358 спасителни акции. България в снежен капан!

Седем деца са се загубили в преспите, но са открити живи и здрави
17 яну 2016 15:30,
48

София: Булфото

В резултат на усложнената метеорологична обстановка от началото на денонощието екипите на "Пожарна безопасност и защита на населението" са извършили 358 спасителни дейности, съобщиха от МВР.

Обстановката в цялата страна остава усложнена. Най-тежко е положението на територията на областите Хасково, Кърджали и Смолян. Няма данни за бедстващи и застрашени хора.

Най-много сигнали са подадени за отстраняване на паднали дървета и отводняване на жилищни сгради и инфраструктура.

Още по темата

Обявено е частично бедствено положение на територията на община Хасково за селата Динево, Стойково и Родопи. Река Харманлийска е излязла от коритото си в района на село Динево и е наводнила 32 къщи.

Наводнен и затворен за движение е пътят Хасково - Динево. В района е нарушено електрозахранването.

Тази сутрин около 8.30 часа е подаден сигнал за издирване на седем деца в района на местност река Арда, община Ивайловград. Незабавно екипи са предприели действия за издирването им. Децата, които са загубили ориентация, придвижвайки се от частна вила, са открити невредими и са настанени в полицейското управление в града, се казва в информацията.

Към момента има данни за преливане на язовир "Ивайловград". Няма достъп до кърджалийските села Красино и Морянци, община Крумовград.

Пътят през прохода Петрохан е затворен заради паднала лавина, припомнят още от МВР. Снежната маса се е свлякла в района между 59 - 60 км в посока Берковица.

Затворени са пътни участъци в област Смолян. Свличане на земна маса е затворило едно от платната на пътя между селата Широка лъка и Стойките. Затворен е част от пътя между Девин и Михалково. Пътят до село Триград е залят и е затворен за преминаване.

В Кърджалийска област река Арда е заляла пътя между Кошница и Могилица. Пътят е непроходим към момента.

Пътната обстановка на територията на община Ловеч остава усложнена, но под контрол след падналия близо 40 см сняг, съобщават от общинската администрация.

Затворена и към този час е отсечката Горан - Владиня, като за двете села може да се мине по обиколни пътища. Навявания има и по пътищата за Лисец, Баховица, Славяни Къкрина, Брестово, Прелом и други. Досега няма информация за бедстващи хора.

Дежурни екипи разчистват паднали дървета и клони в Благоевград, съобщиха от общината. Има и скъсани оптични кабели, като се работи за отстраняване на проблемите. Машините за почистване на снега също продължават да работят. Към момента основните пътни артерии в града са почистени и проходими.

Във всички общини на Силистренска област има селища без електрозахранване, показва справка от дежурните в Областната администрация в Силистра.

Частични прекъсвания в отделни селища има в Дуловската, Кайнарджанската, Ситовската, Тутраканската и Силистренската община. По данни от дежурните без ток са Алфатарската и Главинишката община.

За усложнена обстановка на територията на цялата област Пазарджик съобщават от МВР. За товарни автомобили има ограничения и в планинските части на региона. Основните пътища се почистват. Има населени места без електричество. Осъществен е контакт с всички аварийни групи в общините от региона. Бедстващи хора няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
1
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
ЕДИН ДЕН ВАЛЯ ХУБАВ СНЯГ ...И НЕКАДЪРНИЦИТЕ ,ВЕЧЕ РЕВАТ КАТО МАГАРЕТА И ОБЯВЯВАТ "БЕДСТВЕНО ПОЛОЖЕНИЕ"..ха,ха,хааааааааааааа.....КВО , ДА СЕ ПРАВИ ...ТЕЖКО Е ДА СИ ПРАСЕ --И ДА НЕМА КОЙ ДА ТИ ЗАБЪРКА!"СОЦА" --В ДУШАТА НА СМОТАНЯКА Е ЖИВ...ХА,ХА,ХАААААААА...
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В цялa България в момента няма ток, вода, обхват. Пада сняг или проливен дъжд и държавата абдикира.Това са елементарни неща с които една държава трябва да се справя бeз проблем. После да ни разправят имало 3% растеж и т.н. То не остана нищо- лекари, мед. сестри или какъвто и да е друг квалифициран персонал. Направо да закриват държавата. След 10 години ще има само пенсионери и ци.ганета
25
3
 
5
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
ЕДИН ДЕН ВАЛЯ ХУБАВ СНЯГ ...И НЕКАДЪРНИЦИТЕ ,ВЕЧЕ РЕВАТ КАТО МАГАРЕТА И ОБЯВЯВАТ "БЕДСТВЕНО ПОЛОЖЕНИЕ"..ха,ха,хааааааааааааа.....КВО , ДА СЕ ПРАВИ ...ТЕЖКО Е ДА СИ ПРАСЕ --И ДА НЕМА КОЙ ДА ТИ ЗАБЪРКА!"СОЦА" --В ДУШАТА НА СМОТАНЯКА Е ЖИВ...ХА,ХА,ХАААААААА...
24
3
 
10
 
! Отговори
Кофти мит'рял преди 8 години
Къв капан бе кви 5 лева един ден валя сняг и вече се вее белия байрак.
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами, нали Сви нетка се похвали (тук, в днесбеге) преди 10-ина дни, че имала 2600 снегорина?Да ги пуска сега, а не за Св.св. Кирил и Методи :)
22
2
 
5
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Бе хора хубав сняг падна. София е най-красива така. Как пък нищо не ви хареса. Вино ли нямате, пръжките ли ви не стигнаха. Вънка децата се бихя с топки - снежен човек правиха. Как може първата ви мисъл да са винетки, Фандъкова, Лиляна Боъко Борисов и пр. Тол таксите от Солун до Атина за 500 км са 48 евро в едната посока. Па вие пак си мрънкайте.
21
3
 
3
 
! Отговори
az преди 8 години
и кое му е многото на снега ? 20см сняг паднал един път в годината и навсякъде е блокаж. Ами ако пада по 20см сняг всяка седмица по 1-2 пъти ? както и трябва да бъде в една истинска зима - тогава какъв код ще обявите? Специално пред нас вчера мина един снегорин - колкото да ми напълни тротоара със сняг , останалото го разбутаха колите и вече е на асвалт - перфектно изчистено без много зор.Като не се чисти и не се хвърлят смеси е съвсем нормално да се получи сегашната обстановка - от нищо сняг
20
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Maлко сняг и държавата е в нокаут. Оная дебелата с*иня призовала да не се "излиза" много с автомобили. Затова ли даваме швейцарски цени за винетки за да ни кажат да не излизаме никъде? Защо няма ЕДНА квартална улица която да е почистена от сняг? Защо във всяка една европейска държава се чистят И МАЛКИТЕ УЛИЦИ, но само не и при нас? ***.
19
2
 
7
 
! Отговори
Снежният преди 8 години
Защо го чистите снега юни месец ще се стопи.
18
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи като си правих врата към тротоара ме глобиха, защото тротоара бил собстрвеност на общината. Като падна снега искат да ме глобяват, защото той бил мой и съм бил длъжен да го поддържам чист?! Могат ли да го духат?
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БългаринМашалла, гоуем си баце. Бойко би те потупал по празната кратунка, *** ми приятелю. Има нужда от *** като тебе.
16
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ауууу, значи Варна не е в България, щом има само милиметър сняг?
15
2
 
1
 
! Отговори
Trudov pazar преди 8 години
Da vidim pri kakvi uslovia za trud i pochivka rabotiat patnite slujbi, rabotnici, firmi, tehnika! S kakvi rabotni drehi, obuvki, shapki, rakavici.!:-):-) s kakvi vidove tehnika pochistvat patia, kade i kak izhvarliat sabrania sniag?! Ajazira real info!:-):-)
14
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тези снимки все едно са от друга държава, в Бургас има 10 снежинки на покрив и улиците са мокри но без сняг
13
5
 
16
 
! Отговори
Българин преди 8 години
До противна държава. Като не ти харесва тук - никой не те спира. Калотина, Терминал 2 , терминално както искаш така се изнасяй. Народа днеска беше по тротоарите да чисти и кефа беше голям. Деца играха бащите чистеха. И сега червеното вино и мръвките са ултра вкусни. Ха наздраве и честито на Антоновците.
12
6
 
10
 
! Отговори
Противна държава преди 8 години
Кметствата глобяват когото могат за непочистено общинско пространство наречено ТРОТОАР. Това е държавнически рекет над населението, безобразие и вандалщина,Гражданите данакоплатци трябва да осъдят кметствата затова че крадят парите от данаците на хората и оставят тротоарите непочистени от сняг. Ако днес народа освен данъци за почистване на обществени площи плаща и глоби за навалял сняг утре нахалството на държавата ще поиска глоба и за въздуха който хората дишат.Интересно Ром глобен има ли ?
11
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЪЪЪЪОрешарски ъъъ е виновенЪЪЪЪ
10
3
 
5
 
! Отговори
Hum or преди 8 години
Kapan s mishki, ama ima vinettki...:-)
9
6
 
4
 
! Отговори
мама ти преди 8 години
До пресцентър ГЕРБама ти си бил голем хуморист, кога успе да го родиш тва недоносче?
8
19
 
4
 
! Отговори
666 преди 8 години
абе мама ви утепна...., кво мрънкате само, пред вас не чистите, после боко и цецо виновни, на импотентен и скъсан народ - боко му виновен.. Викайте Костов цъфтиме