Бой, кръв... Не филм, а история от наше село

Битите пенсионери от Голям чардак разказват за ужаса си
12 яну 2016 16:14,
32
Бой, кръв... Не филм, а история от наше село
Снимка: Dnes.bg

Полицията в Пловдив активно разследва случая с побоя над възрастно семейство от село Голям Чардак.

Районната прокуратура вече образува досъдебно производство по случая,а действията на униформените са се ускорили, след като премиерът Бойко Борисов заръча до утре вечер да има арестувани за нападението.

Още по темата

"Текат активни мероприятия по установяване на извършителите, които са били маскирани", заяви пред Dnes.bg говорителят на прокуратурата в Пловдив Атанас Илиев.

В събота вечерта трима души влезли в дома на Манчо и Пена Манчеви и започнали да налагат семейството с метални палки. От ударите и двамата пенсионери са с тежки травми.

75-годишният мъж е в болница в Пловдив с няколко шева на главата, травми по цялото тяло и операция на крака.

"Тези, които са пратили да ги бият, са им платили, за да дойдат и да ме пребият", твърди Манчо, който е прикован към болничното легло.

Бой, кръв... Не филм, а история от наше село
Снимка: Dnes.bg

Нападателите изчакали той и 70-годишната му съпруга Пена да си легнат. Отровили кучето им, след което разбили вратата и проникнали в къщата. Тримата маскирани мъже започнали да налагат възрастните хора с метални палки. Единият крещял: "Къде са парите?". Стреляли по баба Пена и с газов пистолет, когато започнала да им се моли да спрат да бият мъжа й.

"Мъжа ми три пъти удариха, мен един път, кръв от него и от мене, все едно, че беше касапница", разказа Пена Манчева.

В един момент нападателите си тръгнали, без да вземат нищо. Семейство Манчеви цял живот се занимават със земеделие. Дядо Манчо вложил всичките си пари в земеделски земи. В къщата не е имало пари.

Според близки също не става дума за опит за кражба, а мъжете са били пратени да пребият възрастното семейство.

"Трябва да има закон като ти влезе в къщата, да го утрепеш, а не аз, ако го утрепя, да гния в затвора, а тия да са на свобода", призовава баба Пена.

В дома на семейство Манчеви и преди е влизано с взлом. Най-малко 30 пъти от двора им са крадени нафта и желязо. Разследването на случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари