Докторите ще решат делото за убийството на Тодор

Това убийство преля чашата на търпението, убеден е Марковски
Обновена: 15 яну 2016 09:08 | 15 яну 2016 09:04,
64
Докторите ще решат делото за убийството на Тодор
18-годишният Тодор. Снимка: Facebook

Делото за смъртта на 18-годишния Тодор ще го решат докторите, коментира адвокат Марин Марковски пред Нова телевизия.
 
"Решението на делото зависи от съдебно-медицинската експертиза", убеден е той.  "Съдебните медици в България са много опитни.

Още по темата
Всяка една съдебно-медицинска експертиза в България представлява математическо уравнение.  При аутопсията се установяват конкретните повреди по органите и когато това се случи може да се установи механизмът, по който те са получени", обясни той.

Според Марковски хората искат да вземат борбата срещу престъпниците в ръцете си. "Може би това убийство е било капката, която е преляла чашата на търпението и хората излизат на улицата. Това е великолепно. Това, което става като човешка реакция,  е инстинкт на обществото за самозащита и самосъхранение. Поводът е ужасен, но това гражданско чувство заслужава уважение", коментира още той.

Както Dnes.bg писа, вчера аутопсията на 18-годишния Тодор показа, че момчето е починало от храна, попаднала в белия дроб, а не защото си е глътнал езика, както беше лансирано преди това. Според експерти това може да се случи след силен удар в корема, който да предизвика връщане на храна към хранопровода.

Именно заключението на лекарите доведе и до промяна на обвинението към двамата братя, убили Тодор. Тя беше променена от убийство по непредпазливост в следствие на умишлено причинена лека телесна повреда на умишлено убийство по хулигански подбуди. Така двамата братя ги чака между 15 и 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: ВрацаубийствоТодор
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
20
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нападателя на пешеходците е мъртъв.Намерил е каквото търси.
21
16
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И аз съм пешеходец.Ако един такъв 18 годишен шапшал, тренирал карате, държащ метален бокс, излезе от колата си и ме нападне ?!Не съм побойник и тоя може да ме утрепе.Аз не се заяждам с хората и съм жив и здрав.А Тодор каратиста - не е.
20
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
20г без да излизат по рано при каквито и да е обстоятелства
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да не съдиме никой предварително баце, щото т'ва е Враца. И те така.
18
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този младеж си е търсил белята. ЖАлко за младия живот! Кой нормален човек държи бокс в себе си? Предполагам буйният му нрав му е погодил номера. Двамата братя са попрекалили с боя. МОже ли да не усетят, кога да спрат?!
17
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съдебните медици в бг са много опитни,за пари пребиране.А съдебната система е бащата на мафията.А Бойко тиквата без него нищо не става.Той е Българският Сретен Йосич.Амстердама.Всичко е пераачница за пари.Боко за това ли ти гласувахме,да ги гледаш мафията как се разклонява.Отиде във Китай да намериш пазар на Пеевски за цигарите му.Оставка *** Оставка.
16
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 19Ами ако пенсионера от Бургас беше въоръжен и беше гръмнал ***, сега щяха да плюят него и да му искат смъртна присъда. Истината е, че тук просто е превишена неизбежната самоотбрана, но пък в едно сбиване трудно може да се прецени до къде реално е достатъчно да спреш, за да си се защитил. Ако младежа беше халосал с бокса някой така, че да го остави на място, тогава кой щеше да е невинен и кой виновен? За мен всички участници в боя си имат вина. Просто младежа е имал лош късмет.
15
10
 
16
 
! Отговори
.... преди 8 години
ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ 1945 Г. СЕ ОБЯВЯВА ПЪЛНА АМНИСТИЯ НА ВСИЧКИ ЗАТВОРНИЦИ,, И ВСИЧКИ ТЕЗИ ЗАТВОРНИЦИ УБИИЦИ, КРАДЦИ, МОШЕНИЦИ,И ТЕМ ПОДОБНА *** ПОСТЪПВАТ В РЕДОВЕТЕ НА МИЛИЦИЯТА СИНОВЕТЕ И ВНУЦИТЕ НА ТЕЗИ ХОРА СА ДНЕШНИТЕ ПОЛИЦАИ.
14
0
 
8
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
До momchetoаз не искам да вкарвам хората в калъп и всички да стават пацифисти. който иска, нека стои далеч от конфликти, не е трудно. който иска да се бие, нека се бие, стига да се бие с други които искат. и от тия хора има нужда, ако не искаме един ден да отсъмнем като шведите на първо място по изнасилвания в света.
13
4
 
22
 
! Отговори
Шамшал Велики преди 8 години
Жалко за момчето! Но в държава ,където няма Никакви закони , ще продължават дивотиите...
12
3
 
6
 
! Отговори
momcheto преди 8 години
До онбашиятаНе става въпрос за възприемане на позиция на арбитър! Естествено че и 2-те страни в случката са участвали и си имат вина! Въпроса е като явление и случка така ли се прави?? Дори през комунизма учениците се биеха след учебния ден извън училище!!!!!!!!! г-син Онбашия!! А не да стряскат хората по улиците и да цапат общинския тротоар!
11
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОСТАВКА НЕ САМО ЗА БЪЧВАРОВА НО И ЗА ЦЯЛОТО ПРАВИТЕРЛСТВО
10
11
 
30
 
! Отговори
ВЪН преди 8 години
При този случай , ако имаше малко достойнство Бъчварова трябваше да си подаде оставката НЕЗАБАВНО!
9
20
 
20
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
какво значение има причината за смъртта? скочил е на бой, умрял е не от дълго и методично пребиване, а от нормално несмъртоносен удар, дали просто плесница, или удар в корема, все тая. никой не го е ритал докато лежи на земята или нещо такова. боя е като секса, щом и двете страни доброволно участват, това си е тяхно решение, ако някой умре по време на секс трябва ли да се съди партньора му?
8
3
 
16
 
! Отговори
ТОЙ преди 8 години
ТЯ ,, права си няма ПОЛИЦИЯ В БЪЛГАРИЯ ИМА МИЛИЦИЯ....Милиция която прави проблемите след което се опитва да ги решава...Милиция която само гледа сеир...Милиция която краде ,, бие ,, рекетира ,, убива и ограбва населението на България.
7
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България е чалгарска държава, това убийство е типично чалгарско деяние.
6
1
 
21
 
! Отговори
bluesky1 преди 8 години
Хората да вземат инициативата в свои ръце...е добре, когато това е инициатива за истинска законност, налагана от справедливо и законно работещи институции. Ако инициативата е за улично правосъдие и правосъдие на тълпата...то това е пътя към най-лошото и към още по-големи несправедливости... Недопустимо е да се убива заради един клаксон, но поведението на убития каратист, предварително подготвен с бокс и доброволно слязъл от колата за саморазправа също никак не говори добре за него...
5
11
 
13
 
! Отговори
тя преди 8 години
Жалко за хубавото момче загинало в бандитска държава!
4
1
 
22
 
! Отговори
тя преди 8 години
няма страх от престъпление , защото няма полиция , няма закони , които да защитават хората от престъпници и те вилнеят на воля!
3
4
 
16
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
Ами, ако съдебните лекари са подкупени със солидна сума??? Щом казват, че си е глътнал езика, а след това казват, че се е задавил с храна, и от това е починал, започва да ме съмнява много достоверността на експертизата. Трябва да се извикат според мен съдебни лекари от чужбина, иначе няма да има справедливост!