Докторите ще решат делото за убийството на Тодор

Това убийство преля чашата на търпението, убеден е Марковски
Обновена: 15 яну 2016 09:08 | 15 яну 2016 09:04,
64
Докторите ще решат делото за убийството на Тодор
18-годишният Тодор. Снимка: Facebook

Делото за смъртта на 18-годишния Тодор ще го решат докторите, коментира адвокат Марин Марковски пред Нова телевизия.
 
"Решението на делото зависи от съдебно-медицинската експертиза", убеден е той.  "Съдебните медици в България са много опитни.

Още по темата
Всяка една съдебно-медицинска експертиза в България представлява математическо уравнение.  При аутопсията се установяват конкретните повреди по органите и когато това се случи може да се установи механизмът, по който те са получени", обясни той.

Според Марковски хората искат да вземат борбата срещу престъпниците в ръцете си. "Може би това убийство е било капката, която е преляла чашата на търпението и хората излизат на улицата. Това е великолепно. Това, което става като човешка реакция,  е инстинкт на обществото за самозащита и самосъхранение. Поводът е ужасен, но това гражданско чувство заслужава уважение", коментира още той.

Както Dnes.bg писа, вчера аутопсията на 18-годишния Тодор показа, че момчето е починало от храна, попаднала в белия дроб, а не защото си е глътнал езика, както беше лансирано преди това. Според експерти това може да се случи след силен удар в корема, който да предизвика връщане на храна към хранопровода.

Именно заключението на лекарите доведе и до промяна на обвинението към двамата братя, убили Тодор. Тя беше променена от убийство по непредпазливост в следствие на умишлено причинена лека телесна повреда на умишлено убийство по хулигански подбуди. Така двамата братя ги чака между 15 и 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: ВрацаубийствоТодор
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каквото повикало това отвърнало ..... Тодор, е агресивен и получи това което заслужава...Дано намалее агресията
1
15
 
14
 
! Отговори
койко преди 8 години
За такива престъпници доживотен без право на замяна.