Роми от Монтана vs. БДЖ-то, къщите им до релсите

Няма да закрият линията, но влаковете ще се движат бавно
56
Роми от Монтана vs. БДЖ-то, къщите им до релсите
Снимка: Булфото, архив

БДЖ успя да се споразумее с ромите от монтанския квартал "Огоста“, които замерят с камъни преминаващите оттам влакове.

Още по темата

Вече максимална скорост, с която ще се движат влаковете през квартала, ще бъде 25 километра в час и ще подават звукова и светлинна сигнализация при приближаване към него.

Назначена бе комисия с представители на ромите и експерти от БДЖ, които да преценят как да се повиши сигурността на пресичащите линията хора от квартал "Огоста".

Основен вариант е изграждане на железопътен прелез в района на квартала.

Отхвърлено бе искането на ромите за закриване на железопътната линия, съобщи БТА.

След като в края на декември 2015 година влакът за Берковица блъсна пресичаща линията възрастна жена от "Огоста", в квартала имаше осем инцидента с хвърляне на камъни по преминаващи влакове. Счупени бяха предно панорамно стъкло на машината и множество странични стъкла на вагоните. Заради това от БДЖ решиха да спрат временно влаковете по линията Монтана-Берковица и от 3 януари т.г. те не пътуват.

При преминаването на първия влак след възстановяването на движението по линията ще има комисия от представители на БДЖ, ромите и полицията. Те ще наблюдават дали някой ще хвърля камъни по влака.

От полицията в Монтана обявиха, че по осемте случая с нападение на влаковете има заведени досъдебни производства и заподозрени.

Част от къщите в квартал "Огоста" са извън регулация, а някои от тях са на 5-6 метра от ж.п. линията, обявиха от общината в Монтана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
26
 
! Отговори
ядосана преди 8 години
А защо просто не издигнат по една стена от двете страни на ж.п. линията и да се приключи? Освен това има много населени места в страната,в които ж.п. линия пресича по средата и хората внимават, и почти няма инциденти. Явно проблемът е в пресичащите и тяхната култура на движение. И трето - някой да ги провери тези къщи как са наизскачали до ж.п. линията и дали са законни. От там с влак не съм минавала, но може би местните могат да кажат дали са гето от кашони, както предполагам.
16
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом се поддаваме на роми с камъни и дървета да ни поставят условия, какво ли ще стане с 10-20 терориста с автомати. Тая държава е за закриване, дано до 20-30 години да са само ислямисти в България, белким, тази пародия приключи !
15
1
 
46
 
! Отговори
Bit преди 8 години
Искам поне един от там живущите бразилци да покаже акт за собственост и тогава да имат претенции!!!Още един пример как държавата прекланя глава пред племето.
14
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
...се споразумее с ромите от монтанския квартал "Огоста, които замерят с камъни преминаващите оттам влакове....индианците, нападащи Огнения Кон, са били 'излекувани' от чичко Буфало Бил и кавалерията, а останалите са настанени в резервати, където живеят до ден днешен. Който иска извън резервата, учи, образова се и спазва законите на цивилизацията.
13
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
бутай къщите и ги пращай да строят жп линии до откат та да се научат подчовеците!
12
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
абе каква е тая "държава" бе? Комисии, спиране на влакове.... Жандармерия и булдозери и да се приключва !
11
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно колко от копторите в квъртала са законни? Да се направи проверка и да се изрине гетото. Така влаковете ще се движат спокоино
10
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В цяла Европа на тези хора им викат "***",само в България са "роми"!
9
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВА, А ! НЕ РЕЛСИТЕ СА ДО КЪЩИТЕ ,А ОБРАТНОТО!КОГАТО Е ПРЕКАРАНИ ЖП ЛИНИЯТА ТАМ НЕ Е ИМАЛО КЪЩИ!НО НИКОЙ НЕ ПРАВИ НИЩО ЗА КЪБЪРЯНА НА НЕЗАКОННИТЕ КЪЩИ!
8
1
 
66
 
! Отговори
Къщите са преди 8 години
незаконни и подлежат на събаряне! Никога, ама никога, не е имало разрешени строежи на 2-3 метра от края на призмата. Къде са багерите, бе кмете?! Разкарай ги тия *** роми оттам!
7
1
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е.ати и държавата, щом ромите решават , дали в нея да се движат влакове или не!За какво хрантутим милицията?А дали имат разрешение да си построят там катуните? И..,ако аз хвърля камък срещу движещ се влак и счупя челното му стъкло, с което бих застраши живота на возещите се в него пътници, ДАЛИ ПАК ПРОКУРОРИТЕ И МИЛИЦИОНЕРИТЕ ЩЯХА ДА ГЛЕДАТ БЕЗУЧАСТНО??????????
6
1
 
72
 
! Отговори
Терористи преди 8 години
От кога държавата ни преговаря с терористи и се споразумява с тях???
5
1
 
50
 
! Отговори
pff преди 8 години
Е как ... ше спреме влака разбира се . Неможе да нарушаваме спокойствието. Къде го има това да им пречим ние на тях да не спазват законите....
4
1
 
43
 
! Отговори
ff преди 8 години
камъни ли !!! майко мила по тяхната глава направо...
3
1
 
66
 
! Отговори
Boris преди 8 години
Незаконните къщи да се бутнат. Да се построи бетонна стена.
2
1
 
59
 
! Отговори
До Maks преди 8 години
Ми то си е написано, че повечето не е.Ама нали са "електорат" и се споразумяват с тях, вместо да пуснат булдозерите...
1
1
 
67
 
! Отговори
Maks преди 8 години
Защо не провериха това строителство законно ли е ?