Асо и Пуши – дилърите, въртящи търговия с кръв в Лом

Продават банката за 60 лв., на донорите дават 25 лв. Не искаш ли – бой!
8 яну 2016 10:30,
33
Асо и Пуши – дилърите, въртящи търговия с кръв в Лом
Снимка: Reuters. архив

Дилъри в Лом въртят черен бизне с кръв. Схемата действа от години и в цялата страна. Нуждаещите се от кръв я купуват от дилъри, които имат донори.

Ако човек иска да изкара някой лев със своята собствена кръв, ще бъде наказан от дилърите, които ревностно пазят територията си около Кръвния център.

Дилърите са Асен и Слави с прякори Асо и Пуши, пише Нова тв. Продават банката кръв за 60 лв. Донорите са бедни хора от селата край Лом, които продават кръвта си на всеки два месеца.

Схемата е добре смазана, проста и ефективна.

Цената, за която дилърите търгуват с чуждата кръв в Лом, е от 50 до 60 лв. На кръводарителите се плаща по 25 лв. Който не е съгласен, го бият, разказват потърпевши.

Асен и Слави са познати на всички в Лом, защото се занимават с бизнеса от години. А, оказва се, това става и със знанието на медицинския персонал на Кръвния център.

Дилърите са известни и на полицията в Лом. Неведнъж полицаите са идвали по сигнал, че двамата вдигат скандали и заплашват хора. Но досега всичко е приключвало само с предупреждение и полицейски протокол, защото официални жалби от потърпевшите няма.

Асо има богато криминално минало, известен е с побоища, бил е и в затвора за побой. Но никога не е задържан или осъждан за бизнес с кръв. Според закона, ако се докаже продажбата на кръв, наказанието е до 10 хил. лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: Ломбанкикръвдилъри
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
30
 
! Отговори
ДС преди 8 години
От 26 години има само София, София, София. Останалата част от държавата не съществува. То и хора не останаха. Полицията нехае.
4
0
 
34
 
! Отговори
188673 преди 8 години
6 куршума в тялото и един контролен в главата.Няма Асо, Няма пирели....
3
1
 
40
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Европейско развитие?! Едно време пощаджията носеше с велосипед всички пенсии на бабите по улицата. И по тъмно, зима, лете. Когато нямаше никой вкъщи я даваше на съседа.
2
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"На кръводарителите се плаща по 25 лв. Който не е съгласен, го бият ..." Не разбрах кой, кого и по каква причина бие! А тези Асовци Пушовци разни, не само глоба, но и малко поправителен труд, ако деянията им не са за по-тежки наказания.
1
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едва ли са много хората които си мислят ,че живеем в справедлива държава !