Варна се събуди с 15 см снежна покривка

Улиците непочистени, закъсали коли блокираха движението
Обновена: 4 яну 2016 15:25 | 4 яну 2016 15:14, Веселина Йорданова
27

Снимка: БулФото

Варна се събуди с 15 сантиметра снежна покривка. 

Основните пътни артерии в града не се почистват особено добре, а малките улички, дори и такива, които са възлови и свързват даден жилищен район с главна артерия, изобщо не се почистват, информира Булфото.

На места по тях имаше закъсали автомобили, които блокираха движението. Пешеходните зони дори и в центъра на града също не бяха почистени.

Макар и с известно закъснение, автобусите се движеха и обслужваха всички спирки.

От дирекция "Гражданска защита" към Община Варна обаче твърдят обратното. Шефът им Купен Пашов съобщи, че около 30 машини обработват варненските заснежени пътища. За петте районни кметства са осигурени 15 допълнителни машини, които да осигурят подходите към училищата, болниците и детските градини, допълни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: снеговалежВарна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Predstavete si trotoarite , po koito se dvijat /dopuskame/peshehodci - edvam izminah 150-200m. do "LIDL" da kupya malko hrana - imashe otapkana pateka , po koyato samo edin chovek mojeshe da mine , no mnogo neravna ! Moleh se da ne se sreshtna s drug chovek , zashtoto se vliza direktno v dalboka pryaspa . Tova e centralno myasto vav Varna ! Vse oshte e takava situaciyata i shte bade , dopuskam ! Trotoarite nikoi ne pochistva i e ujasno , zashtoto govorim za patna obstanovka , a PESHEHODNATA ?!
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пред мен трима закъсаха. Изложи се Портниха.
20
0
 
0
 
! Отговори
Варненец преди 8 години
Шофьорите в градът са зле, като завали става ужасно, а при сняг нещата се оправят, понеже повечето не смеят да подкарат кошниците си.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе Варна си е Варна пак ще гласуваме за Герб
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес навъртях 5-6 км пеша в зоната на широкия център на Варна и не видях нито един снегорин и нито една почистена улица
17
0
 
3
 
! Отговори
Готино преди 8 години
До ФенПовечето кръгове от фирми са на негови братовчеди и разбира се резултатите са налице
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много зле с почистването във Варна...но това е както винаги. Тука веднага го обръщат на герберасти и комунисти - излишен спор, фактът е, че във Варна снегопочистването винаги е било много проблемна тема...
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вие сега на очите си ли ще аярвате, или на мен. Нека да си имаме уважението
14
0
 
15
 
! Отговори
Гост преди 8 години
Можеби варненци са забелязали как снегопочистващите машини обикалят с вдигнати гребла! Вероятно да навъртат километри по GPS!-a?
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За сведение, Купен Пашов (твърдящият,че Варна е почистена) е баща на изп. директор на Хидрострой - фирмата, която се занимава със снегопочистване във Варна. Дали няма връзка?! Варна не беше и все още не е почистена - не цялата, а дори и основни артерии. За пешеходните зони няма нужда да ви описвам....
12
7
 
3
 
! Отговори
доволен преди 8 години
лесно е да плюеш кмета, но аз живея от 15 години във Варна и едва в последните няколко виждам нещо видимо да се прави за града. Колко от другите кметове са строявали снегорините в 0 часа?
11
4
 
1
 
! Отговори
реч на кмета 2 преди 8 години
В полунощ наредих да бъде строена наличната техника пред Катедралата. Лично проверих машините, разговарях с всеки от шофьорите. Уточнихме почасов график за работа на машините, включително за влизане в малките улици. Затова не приемам никакви извинения и обяснения, че сутринта градът осъмна с недобре почистени улици.
10
1
 
3
 
! Отговори
реч на кмета 1 преди 8 години
Ще наложа драстични глоби на фирмите, които отговарят за снегопочистването във Варна! Санкциите ще бъдат за стотици хиляди левове, за което лично уведомих отговорните лица! На 30-ти декември бях уверен, че във връзка с понижаване на температурите фирмите са в готовност за реакция при снеговалеж имат налична техника, осигурени са необходимите материали, работят дежурни екипи. Вчера в 22 ч. свиках в общината кризисния щаб и за пореден път получих уверения, че ще се справим със ситуацията.
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази сутрин в 8 часа единствената "разрината" спирка беше тази до зеленчуковата борса. Една хилава ромка се моташе с една лопата, а други двама метяха с метли. Да се смея ли да плача ли?На всички останали спирки хората трябваше да газят в 30- 40 см сняг, изринат от снегорините.
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
4х4 и дори 40-50см сняг не е никакъв проблем. Това разбира се не ги оправдава, че спирките почнаха да се чистят след 8 часа, когато никой не го вълнува вече.
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
15 по изчистените улици и 35-40 по тротоарите
6
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега съм сигурен че много хора ще ме разберат погрешно, ама не че одобрявам непочистените улици и безхаберието на кметството във Варна, ама като чуя за закъсали коли при 15 см снежна покривка и ме избива на смях. Според мен и моя личен опит една добре подготвена кола за зимни условия не би трябвало да има каквито и да е проблеми с придвижването, ама да кажем че това си е мое мнение.Иначе да трябва да се чисти ама нещо май се прекалява с истерията
5
0
 
7
 
! Отговори
WEST HAM UNITED преди 8 години
До АнонименДай линк да видя :)
4
1
 
30
 
! Отговори
Фен преди 8 години
Сега благодарете на Портних, за непочистения сняг и откраднатите милиони, от фирмите за почистване! Като е за евтин пиар, кметчето еша си няма да се хвали, но още с първия сняг лъснаха старите далавери с кръговете от фирми, източващи бюджета на общината! Чакайте още малко варненци, те ще лъсват и други далавери!
3
11
 
7
 
! Отговори
кирка преди 8 години
като не ви се плащат винетки,ходете си пеша...и е по здравословно