Купуваме винетка с SMS до две години

Еднодневна винетка обаче няма да има, отсече Павлова
Обновена: 16 яну 2016 14:21 | 16 яну 2016 13:45,
94
Купуваме винетка с SMS до две години
Снимка: Булфото

Ще се въведе електронна винетка за автомобилите, а големите камиони ще плащат за изминат път с тол такса, като това ще може да става с SMS, онлайн и така нататък. С този ход ще се решат два много важни проблема. Това каза пред "Дарик" регионалният министър Лиляна Павлова.

По думите на министъра вече е променен законът за въвеждането на електронни винетки и тол система. Тя допълни, че промените обаче ще се случат най-късно до две години, като амбицията и е да се осъществи и по-рано.

Когато се въведе електронна винетка, всеки ще може онлайн да си купува стикер и ще се отчита в система. 

Още по темата

С въвеждането на електронната винетка годишният стикер вече няма да важи за период от една календарна година, а за период от 12 месеца, стана ясно от думите на регионалния министър. 

Еднодневна винетка, каквато предлага омбудсманът Мая Манолова, няма да има, коментира Павлова.

"Омбудманът Мая Манолова не трябва да въвежда в заблуда хората", коментира Павлова по повод идеята на обществения защитник за въвеждането на евтина еднодневна винетка.

"Понастоящем винетката е ценна книга, която трябва да бъде залепена на колата, за да могат органите на реда да упражняват контрол", напомни регионалният министър.

Павлова обясни, че в страните, където е въведена винетна система за ползване на пътищата, еднодневен стикер няма. Причините за това са редица, включително икономически, сред които е ефективността на база разхода за отпечатване.

"Това, което тя каза, може би недоразбрала от системата, но ние ще й го разясним и заедно ще намерим най-доброто решение", каза Павлова. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да,точно така ,българина не може да си планира живота за един месец напред -дали ще е наработа дали ще е жив и здрав дали ще може да си плати кредитите или ипотеките ,дали ще му върви бизнеса,дали няма дахване из държавите да си търси прехраната а Лиляна крой планове за скубане чек за след 2 гидини ама на нея и е лесно тя след тоя пост който заема сега се е обезпечила за цял животте затова ревът да са там -НА ВЪРХАгоспода политици това че ни докарахте до тая несигурност ни кара да ви мразим
32
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дневна винетка с SMS сега. Щом може за паркоместата може и за винетките (стига да има желание). В противен случи и това няма да вземат от мен.
31
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
чак след 2 години ,ама не мога да се сетя защо ни го съобщавате сега ?нима сега няма друго по-важно и друго ,след 2 години Бойко иЛиляна няма да ги има и това може да отпаднеили бай тошо номер 2 е решил че ще управлява 45 години пак
30
5
 
10
 
! Отговори
Разума преди 8 години
България ще е по-добра за живеене ако момчета като Тодор от Враца нямат коли.
29
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
защо да НЯМА ЕДНОДНЕВНА с СМС без стикер да си идеш до село болница в града и тн МИНДИЛА ПАВЛОВА пак КРАДЕ и МАЖЕ дба полодиах
28
18
 
2
 
! Отговори
Разума преди 8 години
Колите в градовете трябва да намалеят защото вече едва се движим в задръстванията и защото се издушихме от десе-двайсет годишни дизелаци. Това може да стане само като се направи СКЪПО ДА ИМАШ КОЛА. За съм за поскъпването на всакакви винетки, застраховки ГО. за поскъпването и завишаването на строгостта на техническите прегледи и за въвеждането на повсеместна ТАКСА ПАРКИНГ за всички автомобили които нощуват по улиците. ЗА зверски глоби за паркиране на тротоар.
27
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прасе, нали ще има система, база данни, за къв чeп са ти стикери? Да пълниш търбуха ли? ***.
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 26той хауса настъпи вече
25
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тука има мазохисти който злорадо се радват че 80% от българите мизерстатне е нормално това и точно това спъва държавата -никой на никой не ще да влезе в положението да другия ,никой не е състрадателен към нищотоя народ се озлоби в стремежа си той да е по-по от другия
24
1
 
14
 
! Отговори
онзи преди 8 години
тик-так,тик-так,тик-так,тик и времето бозмилостно тече ,това ,което ЛилЕто ни мисли не може го измисли и могъщият убиец Йозев Менгеле...но все пак,тик-так,тик-так ...и нейното време тече
23
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има т.н. праг на поносимост! След него настъпва хаоса.
22
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Т.н. *** от червения *** е пътник , а неговия заместник ще е др. Миков . До обяд едно шише водка , а след обяд две шишета пак водка , защото уискито е западна пропаганда . Еняма такива нагли червени каскети .
21
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
на тая новина сомо Бойко иЛиляна се радват
20
19
 
11
 
! Отговори
Разума преди 8 години
Българчетата пък умрат да карат. Път да не плащат, горивото да им е евтино, гуми да нямат. Гражданска отговорност да не плащат. Да си паркират на тротоарите и градинките и всичко да им е без пари. Тошко от Враца майка му и баща му пари за погребение нямат обаче кола му купили да бипка на хората по улиците.
19
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко забрави пак що е станал премиер ,не да тормози хората а да им помага
18
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като не искаш да обслужваш автомобил, обслужвай си каруца!
17
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Г-жа Павлова, направете им винетката 500 лв на тия червени каскети. Те докараха престъпникът Орешарски на власт, който вкара България в национална катастрофа и в момента е пратил всичките си банди да убиват и пребиват хора!
16
0
 
24
 
! Отговори
КУКЛОВОД преди 8 години
ПЪТЕН ДАНЪК 100ЛВ,ВИНЕТКА 100ЛВ???ГРАЖДАНСКА 220ЛВ?ПРЕГЛЕД 30ЛВ.ЗИМНИ ЛЕТНИ ГУМИ??? ОБСЛУЖВАНЕТО НА ЕДИН АВТОМОБИЛ НЯКОЛКО МИНИМАЛНИ ЗАПЛАТИ ЗАЩО ЛИ???ЗАЩО В ИСПАНИЯ ФРАНЦИЯ АНГЛИЯ ГЕРМАНИЯ ХЪРВАТСКА НЯМА ВИНЕТКИ?ЗАЩО ЗАБЛУЖДАВАТЕ НАРОДА?ЗАЩО БОРИСОВ ГРАБИ ЛЪЖЕ НАРОДА?
15
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Повечето пътища са в окаяно състояние направо за Господари на ефира са хората за да избегнат дупките влизат в другото платно с риск да ги ударят трябва да съдим държавата не само да псуваме това няма да помогне
14
4
 
1
 
! Отговори
Diplo Matt преди 8 години
Bulgarskata darjava e nujno da pecheli pari ot patnata mreja na teritoriata na RB ....Tova e biznes!:-):-):-)Patni taksi po tarifa na kilogram mps i na kilometar izminat realno pat po visokoskorostna patna otsechka!!! - da ima radost v bulgarskoto trezorche!:-):-):-)