Бърз фронт носи дъжд почти в цялата страна

Остава обаче сравнително топло за януари
2
Бърз фронт носи дъжд почти в цялата страна
Снимка: архив, БулФото

Утре през деня от северозапад към югоизток с умерен и временно силен вятър ще преминава бърз атмосферен процес, с който в почти цялата страна ще превали дъжд.

Привечер облачността от запад на изток бързо ще се разкъсва и намалява. Максималните температури ще са между 12 и 17 градуса, в София - около 15 градуса, по крайбрежието на Дунав, където ще има сутрешни мъгли - с няколко градуса по-ниски.

Ще има разкъсана облачност в Западна и в Централна България. През нощта ще започне усилване на вятъра - ще бъде умерен, а северно от планините и в Източна България и временно силен от югозапад.

Минималните температури ще бъдат между 5 и 10 градуса, а на места в Предбалкана и до 15 градуса, в София - около 8 градуса.

Атмосферното налягане през нощта ще се понижава, а през деня бързо ще се повиши, но ще остава по-ниско от средното за месеца, според прогнозата на НИМХ-БАН.

По Черноморието ще бъде с разкъсана облачност, която привечер ще се увеличи и главно по южните райони ще превали дъжд. Максималните температури ще са между 14 и 18 градуса, вълнението на морето ще е 2 бала. Температурата на морската вода е 6-8 градуса.

Над планините ще е предимно облачно. Ще превали дъжд, а над 2000 метра - сняг. Ще духа силен, по високите части и бурен вятър - през нощта от югозапад, а през деня - от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9 градуса, на 2000 метра - около 4 градуса.

В сряда ще има променлива облачност. Само на отделни места ще превали слаб дъжд, а с продължаващото понижение на температурите, в планините над 1300-1400 метра - слаб сняг. Вятърът ще е от запад, в повечето райони - слаб.

В четвъртък вятърът от запад-северозапад временно ще се усили. Ще има повече слънчеви часове, но температурите още малко ще се понижат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
жижо преди 8 години
15-20 градуса - ако това е СРАВНИТЕЛНО топло за януари, то значи февруари трябва да чакаме поне 25, за да влезем в "топло" за сезона време :))
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да живей труда!