Топъл уикенд, но облачен и мъглив

Неделя е възможно да превали в Западна България
8 яну 2016 13:22,
0
Топъл уикенд, но облачен и мъглив
Снимка: архив Reuters

През нощта ще бъде предимно ясно и тихо. Минималните температури ще са между -6 и -1 градус, в крайните югозападните райони - малко над нулата.

Утре облачността ще е разкъсана - средна и висока, но сутринта на много места в низините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност. Около и след обяд мъглата ще се разсейва, а облачността ще се разкъсва и намалява, съобщават синоптиците от НИМХ.

Максималните температури ще са от 3-4 градуса в районите с по-трайна мъгла до 10-12 градуса в Югозападна България.  

По Черноморието ще преобладава слънчево време. След обяд ще се появи слаб вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 7 и 11 градуса.

Над планините ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен, по високите и открити части и силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7 градуса, на 2000 метра - около 2 градуса.

През следващите дни ще се задържи сравнително топло за първата половина на януари. Времето ще бъде почти тихо и на места в низините ще остане мъгливо. През нощта срещу неделя облачността ще се увеличи. В неделя на отделни места, главно в Западна България ще превали слаб дъжд.

Температурите ще се повишат, повече минималните. В понеделник ще е без валежи. Ще има по-значителни разкъсвания и намаления на облачността.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: прогноза за времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари