Ценова война за горивата във Варна

Литър дизел падна до 1,58, цените в София – стабилни
14 яну 2016 15:37, Красимир Ангелов
66

Снимка: Булфото

Продължават да падат цените на горивата във Варна, показа проверка на Булфото. След като бензиностанцията на Веселин Марешки "VM Petroleum" свали цените, от веригата Лукойл отвърнаха, като намалиха с една стотинка под цената на Марешки някои видове горива.

Още по темата

Така например на бензиностанцията на "Лукойл", намираща се близо до голяма търговска верига, литър дизел се продава за 1,58 лева.

Най-щастливи от конкуренцията са варненци, които не спират да пълнят догоре колите си с евтино гориво. Опашки от автомобили има и пред двете бензиностанции в квартал "Владиславово".

На световните пазари петролът продължава да поевтинява, като за пореден път удари 12-годишно дъно, а мнозина анализатори предвиждат още спадове.

На фона на ценовия срив във Варна, в София цените на горивата остават стабилни – съвсем малко под 2 лева.

Прогнозите са, че около 3 март цените на литър дизел може да се продават по бензиностанциите за около 1,80 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много хубаво си пишете ама знаете ли че гадния руски лукойл всъщност е над 70% холандска собственост а ? Това много лесно се проверява в нета! Единствените руснаци сега са газпром в БГ макар че и там може да има някоя изненада!!!
33
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако стабилни означава високи да стабилни са ,след като един човек доказа на цяла на България как се краде от бълг.народ то да в София е стабилно високо
32
2
 
34
 
! Отговори
CooolVN преди 8 години
А бе то в цял свят се срива цената,само в европейска Българи държи цена...не качество!А за софиянци...боли ме фара...те крадат държавата...после та им ги взема...и така въртим един постен бюджет;)
31
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
алооо..четвъртата власт защо не попитате КЗК"защо цената на дизела в Бургас е по висока от тази във Варна".рафинерията е на 15км. от града,а къде е Варна?
30
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"На фона на ценовия срив във Варна, в София цените на горивата остават стабилни..." - високи!За какво пишат тези, какъв "срив". Петролът се обезцени с 2/3, а цените на някои петролни продукти намалели с няколко стотинки и това ми било "срив".
29
2
 
37
 
! Отговори
ядосана преди 8 години
Не знам много за Марешки, но едно е сигурно - има голям гръб зад себе си. Иначе да сваля толкова цените в този сектор е равносилно на ликвидиране.
28
1
 
47
 
! Отговори
Кривондел преди 8 години
И къде е КЗК?Или тия във Варна прилагат ДЪМПИНГ (което води до ужасни глоби), или тия в София прилагат картелни цени (което води до ужасни глоби).Нали всички разбираме, че дизелът не пътува с DHL от Бургас до София, за да е по-скъп с 40 стотинки на литър?И къде е КЗК, с всички свои бонуси, допълнителни материални стимулирания и т.н.? Глобяват безобидни нещастници за елементарни пропуски ли?
27
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Евтино - ок! Качествено? Не знам?!
26
1
 
33
 
! Отговори
... преди 8 години
В началото на седмицата заредих нафта на 0.94 на Арал в Германия.
25
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
еваларка на Марешки за смелостта да се изправи срещу руският картел.мишките от КЗК са се скрили яко уплашени,ама папкат заплатки за нищонеправене.омбудсрама тоже!
24
1
 
22
 
! Отговори
до 23 преди 8 години
Абе и аз това съм си го мислил. Макар че дори и легално да купуваш и то без да добавяш примеси и без да лъжеш в литража, според мен при тази цена пак може да си на печалба.
23
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бат ви Боко каза: Който иска да живее на жълтите павета ще плаща ! ;)
22
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Марешки Президент!!!!!!!
21
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Той Марешки купува от Ислямска държава..хахахах
20
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българите са странно племе - Лукоил официално отчитат само загуби, източвайки милиарди по този начин... Продават горивата на нереално високи цени от позицията на монополист в продължение на години... И пак имало опашки пред тяхните бензиностанции??? Защо изобщо хората зареждат там?
19
1
 
17
 
! Отговори
XaXa преди 8 години
До 20Да, то понеже 500-600 лева са много пари. И не, не съм от София.
18
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хайде софиянците да не се оплакват никой не работи за под 500-600 лева
17
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако при 1,58 лв им остава печалба, смятай те в дургите градове при 2 лв колко печелят. За справка - когато петролът беше най-скъп 150 долара, цената на горивата беше около 2,40. Сега петрола е 30 долара. Сами сметнете колко трябва да е реланта цена. Вярно че голяма част от цената е акциз, ДДС и постоянни разходи, но все ми се струва, че реалната цена не е повече от 1,20 лв. Да не говорим за примесите, които допълнително смъкват разходите.
16
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма да се задържат цените така стабилни, колкото им се иска на картелците. Марешки обеща вчера по ТВ7 да отвори още бензиностанции в 4-5 големи града на страната. Само да не го свитнат човека, че много кинти губят - този монопол толкова добре го бяха създали с 10-ки години назад да си функционира спокойно. Толкова усилия и пари за рушвети трудно са трудни за пражалване.
15
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е София е друга България..европейска България. Там даже нека да вдигнат горивата с още 50 стотинки. :)