400 екипа на ЧЕЗ възстановяват електрозахранването

Служители си проправят път пеша през дълбок сняг
17 яну 2016 10:41, Елка Василева
9
400 екипа на ЧЕЗ възстановяват електрозахранването
Снимка: архив, Reuters

400 екипа на ЧЕЗ Разпределение България работят за възстановяване на електрозахранването в Западна България, съобщиха от пресцентъра на компанията.

Обилните снегонавявания правят почти невъзможно достигането до повредените участъци.

Пътищата, по които техниците трябва да минават, за да локализират авариите, са затрупани и непроходими.

Служителите ходят пеша и отстраняват с ръце и резачки паднали дървета.
Има стотици счупени изолатори и скъсани проводници. На места снеговалежът не е спирал повече от 24 часа, а снежната покривка е над половин метър,

Обстановката е изключително динамична и броят на засегнатите от силния сняг клиенти се мени всяка минута. Най-тежка е ситуацията в област Враца.

Ръководителите по места са в комуникация с областните администрации и местната власт за обмен на информация и координиране на действията.

„Въпреки че телефонните линии са претоварени, в компанията има информация за всички засегнати райони, тъй като тя се получава автоматично от диспечерската система и областните управи. Призоваваме нашите клиенти да не използват веднага телефонната линия, тъй като при мащабни прекъсвания на електроснабдяването ние вече имаме информация“, каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
8
 
! Отговори
anonim преди 8 години
Именно в това е проблема-служителите не си вършат работата есента ,когато има благоприятни условия, хем че това им влиза в задълженията ежедневно, а сега като *** ще се борят с природата. Който няма в главата има в краката.Ръководителите на ОЦ трябва да си поемат отговорностите за районите. Хората не са им виновни.
4
0
 
4
 
! Отговори
Balet bg преди 8 години
Technicheski i iadreni universiteti, mehanotehnikumi, autotransportni uchilista, shofiorski uchilista, elektrotehnikumi, stroitelni tehnikumi, istorici,geografi, klimatolozi, meteoroozi, hidrolozi, regionalni ministri za razvitieto, voenni uchilista, voenni akademii, policeiski akademii, prepodavateli, profesori, piloti, docenti, akademici, asistenti, studenti, injeneri v RBg boll...s lopati i traktori da gi rinesh...svarshvane nemat!:-)nedosegaemi balamurnici i nekadarni marzelivci!:-) :-):-)
3
0
 
17
 
! Отговори
е да де преди 8 години
Всяка година проблемите са едни и същи паднали клони и дървета скъсани кабели и блокиране достъпа до ел. трасетата . Както винаги никой и дума не обелва къде бяха тия смешници от ЧЕЗ за да минат през есента да си огледат районите и където трябва да изсекат това което би предизвикало авария . По татово време се правеше точно така и за това проблемите бяха по-малко и се отстраняваха по-бързо ,а сега в името на печалбата все се надяват ,че ще ни се размине, но не би.
2
0
 
14
 
! Отговори
пепи преди 8 години
е как ще има БТР- ри след като чехите които са в България си гласуваха заплати по 50 000лева с какво да се вземат тези машини те на районите прибират по една - две авариини коли и ти продават за да имат пари за заплатите си - а що имот се продаде бедна ви е фантазията
1
3
 
5
 
! Отговори
Tehniuniversitet преди 8 години
Bulgarski progres na technicheskite bulgarski misli i umove- vechna slava!