Падна новата външна фасада на училище в Бургас

За щастие няма пострадали, ваканцията спаси учениците
11
Падна новата външна фасада на училище в Бургас
Снимка: Булфото, архив

Новата външна топлоизолация на бургаското училище "Константин Петканов“ се срути. При инцидента няма пострадали, съобщи БНР.

Изолацията е поставена по проект за енергийна ефективност, финансиран от международния фонд "Козлодуй".

Средното общообразователно училище "Константин Петканов" се намира в бургаския квартал "Меден Рудник".

Преди 2 години то е санирано, заедно с още 16 обекта в Бургас, по проект за енергийна ефективност.

Според фирмата, извършила ремонта, под плоскостите на фасадата е влязла вода и това е причината да се срути външната изолация, каза директорът на училището Катя Делчева.

Възстановяването на фасадата ще бъде извършено за сметка на фирмата спечелила проекта, каза заместник-кметът по култура и образование в общината Йорданка Ананиева.

"Така че, ако има възможност да се налагат санкции по договора, ще наложим. Както и ако проверката, която ще направим, покаже, че има и други пропуски, просто ще бъдат възстановени пак за сметка на фирмата", зарече се тя.

Когато е паднала фасадата учениците са били във ваканция и това е причината да няма пострадали.

От фирмата, извършила ремонта, отказаха коментар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
6
 
! Отговори
щщд преди 8 години
Ами те,и.дио.тите ,наблюдавам ги ,хвърлят две топки лепило с мистрията и лепят. През фугите между листовете влиза вода,замръзва ,разлепва ги ,влиза още повече вода и т.н. Който не е запознат: по цялата периферия на листа се нанася лепило и още по вътрешната площ,така че общата площ на лепилото по листа да е най-малко 40% от целия лист. Е ,оказали са се големи спестовници ония тарикати...пък и се оправдават нещ.астн.иците.!
8
1
 
6
 
! Отговори
Строителен бос преди 8 години
Няма страшно,ще я направим отново.Срещу заплащане разбира се.Ако фасадите издържаха по 100 години,как всяка година щях да си купувам нов апартамент,нова кола и нова любовница.Важното е че жертви няма,че и съдиите станаха алчни.
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има някаква символика в цялата работа,
6
2
 
21
 
! Отговори
Довод преди 8 години
До Гошо...ТъпотоМного по-важно е как е залепена, отколкото дюбелите! Аз имам правени изолации(в София) от преди 15 години, които не са мръднали! Ама с "майстори" от Родопите и Факултето, до вчера свивали тютюн, днес станали строители толкоз...
5
1
 
17
 
! Отговори
Вече не знам ама... преди 8 години
представихте ли си картинката АКО децата БЯХА на училище А? ДЕЦА под фасадата да има добре ли щеше да е? КАКВА е тази фирма, която прави ремонта и след 1 година това нещо се срутва??? Какъв е този труд? Каква е тази държава??? СЪД и затвор за собственика на фирмата и конфискация на имущество!!! Съд и за директора на училището, който е одобрил фирмата!!! И съд за тези които са я препоръчали за обществена поръчка тази същата фирма!!!
4
19
 
3
 
! Отговори
BSP -depesar преди 8 години
Най- добре нищо да не се прави . Нито саниране , нито пътища и всички форумни *** ще са щастливи :)
3
4
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Ще падне,защото са забравили да я заковат с...пирони.По-скоро са ги...икономисали,а някой да провери,дали има и един пирон забит в изолацията.
2
1
 
28
 
! Отговори
gerbist-reformator преди 8 години
Случва се, важното е да има повече санирания и усвоявания на средства. Като падне, пак ще се възложи да се направи по новите проекти, ето ти двойна полза за нас.
1
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така ще свършат поне 10% от ,,санираните''! Други едни 70% ще се олющят до стиропор в следващите 7-8 години....