Метиловият алкохол в Якоруда взе шеста жертва

Местните се съмняват за още случаи на отровени
14 яну 2016 16:03,
16
Метиловият алкохол в Якоруда взе шеста жертва
Снимка: архив, Булфото

Има и шеста жертва на отровната ракия в Якоруда. Това доказаха взетите проби от тялото на 33-годишния Юсуф Мемчов, на което бе извършена ексхумация по разпореждане на Окръжна прокуратура – Благоевград. Процедурата бе изършена в гробищния парк на града. Преди началото й в 10:30 часа няколко полицаи отцепиха района. Съдебен патоанатом приключи аутопсията на място в 13:00 часа.

„Лекарят ни каза, че детето ни е издъхнало от метилов алкохол. Ще съдим Тайфи Мекльов, който му дал да пие от отровната ракия. Искаме смърт за смърт. Той е убиец. Отрови ни рожбата. Никога няма да му простим", каза през сълзи минути след ексхумацията майката на Юсуф – 54-годишната Айше Мемчова. Синът й почина на 21 декември.

В смъртния акт бе посочена като причина за смъртта на рожбата й „аневризма". Айше разказа, че Юсуф и две момчета от велинградското село Кръстава били на 20 декември в цеха на Мекльов, за да му свършат някаква работа. Той ги почерпил с отровната ракия, а самият Тайфи пил вино. На другия ден издъхнали Юсуф и едно от момчетата в село Кръстава - 40-годишен Салих Енгяков, в чийто смъртен акт пише „инфаркт".

„И той си е отишъл от проклетата ракия на Тайфи, даже в Белица има младо момче загинало преди наши Юсуф, също от метилов алкохол. Нека полицията провери и неговата смърт", реди майката на Мемчов.

Окръжна прокуратура – Благоевград обвини в продажба и разпространение на фалшивия алкохол 46-годишния собственик на дърводелския цех в Якоруда Тайфи Мекльов. Софийският апелативен съд във вторник остави Мекльов за постоянно в ареста. След употребата на отровното питие издъхната петима млади мъже в Якоруда, а други осем бяха настанени в реанимация на благоевградската болница.

Жертвите растат, а предполагаемият им брой би могъл да бъде повече, т.к. не се знае колко от регистрираните смъртни случаи, причинени от „инфаркт” по Коледните и Новогодишните празници не са реално вследствие на употреба на разпространения метилов алкохол. За последните два случая истината се разбира едва след ексхумация на погребаните тела.

Въпреки, че случаите с отровени след употребата на фалшив алкохол от нелегални казани нараства, хората сякаш не се вслушват във фактите и не си взимат поука.

Смъртни случаи има и тази седмица в Ямбол, като починалите майка и син често са били забелязвани от съседи да си купуват ракия от нелицензирани производители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A ZASHTO NYAMA SMARTNA PRISADA ZA PROIZVODITELITE NA DOMASHNA RAKIA.NIKOI NYAMA PRAVO DA PROIZVEGDA ALKOHOL V DOMASHNI USLOVIA.ALKOHOLA V BAQLGARIA DA NE SE PROIZVEGDA PRI NIKAKVI USLOVIA.DA BADE ZABRANENO PROIZVODSTVOTO NA ALKOHOL.STE UMRAT 2-10 000 ALKOHOLIZI .NO SHTE OSTANA GIVI MILIONI.
10
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
iskam pisalite dotuk zashto tryabva da se konsumira alkohol v balgaria.zashto tryabva da se proizvegda tutun i da se ubivat balgarite.vsicki pravitelstva na balgaria sa ubiizi na nroda si.
9
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази история е журналистическа измишльотина, за координация на бизнеса.След това идва ред на статистиката, за да кажат - бизнеса е нагоре или надолу.НЕ ВИ ЛИ СТАНА ЯСНО, НАЙ-НАКРАЯ.Те го доказват, като НЕПРЕКЪСНАТО по медиите пишат или несъществуващи имена, или ЕДНИ И СЪЩИ ИМЕНА НА ГЕРОИ В РАЗЛИЧНИ АКЦИИ.--Уж "гениално", а то ТЪПО, даже приспиващо.
8
10
 
33
 
! Отговори
Батакист преди 8 години
Абе да му сипят едно питие от неговия цех и да го пускат да си ходи. след като го изпие, какво има да го съдят.
7
9
 
35
 
! Отговори
До 6 преди 8 години
Бандерола не дава никаква гаранция, така че по-добре не близвай изобщо. Най-безопасна е домашната ракия, след това е ракията на лицензираните производители, от която обикновено само те боли главата даже и след 50-100 грама, а най-опасна е ракията на нелицензираните производители.
6
8
 
33
 
! Отговори
До 5 преди 8 години
По твоите сметки литър ракия излиза между 4.40 и 5.28 лева, т.е. по-малко от твоите 7-8 лева, като разбира се тук няма ДДС и печалба. С ДДС е около 5.30-6.30 лева, а с 20% печалба е 6.30-7.60
5
11
 
35
 
! Отговори
Жоро преди 8 години
Не може безнаказано всеки да си вари и да продава каквото си иска
4
10
 
35
 
! Отговори
Леля Кичка преди 8 години
Ама от тия ментаци, беее, изпотровиха хората! Нема ли бандерол, не близвам!
3
16
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ракия се прави от грозде, като се съблюдава технологията.Тия плодови деривати, подсилени със стари сладка, конфитюри и компоти от мазето, плюс захар са точно такова - скоросмъртници.
2
14
 
34
 
! Отговори
Drobeca преди 8 години
Може да звучи смешно но никога не съм пил ракия и няма да пия.Бира и Уиски те твае.
1
9
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Починали от домашна ракия няма. Това тук е менте-ракия произведена по начинът, по който правят ракията лицензираните производители.