50% от данъчните си декларации сме подали онлайн

НАП влиза в домовете ни по нов, технологичен начин
8 яну 2016 15:07,
5
50% от данъчните си декларации сме подали онлайн
Снимка: НАП

Започна новата данъчна кампания. Очаква се тази година почти половината декларации за доходите да бъдат подадени по интернет.

Основният акцент в кампанията на Агенцията по приходите е електронното устройство, което приема документите за приходите и разходите ни през годината. Близо 1000 души до момента са подали декларациите си, като то тях 500 са изпратени през компютър, пише Нова тв.

Припомняме, че първата декларация за годината бе подадена в 00:10 часа на 1-ви януари, и то чрез интернет. Това означава, че НАП влиза в домовете ни, но по един нов, технологичен начин.

Още по темата

Сред акцентите в данъчните дакларации е и данък "уикенд" – данъка за хората, които ползват активи от фирмата си за лични цели. 

Семействата ще могат да ползват и отстъпки от данъците си – 200 лв., ако имат едно дете и до 400 лв. при две деца в семейството. При три и повече деца от семейния доход ще бъдат приспадани до 600 лева.

2000 лева ще бъдат отстъпките за дете с увреждания. Те обаче се правят върху данъчната основа, а не върху самия данък.

Друга новост, която НАП широко огласи, е забавянето на дължимия от нас данък. Например, ако дължим данък, но е минала 10-годишната му давност, от Агенцията по приходите няма да ни търсят, а тези пропуски в плащането на дължимото към държавата, ще бъдат взети при пенсионирането ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
az tam преди 8 години
Какво щели да ни взимат от бъдещите пенсии ... :)
3
1
 
0
 
! Отговори
Amango преди 8 години
Kaaak vlizat v interneta - s kirilicata si li?
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 1Андрешко?
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЗАЩО ОЩЕ СПИТЕ БЕ НЕМА ЛИ ДА СИ ДАВАТЕ ДАНЪЦИТЕ НА НЕГО? НИЕ ЧЕКАМЕ ЗАПЛАТИ И БОНУСЧЕТАТА ОТ ВАС БЕ! АКО НЕ СИ ПЛАТИТЕ ШЕ УМРЕМЕ ОТ ГЛАД БРЕ! ОЩЕ ОТ УТРЕ ДА СИ ПЛАТИТЕ ДАНЪЦИТЕ ГЛОБИТЕ ВМИНЕТКИТЕ ГРАЖДАНСКИТЕ ВЪПРЕКИ ЧЕ СМЕ СЕЛЯНЧЕТА ПАК ЩЕ ПЛАЩАМЕ ГРАЖДАНСИ ОТИ НИ ВОДАТ ГРАЖДНЬЕ ОТ СЕЛО. ИЗСКАЧАЙТЕ ОТ ЖОБОВЕТЕ И ДА НЕ СЪМ ЧУЛ ДА МРЪНКАТЕ ОТИ ЧЕ ВИ ТЕГЛИМ УШИТЕ. АЙДЕ ПО БЪРЗА ДОКАТО НЕ САМ ВИ ПРАТИЛ ЧАСНИТЕ ИЗПЪЛНИТЕЛИ С БУХАЛКИТЕ ЧЕ ТОГАВА ШЕ ВИДИТЕ КОН БОБ ЯДЕ ЛИ. ЧЕ ПРОЯДЕ ТА УШИТЕ ЧЕ МУ ПУКА