Докторите ще решат делото за убийството на Тодор

Това убийство преля чашата на търпението, убеден е Марковски
Обновена: 15 яну 2016 09:08 | 15 яну 2016 09:04,
64
Докторите ще решат делото за убийството на Тодор
18-годишният Тодор. Снимка: Facebook

Делото за смъртта на 18-годишния Тодор ще го решат докторите, коментира адвокат Марин Марковски пред Нова телевизия.
 
"Решението на делото зависи от съдебно-медицинската експертиза", убеден е той.  "Съдебните медици в България са много опитни.

Още по темата
Всяка една съдебно-медицинска експертиза в България представлява математическо уравнение.  При аутопсията се установяват конкретните повреди по органите и когато това се случи може да се установи механизмът, по който те са получени", обясни той.

Според Марковски хората искат да вземат борбата срещу престъпниците в ръцете си. "Може би това убийство е било капката, която е преляла чашата на търпението и хората излизат на улицата. Това е великолепно. Това, което става като човешка реакция,  е инстинкт на обществото за самозащита и самосъхранение. Поводът е ужасен, но това гражданско чувство заслужава уважение", коментира още той.

Както Dnes.bg писа, вчера аутопсията на 18-годишния Тодор показа, че момчето е починало от храна, попаднала в белия дроб, а не защото си е глътнал езика, както беше лансирано преди това. Според експерти това може да се случи след силен удар в корема, който да предизвика връщане на храна към хранопровода.

Именно заключението на лекарите доведе и до промяна на обвинението към двамата братя, убили Тодор. Тя беше променена от убийство по непредпазливост в следствие на умишлено причинена лека телесна повреда на умишлено убийство по хулигански подбуди. Така двамата братя ги чака между 15 и 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: ВрацаубийствоТодор
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
5
 
5
 
! Отговори
Иридий преди 8 години
Национален протест в защита на "братята", в защита от смозабравили се пубери с коли купени от родителите, национален протест срещу агресията на мамините синове, които си мислят, че светът е техен и загробват хора, които плащат данъци, налози и същевременно са обект на агресия с оръжие само, защото имат привидно мутренски вид или по-просто казано имат някое килце повече ?
41
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Kakvi iz.ro.di ima v toya svqt,takova mlado momchence ubiva li se ve,zashlevi mu edin shamar ako e vinoven no da go ubiesh ta toy e oshte hlape,oniya ubiyci sa samo za sauditska arabiya da gi obesqt
40
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имал е късмета да попадне на яки и т.ъ.п.и селяци. А ако не бяха те? Ако беше пенсионер или жена?Заглавията можеха да са два вида:"Двама мъже пребиха до смърт младеж, нападнал ги с метален бокс"или"Младеж с метален бокс преби възрастен пенсионер"И в двата случая обаче е виновен тоя, който напада с бокс.
39
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 46И мен са ме псували и шафйори, и пешеходци. Какво, да вадя пистолет и да стрелям ли? Те са едни и същи. Изперкали, озлобени неудачници, зли и лошо възпитани. Въпросът ти за бокса, в който не вярвам, можеше и да прозвучи: "Какво да правят нещастните невинни хора, ако момчето беше извадило един АК?". Онзи, пост 48, намира сегашните врачани за "заспал народ, който плаче за бай Тошоното време". Та тоя бай не смееше да припари във Врачанско! А събудените врачани май изплашиха някого!
38
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 48Двама иZRода, яки като бичета, садистично бият момче на 18 години, с доста крехка комплекция в течение на много минути. Абсолютно не вярвам, че то е посегнало с бокс. Някой от биячите да покаже следа от удар с бокс!? Най-жестоко наказание за предумишленото убийство! Съжалявам, че висшата мярка не е онази от преди 25 години! Който защищава братята, за мен е потенциален престъпник! Той мисли като тези двамцата и чака сгода да се изяви!25, какъв заспал народ? Какви комунисти?
37
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви хора ще се вдигат бе, тоя заспал народ дето плаче за бай Тошовото време ли?!Тези дето гласуват за комунистите и депесе ли ?!Починало едно нагло момче, това е.Ами ако беше разбило главата на някой с металния бокс?!Стига сте ревали за чуждото.По-добре възпитавайте добре вашите деца.
36
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кофти тръпка ама и мен като пешеходец са ме обиждали и псували шофьори на пешеходна пътека такива пикьовци. Станах свидетел как един такъв псуваше и се заканваше на майка с дете. Съжалявам ,че ще го кажа ама каквото си е търсил това си е намерил. Братята не са стока ама и малкия не пада по-долу. Такива хора са опасни за обществото - можеше да налети на нормален човек с метален бокс в ръката на тая същата пешеходна пътека (което сигурно се е случвало) и да го пребие/убие
35
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Келешко се правил на мъж пред кифлата и гризнал дървото.Да нападаш двама зрели мъже с метален бокс - това е ненормално.18 годишен наркоман няма да бие повече пешеходците!
34
2
 
16
 
! Отговори
срам срам преди 8 години
Това чудо Марковски от какво се възмущава - нали той се пише адвокат на убиеца на двете сестри Белнейски? Как сега му стана жал за убитото момче. Марковски - ти си срам за българската адвокатура!!!
33
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом има убийство-до живот!!
32
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Директно доживот, иначе хората ще се вдигнат и пометат и съдебна система и държава! Такава жестокост като тази на биячите - убийци няма и при животните, а пък такава корумпирана съдебна система като нашата няма по света! Това трябва да се промени веднъж завинаги!
31
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отново коментарите са заляти с десетки ПОДОЗРИТЕЛНО ЕДНАКВИ коментари включващи израза "налетял с бокс".Някой целенасочено води кампания против Тодор - не позволявайте да очернят името му!
30
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На видеото ясно се вижда, че братята са нападнали първи. Вижда се, че са му поломили колата. На видеото, също така, Тодор НЯМА бокс в ръката.Истината винагуи лъсва накрая, Тулски и другите платени ***!
29
10
 
19
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 8 години
Двмата братя "понички" са участвали в изборни далавери - купуване на гласове, гласуване под натиск...Нищо чудно, че толкова много хорз изведнъж се юрнаха да ги защитават и да очернят името на жертвата.
28
14
 
19
 
! Отговори
Селянина преди 8 години
Това, че ученика е нападнал първи трябва да бъде широко разгласено, а не медиите да се държат като к-у*р*в*и , обслужващи конюнктурата. Ако трябва да сме справедливи братята дето им викат Поничките, явно не са китка за мирисане, но са били в положение на неизбежна самоотбрана. Понякога и от обикновен шамар стават трагични последици. Мисля, че каратиста не е трябвало да ги напада и то с бокс,който първи започне боя той е виновен.
27
3
 
23
 
! Отговори
действителност преди 8 години
Повръща ми се вече от тоя *** народ. Всеки 2 -ри е *** без образование, без уважение към държавата, без цел в живота. Тинейджърите са глупави като телета.... само вижте какво се случва по дискотеките и как се кара по пътищата! Родителите не ги възпитават понеже и те са същите ***. Да даваш на месец по 200лв за цигари и алкохол вместо да събираш пари за образованието на децата си е показателно за българската простотия! Народ от овце !
26
12
 
18
 
! Отговори
Цървуля преди 8 години
Във Враца явно живее много *** народ.Народ който иска мъст народ озверял.Какво имаме като факти.Един *** на 18г му купили кола което означава че родителите му са ***.И тоя *** вместо да си учи уроците качил една *** да я вози и да се прави на мъж пред нея.Вместо да спре и да изчака пешеходците да минат той им *** и псува.След като и те го псуват слиза с бокса да раздава правосъдие щото си мисли че е каратист голема работа.Ама си изяжда боя.
25
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всъщност, дори няма да напиша "жалко за момчето". Утре можеше мен да засече някъде и ми тръгне с бокс, защото му е крив денят. Такива индивиди нямат място сред нормалните хора, затова не изпитвам и грам съжаление, че нещата са се развили по този начин. Потвърждение на тезата, че природата върши чудесна работа да се самопречиства от ***.
24
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как не се сетихме по-рано.Докторите са виновни.Те по принцип са виновни за всичко.Така всички ще са доволни.Ще има лош.Ангела ще е отмъстен."Поничките"-невинни.
23
23
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Свобода за братята, които са се защитили от нагъл каратист с метален бокс!