18-годишният Тодор аспирирал храна, не си глътнал езика

Експерти: Това може да се случи след силен удар в корема!
Обновена: 14 яну 2016 15:06 | 14 яну 2016 15:00,
245
18-годишният Тодор аспирирал храна, не си глътнал езика
Снимка: Facebook

18-годишният Тодор Йорданов е починал от храна, която е попаднала в белия му дроб, а не защото си е глътнал езика, сочат резултатите от аутопсията, цитирани от bTV.

Мнението на експерти е, че това може да се случи след силен удар в корема, който предизвиква връщане на храна към хранопровода и оттам попадането й в белите дробове, което пък води до задушаване.

Още по темата

Според БНТ именно заради това главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил освен прокурори, към Враца да пътуват и съдебни медици от ВМА, които по разпореждане на прокуратурата ще направят втора аутопсия на младежа.

След като станат ясни резултатите от нея, прокуратурата ще прецизира обвиненията, повдигнати на братята Иван и Десислав Дамянови, което е за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие на лека телесна повреда.

Преди минути говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова обяви, че това вече е факт, повдигнато е ново обвинение за убийството на Тодор.

Двамата братя Десислав и Иван са обвинени в умишлено убийство по хулигански подбуди. Установено е, че именно те са нанесли множество удари по тялото и тила на момчето.

Междувременно от Спешна помощ във Враца изпратиха доклад до Министерството на здравеопазването, в който се твърди, че линейката е пристигнала на мястото на инцидента 5 минути, след като сигналът е бил подаден към тях.

В документа се уточнява, че повикванията на тел. 112 за област Враца се приемат в Монтана. В спешния център във Враца сигналът за случилото се е получен в 13 часа, а 13.05 часа медицинският екип вече е бил на мястото, пише в доклада на директора на врачанския спешен център д-р Галина Лещарска.

Уточнява се още, че лекарският екип трудно е достигнал до момчето заради струпалите се хора. Тодор е намерен с разширени зеници, неефективна сърдечна дейност и без дишане.

Поставена му е една ампула адреналин през интубационна тръба и атропин 1 ампула. 13:16 часа пристига в болница и е предаден на спешно приемно отделение, където е починал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
1
 
7
 
! Отговори
Moshe ot Izrael преди 8 години
До TulskiAbsolyoutno Ste prav dragi mi Tulski.Bih dobavil samo,che v USA za napadenie s SMARTONOSNO Orajie , a boksa e takova dori i bez da se prechiniat fiz shteti na jertvata se leji v ZATVORA mnogo ,ama naistina mnogo godini..V konkretnia sluchai Todor ne samo che napadnal "ponichkite'" s smart. orajie ,no dori gi e udrial,a za takova neshto v USA ot zatvora se ne izliza .posleslov... DA Bi mirno stoialo, CHUDO ne bi vidialo ))) (((
159
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Подобен *** преби авио инженера в Сарафово след една забележка! В този случай просто е намерил, каквото е търсил!
158
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отвратен съм от приятелката на Тодор,толкова тъпо парче не съм виждал!
157
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Действително е причинена смърт по непредпазливост. Както и да го гледам, не е умишлено. При всички положения е жалко и нелепо да си отидеш по този начин. Да почива в мир момчето...
156
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имаме откровен побой със смъртен случай!!! От ясно, по ясно!!! И яростната защита на биячите говори за тяхната връзка и органична принадлежност към местния феодален елит! Как ли пък не, някой *** ще тръгне да се бие със двама възрастни мъже!!! Излязал е от колата и това е грешката му.
155
2
 
16
 
! Отговори
ало112 преди 8 години
тел. 112 трябва да се закрие защото е крайно неефективна система! Преди при нужда се обаждаш директно в Бърза помощ, полицията или пожарната, а сега някакви незаинтересовани чиновнички докато разберат, докато те свържат, докато ти отговорят и си умрял...
154
1
 
5
 
! Отговори
gost преди 8 години
Трябва дая има защо ами не е само враца във малки градове тоя проблею го има отдавна и ловеч и севлиево и плевен и където се сетите силен мачка слаб докога безхаберие докога им а различни закони
153
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 169От кога "клетите деца" се разхождат с метални боксове?! Това да не е някое американско гето?! Баси селянията!
152
0
 
10
 
! Отговори
6387 преди 8 години
не трябва да има такава агресия в нас направо в какво се превърнахме - не е истина А някой те погледнал накриво - и нов смъртен случай
151
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Та ще научим ли най после истината за биячите на момчето, за които се знае, че са криминално проявени и от "местните" бизнесмени?!
150
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И в Бургас и във Враца ученици скачат на по-големи мъже.И двата случая са били с кифла.И в двата случая близките казват "Много добро момче". Сигурен съм,че е така.Ако бяха сами,нямаше да се случат тези неща.На мъжете ни е слаб ангела.За едното е..не сме готово на какво ли не.И жените се възползват, без много да им пука.Сигурен съм,че русата кифла до седмица ще е в колата на " новия".Съвет от опитен батко: Не си заслужава.Морето е пълно с риба.
149
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До интересно Както казах: лай,ното в автобуса има късмет,че не е попаднало на пенсиониран военен с пистолет.Имам такъв съсед.Много хубав човек. Тогава лай,ното щеше да е клетото дете.
148
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До интереснокаквото и да еникой няма право да бие така на улицата
147
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Срещнали се трима побойници, от които единият е бил сам !
146
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много народ са го впрегнали да пише в защита на мъжагите, пребили момчето. А те явно са от месния контингент. Дори начина им на реакция е показателен. Пребиват показно, да се чуе и види, да се знае! Само дето рано или късно настъпваш мотиката!
145
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като Цацаров удари, как фактите се поменят !
144
2
 
12
 
! Отговори
объркан от инфото преди 8 години
не разбирам , с какъв акъл е тръгнал да налита на двама 100-килограмови мъже ???защо го е направил или пък те са му налетели първо ???
143
3
 
29
 
! Отговори
интересно преди 8 години
До МАРИАНА"клето дете " и "бокс " в ръка " е оксиморон онуй дето преби човека в автобуса и той ли е " клето дете " ???ПС - все пак не си заслужава човек да бъде убит за подобна глупост
142
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ко си са развикала, ***?
141
4
 
12
 
! Отговори
маг преди 8 години
Никои няма право да отнема насилствено живот.Иначе и *** и мутрите са отворковци комплексари на днешното време.Наи сигурния вариант за спокоиствието на обществото е такива като тия на прасетата в Белене и Скравена.