Зимата се завръща с преспи в събота

Най-много сняг ще натрупа през нощта срещу неделя
Обновена: 15 яну 2016 19:26 | 15 яну 2016 19:16, Камелия Цветанова
4
Зимата се завръща с преспи в събота
Снимка: Булфото, архив

Силни снеговалежи и снежна покривка почти в цялата страна ни чакат тази събота и неделя.  Ако ви предстои пътуване, се подгответе за зимни условия на пътя през уикенда.

Очакванията на Европейския център за средносрочни прогнози е за снежна покривка в нощта на събота срещу неделя в повечето райони около 20 см

Утре от северозапад ще продължи да нахлува студен въздух. Минималните температури ще са между минус 2° и плюс 3°, прогнозират синоптиците от БАН.

През деня в по-голямата част от Северна и Западна България ще вали сняг и ще се образува снежна покривка.

Над останалата част от страната, където температурите ще останат положителни, валежите ще са от дъжд, на места в Югоизточна България ще са значителни по количество. Вятърът ще бъде предимно умерен от северозапад, привечер ще се ориентира от север-североизток и ще се усили още. Ще има преспи и навявания.

Максималните температури ще бъдат между 0° и 5°, в крайните южни райони и малко по-високи.

С преминаването на дълбок средиземноморски циклон през нощта срещу неделя валежите ще се усилят, ще бъдат предимно от сняг, в крайните южни райони – от дъжд. Снежната покривка ще се увеличава.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще се понижава.

Над планините ще е облачно.

През деня ще има валежи от сняг и ще се образува снежна покривка, в масивите в Западна България тя ще бъде значителна.

Ще духа силен, по високите части – бурен югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 0°, на 2000 метра - около минус 6°. Ще застудява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: снягзимавреметопреспи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако ни затрупа отново, представям си, какви ще ги плещи уреденото балдъресто партизанче. А шефа й пак ще се крие поне седмица.
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Озаглавете статията "Зимата отново ни изненадва в събота и неделя". Сигурен съм че ще има пак изненадани снегопочистващи фирми, общински управители и кметове.... За министърката няма да товорим, тя вечно е изненадана