Екипите на ЕРП-тата са готови за виелици и преспи

Възможно е обледеняване на електропроводи
2
Екипите на ЕРП-тата са готови за виелици и преспи
Снимка: Булфото, архив

Трите електроразпределителни дружества имат готовност за реакция заради предстоящото влошаване на времето. Всички са осигурили допълнителни екипи, както и необходимото оборудване и високопроходими автомобили, съобщи БНР.

"100 аварийни екипа ще бъдат в готовност да реагират при проблеми с електрозахранването на територията на Западна България, информират от ЧЕЗ. Мерките за удвояване  на аварийните групи са взети заради очакваното влошаване на времето и снеговалежите.  Всички екипи са оборудвани с необходимите материали, инструменти, високо проходими автомобили и специализирани транспортни средства. При необходимост компанията може да мобилизира 400 екипа", посочи Виктор Станчев, директор "Експлоатация и поддържане“:

Предприели сме всички необходими действия за осигуряване на незабавна реакция при евентуални аварийни ситуации. Направили сме всичко необходимо, за да гарантираме сигурността на електрозахранването, останалото зависи от природата.

От "ЧЕЗ Разпределение", което обслужва Западна България, съветват клиентите си при евентуално прекъсване на електрозахранването първо да погледнат дали в околните блокове или къщи на съответното населено място има ток. Ако установят, че повечето от тях са без захранване, да изчакат преди да позвънят на телефонния център, тъй като при мащабни аварии компанията вече е информирана за тях.

Възможно е обледеняване на електропроводи, предупреждават от EVN. От дружеството, което обслужва Югоизточна България, уверяват, че са осигурили допълнителни екипи и са в пълна готовност за максимално бърза реакция при аварии.

От "Енерго-ПРО", което обслужва Северозападна България, също увериха, че още вчера е създадена организация за бръза реакция при аварии заради лошото време.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: токснягЕРП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След 1989г икономиката и енергетиката ни се управляват от абсолютни престъпници и пълни и.диоти!Защо екипите да са готови, а не мрежите и оборудването?Как работят енергосистемите в северните страни без аварии?Кому е необходим "героизъм" през зимата?Отговорът е ясен- поредна акция за смазване на икономиката и народа!През лятото- наводнения и пожари,през зимата - без ток,вода и пътища!
1
0
 
3
 
! Отговори
давид преди 8 години
Първо г- жа Камелия Цветанова не е на ясно кои райони в България от кого се обслужват - северозапада е на ЧЕЗ не на ЕНЕРГО - ПРО второто дружество обслужва североизточна България - второ колите на ЧЕЗ надали са толкова готови за зимата та те нито вериги имат даже фаровете им не светят къде с един къде и без двата да не говорим че аптечката на нито една кола не е заредена от както е купена колата