18-годишният Тодор аспирирал храна, не си глътнал езика

Експерти: Това може да се случи след силен удар в корема!
Обновена: 14 яну 2016 15:06 | 14 яну 2016 15:00,
245
18-годишният Тодор аспирирал храна, не си глътнал езика
Снимка: Facebook

18-годишният Тодор Йорданов е починал от храна, която е попаднала в белия му дроб, а не защото си е глътнал езика, сочат резултатите от аутопсията, цитирани от bTV.

Мнението на експерти е, че това може да се случи след силен удар в корема, който предизвиква връщане на храна към хранопровода и оттам попадането й в белите дробове, което пък води до задушаване.

Още по темата

Според БНТ именно заради това главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил освен прокурори, към Враца да пътуват и съдебни медици от ВМА, които по разпореждане на прокуратурата ще направят втора аутопсия на младежа.

След като станат ясни резултатите от нея, прокуратурата ще прецизира обвиненията, повдигнати на братята Иван и Десислав Дамянови, което е за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие на лека телесна повреда.

Преди минути говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова обяви, че това вече е факт, повдигнато е ново обвинение за убийството на Тодор.

Двамата братя Десислав и Иван са обвинени в умишлено убийство по хулигански подбуди. Установено е, че именно те са нанесли множество удари по тялото и тила на момчето.

Междувременно от Спешна помощ във Враца изпратиха доклад до Министерството на здравеопазването, в който се твърди, че линейката е пристигнала на мястото на инцидента 5 минути, след като сигналът е бил подаден към тях.

В документа се уточнява, че повикванията на тел. 112 за област Враца се приемат в Монтана. В спешния център във Враца сигналът за случилото се е получен в 13 часа, а 13.05 часа медицинският екип вече е бил на мястото, пише в доклада на директора на врачанския спешен център д-р Галина Лещарска.

Уточнява се още, че лекарският екип трудно е достигнал до момчето заради струпалите се хора. Тодор е намерен с разширени зеници, неефективна сърдечна дейност и без дишане.

Поставена му е една ампула адреналин през интубационна тръба и атропин 1 ампула. 13:16 часа пристига в болница и е предаден на спешно приемно отделение, където е починал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 8 години
МЕДИИ-ЛЕШОЯДИ!! Абе какви са тези родители, ще стоят пред камера...!? Не си го обяснявам. Справедливостта за тази майка е различна от справедливостта на майката на братята. Но законът трябва да е безпристрастен, без емоции!
179
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скалъпявайте майкави д... както вие изгодно.
178
1
 
3
 
! Отговори
не-трол преди 8 години
не бързайте със заключенията и обвиненията. всички станахте големи експерти - психолози, културолози, медици, бойни и криминалисти и за секунди поставяте диагноза, щампа и заключение без да знаете фактите. Хващате се за тролските информации по медиите , които си противоречат непрекъснато и словоблудствате. Този бокс дори не е намерен. за какво говорим? медиите и властта слугуват на мутрите в България, т.к. мутрите си имат държава...
177
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До кокалаТочно така е. И истината няма да излезе наяве. Сега и свидетелите ще се отметнат... А причините са много. Но как да продължим напред преди да се самоунищожим докрай?
176
0
 
1
 
! Отговори
rolex преди 8 години
Илия, *** си ти един. Пишеш простотии с лека ръка. Недай си Боже да ти се случи нещо подобно.
175
6
 
26
 
! Отговори
бързак преди 8 години
Вместо да си продължи пътя,малкия е решил да се прави на мъж пред гаджето си и е извадил бокса.Жалко за смъртта му,но всеки би се защитил с няколко тупаника срещу желязо в ръката.Подобно *** преби човека в автобус в Бургас,за да се направи на мйж пред приятелката си.Ако някой мъж беше защитил бития и му беше вкарал един между очите ,щяха да го обвинът в побой над малолетен ***.После реват ,че никой не се намесил.Или му начупваш тъпата кратуна или не се месиш.
174
3
 
5
 
! Отговори
Mrmr преди 8 години
Милата ни правосъдна система - може да се окаже, че младежът и без да го бият си е бил на умирачка....не само съдиите, но и правнуците им ще се уредят с безплатни коли от автокъща "Друм".
173
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е тоя е бил умен, със силно развито чувство за самосъхранение.
172
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Седим на пейката пред входа с комшията и си пием бричката.По едно време,гледаме съседката,милата...нали е жена,не може да паркира.Ха на ляво,ха на дясно,ха напред,ха назад.Изведнъж се появи точно един такъв пичлигар 20 и няколко годишен.С разпадащо се Започна да свири,показа си главата от прозореца и вика "Ай мааа,п...ко,колко времи ши та чакам" Ние с комшията се поизправихме и му викаме " Какво става началник" Малкият мъж даде на задна и изчезна в неизвестна посока.
171
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е то оставаше тия двама тумбаци да се оставят некакъв хлапак да ги набие. Просто нещастен случай, според мен.
170
5
 
3
 
! Отговори
GERGANA MANEVA преди 8 години
Единственият ми въпрос е защо винаги прокуратурата пледира за по-лекото престъпление ,а не за най-тежкото,а адвокатите да оборят доводите й?Има ли убийство ?-Има!Кой е убиеца ?-ТЕ!ИСКАШ НАЙ-СТРОГОТО НАКАЗАНИЕ ПО НАЙ-СТРОГИЯ ЧЛЕН ОТ НП И ПОСЛЕ ЧАК,ДА ОБОРВАТ С ДОКАЗАТЕЛСТВА В СЪДА!КАК МОЖЕ ДА ПРЕДОПРЕДЕЛЯТ НЕЩО,КОЕТО ИЗОБЩО НЕ Е ДОКАЗАНО?Защо не се иска тази промяна в НП?Параграф 225 часа .Новата квалификация на престъплението отменя предишната по чл. 124 от НК и съвпада с предположенията на Ивелина Лекова и Калоян Кръстевич пред Параграф 22 от вчера.paragraph22.bg/..
169
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре де, от аутопсията не се ли разбира дали е удрян с бокс. Защо не казват?
168
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тук врачанската феодална клиентела яко е подпукала форума в защита на невинните биячи! Отделно се говори за бокс, но кадрите ще покажат в чии ръце е бил при толкова очевидци. И дали изобще е имало такъв! Последно: Има ли си мафията държава, или да?!
167
0
 
24
 
! Отговори
Апостол преди 8 години
Оскотяването на хората е пълно...няма държава...няма правосъдие...няма справедливост а скоро няма да има и българска нация...България ще стане само географско понятие...осъзнайте се вовреме щото ще стане късно Братя Българи...!!!
166
1
 
4
 
! Отговори
??? преди 8 години
За какви "кифли" става въпрос в коментарите ви бе хора? Аз никъде не видях нито кифли,нито банички!Ей...********** Имайте малко уважениe бе мама ми *****!!!!
165
3
 
9
 
! Отговори
Пророк преди 8 години
До МошеСвършиха ми символите и не ми се събра това да го напиша. Заради обществения натиска от страна на съученици, роднини, съотборници и приятели ще бъдат с условна и една малка ефективна, след това много ясно, че ще съдят държавата в Страсбург и ще спечелят, и всички дружно ще им платим обезщетение. Един добър адвокат ще "изяде" обвинението с парцалите, има достатъчно такива казуси вече, каквото и да си говорим момчето е било въоръжено, а те не.
164
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** цървулите в тая Враца. Момчето брало душа а тумбата самодоволни простаци си цъкат селфита.
163
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Направо да го класифицират като самоубийство, а на Поничките да се даде медал за самоотвержения им опит да го спасят!!!!!!!!!
162
3
 
3
 
! Отговори
Moshe ot Izrael преди 8 години
До ПророкDori i uslovna prisada ne bi triabvalo da ima,zashtoto jertvite (bratiata) sa napadnati i udriani s SMARTONOSNO Orajie,toest deistvali sa v uslovie na NEIZBEJNA SAMOOTBRANA. Ako dopusnem vse pak ,che ima prisada sreshtu "'ponichkite'' dori i uslovna ,to tiahna zashtita mojei shte zavede delo sreshtu BG v STRASBURG,kadeto shte badat opravdani , BG shte bade osadena da zaplati na bratiata ogromni obeshtetenia +razhodite za deloto...Koito noj vadi,ot Noj UMIRA ))
161
0
 
21
 
! Отговори
Пророк преди 8 години
Обвинението така внесено ще отпадне, делото ще бъде върнато, ще бъде внесено ново обвинение - за непредумишлено убийство. После ще има присъда, която ще бъде обжалвана и т.н. докато най-накрая ще се окаже, че е неизбежна самоотбрана (заради факта, че те са на пешеходната пътека, шофьора е напуснал колата въоръжен с намерение за саморазправа) естествено под състояние на афект. В крайна сметка ще има условни присъди, за единия в зависимост от предните присъди може ефективна под 3 години.