Температурите падат под нулата, но ще е слънчево

Студът идва едва в петък, облачността обхваща страната
13 яну 2016 13:07,
0
Температурите падат под нулата, но ще е слънчево
Снимка: Reuters. архив

През нощта облачността ще е разкъсана, все още по-значителна над югоизточните райони от страната, но до сутринта и там ще намалее. Минималните температури ще бъдат между минус 3 и 2 градуса.

Утре ще бъде предимно слънчево, но привечер от запад ще започне увеличение на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат предимно между 6 и 11 градуса.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад северозапад. Максималните температури ще бъдат 7-10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала; температурата на морската вода - 8-9 градуса.

Над планините ще бъде предимно слънчево, но привечер над масивите от Западна България облачността ще се увеличи, все още без валежи. Ще бъде ветровито с умерен, по високите и открити части - до силен вятър от северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 1 градус, на 2000 м - около минус 6 градуса.

В петък започналото от запад увеличение на облачността ще обхване цялата страна. В Западна България още преди обяд ще завали дъжд, а до вечерта валежи ще има на много места в страната. Вятърът ще е слаб, в Източна България - умерен от юг-югозапад и температурите ще са все още сравнително високи - минималните ще бъдат между минус 2 и 3 градуса, а максималните - между 5 и 10 градуса.

В събота валежите ще продължат. От северозапад ще нахлува студен въздух и с понижението на температурите дъждът в северозападната половина от страната ще премине в сняг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари