Бедствено положение в община Медковец заради заледяването

Учениците от 3 монтански общини не са извозени до училищата си
Обновена: 6 яну 2016 14:07 | 6 яну 2016 11:33, Анисия Иванова
1
Бедствено положение в община Медковец заради заледяването
Архив: Булфото

Община Медковец е обявила бедствено положение в 8.00 часа тази сутрин заради заледяването, съобщи областният управител на област Монтана Ивайло Петров.

От НИМХ предупредиха за опасно време в 7 области. Оранжев код е обявен за областите Монтана и Видин поради  дъжда и поледиците.

Още по темата

"В общините Якимово, Вършец и Медковец пътуващите ученици не са извозени, за да се предотвратят инциденти и не са на училище, но учебните занятия се осъществяват”, обясни Петров, цитиран от "Фокус".

Републиканските пътища в областта са почистени, опесъчени и осолени. "Няма никакви наложени ограничения за движението. Проходът „Петрохан” също е почистен и отворен за движение”, каза още той. До 5 ч. тази часа сутрин пътищата от републиканската пътна мрежа са били затворени, за да бъдат обработени от поддържащата фирма.

"Голям ресурс на полицията беше мобилизиран, за да обезпечи затварянето на пътищата. Цялата нощ работеше и ръководството на Областното пътно управление", коментира още Петров. По думите му няма населени места с прекъснато електрическо захранване или водоподаване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари