Раздават храни на социално слабите от утре

Чрез БЧК всеки нуждаещ се ще получи брашно, леща, спагети
4
Раздават храни на социално слабите от утре
Снимка: архив, БулФото

Започва раздаването на хранителни продукти на нуждаещите се български граждани, съобщиха от пресцентъра на Българския червен кръст (БЧК).

Храните ще се раздават от утре в изпълнение на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица (ФЕПНЛ).

БЧК започва поетапно раздаване на индивидуални пакети на 255 000 души в по-голяма част от областите в страната.

Раздаването ще продължи до 29 януари и всички правоимащи, включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане, ще получат 13,6 кг хранителни продукти - 5 кг брашно, 3 кг леща, 3 кг спагети, 1,6 кг компот и 1 кг конфитюр.

Освен хората, подпомагани с целева помощ за отопление през миналия отоплителен сезон (2014-2015 г.), към правоимащите са добавени и лица и семейства, инцидентно пострадали при бедствия и аварии от 2012 г. досега.

Раздаването ще се извършва от служители и доброволци на БЧК в обособените за целта 311 пункта, като хранителните продукти ще се получават срещу подпис и документ за самоличност.

За София град раздаването на продуктите ще започне на 11 януари.

Графикът за поетапното раздаване по програмата е публикуван на интернет страниците на БЧК и на АСП и в регионалните офиси на БЧК и е съобразен с възможностите за зареждане на пунктовете в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.