Полицай – "Читател на годината" във Враца

Борис Димитров прочел 256 книги за годината
13 яну 2016 19:56, Красимир Ангелов
30
Полицай – "Читател на годината" във Враца
Борис Димитров е "Читател на годината-2015" във Враца. Снимка: БТА

Полицейският служител Борис Димитров е "Читател на годината-2015" на Регионалната библиотека "Христо Ботев" във Враца със заетите от него 256 книги. Това съобщи директорът на библиотеката Силвия Врачовска при награждаването на победителя.

42-годишният служител в Областна дирекция на МВР във Враца получи плакет от националната кампания "Читател на годината" и книга от любимия му жанр - исторически роман. Книги получиха и класиралите се след него читатели на библиотеката Станка Горанова и Снежана Тодорова.

Националната кампания "Читател на годината" е организирана от ръководителя на българската делегация в Групата на ЕНП в Европейския парламент Мария Габриел и Столична библиотека с подкрепата на Българската библиотечно-информационна асоциация.

Целта на инициативата е да стимулира интерес към четенето сред всички възрасти чрез библиотеките, които имат централна роля за подобряване на уменията за четене.

По регламент, всяка една от библиотеките, участващи в кампанията, излъчва измежду своите читатели "Читател на годината- 2015", като основен критерий е най-голям брой заети книги през годината. Наградата за всички отличени с приза е посещение на Европейския парламент в Брюксел, осигурено от евродепутата Мария Габриел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
13
 
7
 
! Отговори
Ас преди 8 години
Злобеете боклу*и.Само знаете да злобеете.