Шамари, скубане на коси... Защо бясна майка преби учителка?

Чистачка чула писъците и спряла боя
Обновена: 8 яну 2016 16:49 | 8 яну 2016 16:44,
144
Шамари, скубане на коси... Защо бясна майка преби учителка?
Снимка: архив Булфото

Учителката Емилия Калоянова е била пребита, защото не е освободила ученичка да се прибере вкъщи, за да се преобуе, става ясно от разплитането на инцидента в Севлиево.

Както Dnes.bg писа по-рано ядосаната 26-годишна майка влетяла в учебен час и нападна с удари по лицето и тялото учителката. Инцидентът станал на 6 януари преди обяд.

Днес преподавателката излезе с отворено писмо, в което помоли родителите на 8-годишните й ученици да успокоят децата си. Тя разказа и че ръката й е обездвижена, а зрението сериозно увредено. Предстои й и операция.

Още по темата

Екшънът се разиграл в СОУ "Васил Левски" по време на третия час в сряда. През голямото междучасие малките ученици си играли в снега на двора и дъщерята на насилницата позвънила по джиесема на майка си, за да каже, че краката й са мокри, пише "24 часа". Майката настояла детето да помоли госпожата да го освободи от час, за да си смени вкъщи мокрите чорапи и обувки.

Второкласничката така и направила, но педагожката Калоянова отказала да я пусне, защото вече била натрупала доста отсъствия. Според директора на училището Тома Томев, момиченцето било преобуто с държаните в шкафчетата в класната стая екипи и гуменки за физическо и било преместено близко до парното, за да се топли.

Майката обаче не спряла да го търси по джиесема и бясна от отказа на госпожата пристигнала в училище. Влетяла в класа и започнала да дърпа дъщеря си да си ходят.

Учителката се намесила и тогава гневната родителка се нахвърлила върху нея. Хванала я за косата и започнала да раздава шамари и да я дере по лицето. От ударите една от контактните лещи на препорадавателката изхвърчала на пода. Чистачка чула писъците на изплашените деца и спряла боя. После позвънила в полицията за съдействие.

"След случая в класа, майката дойде при мен в дирекцията, беше се поуспокоила, седнахме и поговорихме. През това време в училището пристигна инспектор от детска педагогическа стая, не е идвала патрулка и униформени", обясни директорът.

Битата учителка е в 10-дневен болничен и е категорична, че ще си търси правата в съда. По случая е образувана преписка в полицията за нанасяне на телесна повреда.

В училището са предприети допълнителни мерки за сигурност. "То се помещава в две сгради. В новата, където учат средношколците, има наета частна охранителна фирма, но в старата част, при малките, тази функция се изпълнява от парнаджията или някоя от чистачките. Те познават родителите и не са направили проблем при влизане на майката, защото децата много често забравят нещата си, носят им джиесеми или закуски", оправда се директорът.

Според образователния инспекторат в Габрово пък вече е направено необходимото да не се допускат външни лица по време на учебен процес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.