Г-жа Люси успя, Асеновград спаси любимата учителка

Болната от левкемия жена се възстановява
Обновена: 8 яну 2016 13:10 | 8 яну 2016 13:00,
18
Г-жа Люси успя, Асеновград спаси любимата учителка
Снимка: Facebook

Асеновград спаси живота на учителката по английски език Любомила Ангелова. Любимата преподавателка чу страшната диагноза левкемия  през април. Новината шокира учениците от Професионалната гимназия "Цар Иван Асен Втори" в началото на учебната година.

Тогава тийнейджърите от 10 б клас, на които Ангелова е класна, започнаха безпрецедентна акция по набиране на средства и само за 100-ина дни бяха събрани над 340 000 лева, нужни за лечението на учителката.

Още по темата

В благотворителната кампания под мотото "Подари надежда за Люси" се включи целият град. Откликнаха и учители и ученици от други градове, дарителски SMS-и изпращаха и непознати от цяла България.

На 9 декември Любомила Ангелова или г-жа Люси, както я наричат учениците й, претърпя костно-мозъчна операция в "Хелиос клиник" в немския град Висбаден, пише "Труд". Процедурата бе на стойност 168 557 евро. В момента учителката се възстановява.

"Новините от Германия са оптимистични, но възстановителният процес трае около четири месеца. Така че ние очакваме г-жа Люси да започне отново да ни преподава от началото на следващата учебна година. Искаме да благодарим на всички, които ни повярваха и подкрепиха кампанията, защото без финансовата им помощ и съпричастност тя нямаше да успее", заяви Иван Златанов от името на 23-имата си съученици от 10-б клас, специалност "Електронна търговия".

16-годишният тийнейджър, който заедно с 10-класничката Катерина Юрганджиева бяха сърцето и душата на благотворителната акция, обяви, че тя се преустановява, тъй като събраните пари са достатъчни за лечението и възстановяването на любимата им класна.

През април м.г. при рутинен преглед се установява, че Любомила Ангелова е болна от миелоидна левкемия. Ударът е жесток, но 47-годишната учителка не губи надежда и с чувство за хумор сравнява новината за заболяването си със сблъсък с товарен влак.

Учителката минава два курса полихимиотерапия. Следващата стъпка в лечението е спешна трансплантация на костен мозък. На 28 октомври от "Хелиос клиник" й изпращат имейл, че имат донор за нея, но тъй като той не е от Европа, а от САЩ, трансплантацията ще се извърши през декември.

Дотогава цялата сума за операцията е събрана благодарение на невероятната подкрепа на цялото училище. “Спасяването на живота на една най-обикновена учителка бе превърнато в кауза“, казва 25-годишната дъщеря на Людмила Ангелова - д-р Теодора Ангелова.

Директорът на ПГ "Цар Иван Асен Втори" Йордан Диков и колегите на Любомила Ангелова дълго крили от учениците от 10-б клас защо отсъства любимата им класна, за да не ги разстройват. Когато в началото на септември лошата вест стигнала до децата, те стартирали безпрецедентната кампания.

В каузата "Надежда за Люси" първоначално се включват 500-те ученици в професионалната гимназия и техните родители, а впоследствие бивши възпитаници на училището, бизнесмени, фирми и дори целият Асеновград.

От Регионалния инспекторат по образованието (РИО) в Пловдив пък съдействат благотворителни кутии за събиране на дарения за Люси Ангелова да се поставят във всичките 33 професионални гимназии в областта, както и в 15 училища в Асеновград.

Учениците от 10-б клас пък пребродиха целия град и разлепиха по супермаркети е магазини. Организираха концерт. Днес са горди и щастливи, че когато вярваш, чудото се случва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да е здрава и да се радва на живота още дълги години тази любима учителка! Златни деца имаме, но тази държава не ги заслужава!
16
0
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
i az sa6to se radvam 4e ima tolkova mnogo xora koito q obi4at i dano se upravi ,no imam edin vapros koito me trevoji neznam kam koi da go zadam ima tolkova mnogo xora sas sa6toto zabolqvane ako ne mogat da saberat taq suma koqto za na6iq standart ogromna,kakvo stava kazvat im ami ne mojem da vi pomognem i gi ostavqt da umrat li
15
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Радвам се, да разбера, че и аз съм успяла да помогна с нещо жената да се оправи. Родителите на тези деца трябва да са горди, че са отгледали такива истински хора.
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Страхотно :)
13
0
 
37
 
! Отговори
Коментатор преди 8 години
Да сте жива и здрава, г-жа Люси. Явно е че не сте научили децата само на английски, а и на нещо много по-важно - състрадание и човещина. Езици се учат лесно, но такива качества се формират и изграждат трудно. Браво на децата!
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В много от писалите се усеща недоверие в състрадателността на българина. Трябва да имате повече вяра. В трудни моменти смачкания народ намира сили в себе си и помага безвъзмездно, въпреки немотията си. В това отношение не сме по-долу от другите народи, дори напротив.
11
0
 
23
 
! Отговори
Катя преди 8 години
БРАВООООООООООО!БРАВООООООООООООО!Такива новини ме правят истински щастлива!Браво на хората с големи сърца!Това връща надеждата ми че не всичко е загубено!че българите са найстина мно го съпричастен народ!БРАВО!
10
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво!
9
0
 
42
 
! Отговори
Бг преди 8 години
Браво! Радвам се за учителката, но повече се радвам за тези деца, че са истински Хора!
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другарю ," шапка ти свалям" вместо да ни управляват *** аз съм съгласен ти да ни управляваш . Ще ти кажа нещо , едно е да искаш , друго е да можеш , а трето е да го направиш. Въпреки всичко ще гласувам ти да ни управляваш .
7
0
 
23
 
! Отговори
Мери преди 8 години
Прекрасно
6
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да е жива и здрава г-жа Люси! Ето как в България се оказва, че учениците притежават повече качества и са по-големи държавници от 240-те търтея незаслужено именуващи се народни представители.
5
1
 
39
 
! Отговори
Шапка ти свалям преди 8 години
Браво. Това са достойни постъпки. Радвам се със сълзи на очи, че има страхотни българи. За съжаление обаче се управляваме от ***. А защо ?!?
4
1
 
62
 
! Отговори
VASIL KIREV преди 8 години
Разплаках се като четях тази новина .Браво деца спасилите сте човек, който навярно много обичате.Бъдете живи и здрави.Пълно възстановяване на учителката.
3
1
 
45
 
! Отговори
v преди 8 години
Ех, толкова се радвам!!! И аз пусках смс-и!!Да е жива и здрава учителката!
2
1
 
49
 
! Отговори
az sam преди 8 години
БРАВО!!!
1
1
 
64
 
! Отговори
Николай преди 8 години
Най-накрая една положителна новина. Повече такива ни трябват!