Асо и Пуши – дилърите, въртящи търговия с кръв в Лом

Продават банката за 60 лв., на донорите дават 25 лв. Не искаш ли – бой!
8 яну 2016 10:30,
33
Асо и Пуши – дилърите, въртящи търговия с кръв в Лом
Снимка: Reuters. архив

Дилъри в Лом въртят черен бизне с кръв. Схемата действа от години и в цялата страна. Нуждаещите се от кръв я купуват от дилъри, които имат донори.

Ако човек иска да изкара някой лев със своята собствена кръв, ще бъде наказан от дилърите, които ревностно пазят територията си около Кръвния център.

Дилърите са Асен и Слави с прякори Асо и Пуши, пише Нова тв. Продават банката кръв за 60 лв. Донорите са бедни хора от селата край Лом, които продават кръвта си на всеки два месеца.

Схемата е добре смазана, проста и ефективна.

Цената, за която дилърите търгуват с чуждата кръв в Лом, е от 50 до 60 лв. На кръводарителите се плаща по 25 лв. Който не е съгласен, го бият, разказват потърпевши.

Асен и Слави са познати на всички в Лом, защото се занимават с бизнеса от години. А, оказва се, това става и със знанието на медицинския персонал на Кръвния център.

Дилърите са известни и на полицията в Лом. Неведнъж полицаите са идвали по сигнал, че двамата вдигат скандали и заплашват хора. Но досега всичко е приключвало само с предупреждение и полицейски протокол, защото официални жалби от потърпевшите няма.

Асо има богато криминално минало, известен е с побоища, бил е и в затвора за побой. Но никога не е задържан или осъждан за бизнес с кръв. Според закона, ако се докаже продажбата на кръв, наказанието е до 10 хил. лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: Ломбанкикръвдилъри
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А къде са отрудените полицаи??На опашката за подкупи!
24
0
 
3
 
! Отговори
Аз Малдив преди 8 години
А някой сеща ли се да си зададе въпроса, какъв е механизма на престъплението? Хайде представете си, че при доброволни кръводарителски акции не се отчитат реално банките. По нататък от кръвния център те "навеждат на мисълта" да си платиш на "някой пред вратата", за да дари той за твоите нужди, а дали е дарил или просто шефа на кръвния център ти издава бележка за парите ти и отпуска от предварително събраната дарителска кръв, как ще разбереш?Ромските тартори са само параван за бизнеса на лекарите
23
0
 
2
 
! Отговори
mery преди 8 години
До АнонименКупувахме кръв защото искаха от същата кръвна група да е "В -". която е много рядка, а в цялата рода се оказа, че имаме само едно 3 годишно дете с тази кръвна група! А иначе аз бях кръводарител още по соц. време, и когато се е налагало никога не съм се замисляла, но след като ме заразиха с хепатит В спрях да кръводарявам!
22
1
 
5
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
Какъв съд какви 10 000 лв.Пробация, условна и "айде със здраве".ПС: Ако си мислите че не се е отчитал и на куките, много сте се заблудили.
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мога да потвърдя, че това е обичайна практика в България - аз лично съм имал същия проблем с кръвния център в Бургас и уверено мога да кажа, че докторите и сестрите не само знаят за далаверата на ромите с кръв, ами са главатарите на този безобразен бизнес - В Бургас шефа на кръвния център не позволи мои роднини да дадат кръв за баща ми, а трябваше непременно да я купя от посредниците около кабинета.Много *** има за разравяне в тази свера!!!
20
0
 
9
 
! Отговори
До 22 преди 8 години
Хората купуват не защото няма кръводарители, а защото здравната ни система е такава.За планирана операция ти искат 1-3 банки кръв (зависи от операцията), които сам трябва да си набавиш, и ако нямаш познати/приятели, които да дарят вместо теб - отиваш пред кръвната банка и си плащаш.Даже няма опция да платиш на държавата, незнайно защо. Интересно обаче как за депутатите се намира всичко......
19
0
 
3
 
! Отговори
До МНООГО преди 8 години
Ти нормален ли си бе? Като се дава кръв се прави на място и се пише на чие име да е бележката. Извън болниците кръв никой няма да ти съхранява, да не говорим, че се и изследва за болести.Така че кръводарителят е много по-ценен жив, отколкото източен веднъж. Тези приказки с изчезналите младежи - я първо питай на кой какво са дължали я за дрога, я за хазарт.
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди 3-4 години в София кръвта се продаваше за по 150 лева, така че тези в Лом евтино са работели. И докато не започнат официално да плащат на кръводарителите, нещата няма да се оправят.И да добавя - едно време и аз дарявах кръв (за без пари), но след като ми се наложи да си я купувам - спрях с даренията. Който иска да дарява - не го спирам. Ама да знаете - при сегашната организация може да се наложи и вие да си купите някой ден т такива като Асо и Пуши.....
17
3
 
2
 
! Отговори
До 21 преди 8 години
Хората купуват защото няма дарители. За да има кръв тя трябва да се дари от някого. Тук не става въпрос за това колко богата е държавата а какви са хората. Ако всички дарим ще има в излишък, но обикновенно се сещаме че може да се дарява кръв когато ти потрябва
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До meryТърговията с кръв е голям бизнес за ромите! Тарторите само стоят пред кръвния център и те питат каква кръвна група търсиш и за всяка си имат списъци с дарители и още на другия ден ти е осигурен дарителя! Два пъти плащахме по 300 лв за банка от рядката "В -" кръвна група.Защо не купухте кръв от бели българи! И защо купувате кръв? В евроатлантическа България здравеопазването е на световно ниво, не е нужно да купуваш кръв от роми!
15
0
 
8
 
! Отговори
123 преди 8 години
задължително трябва да се създаде център за закупуване на кръв,тъй като има хора,които искат да продават,там ще се регистрират всички,които желаят да дават и когато има желаещ да купи да им се обаждат,според кръвната група.Сега ако някой има нужда от кръв как да намери тези хора,само чрез посредници като горните от които губят и двете страни.Не може да се разчита само на `доброволно`даряване на кръв,то е недостатъчно
14
0
 
12
 
! Отговори
Чуци без Геци преди 8 години
Кви са тия двамата. Полицията спи, хората също. Защо така бе, драги съграждани?
13
0
 
13
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 8 години
Уродливата безпомощност на държавата вече става все по-явна!
12
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За всичко е виновна демокрацията .
11
0
 
13
 
! Отговори
РВ преди 8 години
Преди време мой близък приятел катастрофира тежко. Не беше преценил че смолянски джигит ще избере да изпреварва в завой и го нацели челно, за късмет караше джип а *** - корса. Приятелят ми беше закаран спешно в пирогов, нуждаеше се от кръв и аз бях първи на опашката...Интересно ми е ако асьо и пуши ми се бяха появили тогава, дали нямяше и на тях да им трябва кръв?
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 4 ти мaлoyмен ли си??? по Живково време има ше казарма и вониците се избиваха да дарават кръв за 5 дена отпоска
9
0
 
10
 
! Отговори
mery преди 8 години
Търговията с кръв е голям бизнес за ромите! Тарторите само стоят пред кръвния център и те питат каква кръвна група търсиш и за всяка си имат списъци с дарители и още на другия ден ти е осигурен дарителя! Два пъти плащахме по 300 лв за банка от рядката "В -" кръвна група.
8
3
 
14
 
! Отговори
8 преди 8 години
До АнонименПО ВРЕМЕТО НА ПРАВЕШКИЯ ДИКТАТОР ,НИКОЙ НЕ ПЛАЩАШЕ НИЩО ЗА КРЪВОПРЕЛИВАНЕ,ТАКАВА МАФИЯ ИЗОБЩО НЕ СЪЩЕСТВУВАШЕ.А СЕГА ТЪРГОВИЯТА СЕ ВЪРТИ ПОД НОСА НА ПОЛИЦИЯТА.АКО НЕ ВЯРВАШ,ОТИДИ В БИВШИЯ МАЙЧИН ДОМ В СОФИЯ И ВИЖ.
7
0
 
9
 
! Отговори
765 преди 8 години
Ако се докаже? Ми то не е трудно да се докаже ама въпроса е какво става след това? То от 25 години повечето успели бизнесмени са все такива в България...
6
0
 
12
 
! Отговори
Един Българин преди 8 години
Наказанието е прекалено ниско, като се има в предвид, че от това зависи живота на хората. Трябва и принудителен труд и 100 000лв поне глоба.