От ЧЕЗ се готвят за лошо време, удвоиха аварийните екипи

При необходимост от компанията мобилизират още 400 екипа
15 яну 2016 10:48, Мария Захариева
1
От ЧЕЗ се готвят за лошо време, удвоиха аварийните екипи
Снимка: Bulphoto, архив

Във връзка с очакваното влошаване на метеорологичната обстановка ЧЕЗ Разпределение България удвои дежурните екипи, като в готовност за реакция ще бъдат 100 аварийни групи. Това съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Всички екипи са оборудвани с необходимите материали, инструменти, високо проходими автомобили и специализирани транспортни средства. При необходимост компанията може да мобилизира 400 екипа.

"Предприели сме всички необходими действия за осигуряване на незабавна реакция при евентуални аварийни ситуации. Служителите ни правят и невъзможното да се справят по най-бързия възможен начин при всяка повреда, дори когато ледът е сковал съоръженията ни. Направили сме всичко необходимо, за да гарантираме сигурността на електрозахранването, останалото зависи от природата“, каза Виктор Станчев, директор "Експлоатация и поддържане" в ЧЕЗ Разпределение България.

Компанията съветва своите клиенти при прекъсване на електрозахранването първо да погледнат дали в околните блокове или къщи в съответното населено място има електричество. Ако е видимо, че всички или повечето от тях са останали без захранване, е добре клиентите да изчакат преди да позвънят в телефонния център, тъй като при мащабни аварии ЧЕЗ вече е информирана за тях.

ЧЕЗ напомня, че след набиране на 0700 10 0100700 10 010, меню 3 дава възможност на клиентите получават информация за съществуващите аварии и времето за тяхното отстраняване.


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
1
 
! Отговори
дед мороз преди 2 години
А с РАИД срещу тъмно-зелени оборудвани ли са?

Че нещо повредите от тип бране на жицъ зачестиха напоследък ...