Автомобили и постройка паднаха в реката в Рудозем

В община Смолян има множество активизирани свлачища
17 яну 2016 14:14, Елка Василева
19
Автомобили и постройка паднаха в реката в Рудозем
Снимка: БТА

Сериозни поражения от проливния дъжд има в община Рудозем, там обстановката е най-усложнена, заяви заместник-областният управител на Смолян Адриян Петров.

Автомобили и постройка на автомивка в Рудозем са пропаднали и отплували в речните води.

От пороя са активизирани свлачища на територията на община Рудозем, отнесен е около 30-метров участък от подпорната стена на градския колектор.

Над 20 населени места в област Смолян са без електричество. В отделни места е прекъсната и телефонната комуникация заради изключени клетки на мобилни оператори. Около 70-90 литра за квадратен метър за денонощие са падналите валежи, причинили бедствено положение в община Смолян и проблеми в целия регион.

Една от сградите на автомивка в Рудозем, оборудване, микробус с АТВ са паднали в придошлата река Арда тази сутрин. Паднал в реката и изчезнал автомобил има също в с. Рибница. Колата се е понесла след пропадане на скат в рудоземското село.

Речните нива в Рудозем постепенно започват да намаляват, но най-големите поражения са нанесени между 4 и 6 часа тази сутрин, когато положението беше критично, заяви кметът на общината Румен Пехливанов.

По пътя Батак -Доспат има преливащи дерета, което е наложило временно затваряне на участъка от километри 209+700 до 211, тъй като има опасност преминаващите автомобили да бъдат отнесени към язовира.

Рухнала от пороите постройка има и в кв. Устово в Смолян. Помощна сграда на дърводелски цех до самото речно корито е с изкъртени основи и виси над водите на Черна. Бедственото положение, което бе обявено тази нощ в община Смолян, остава в сила.

Техника на фирми от региона е мобилизирана за действие в бедствената обстановка. Село Горна Арда остава откъснато, тъй като пътят до с. Арда е прекъснат.

В общината има множество активизирани свлачища според данни на кмета Николай Мелемов. За разчистването на засегнатите терени работят аварийни екипи, доброволци и машини на местни фирми. След като дъждът премина в сняг, усилията на местната управа са насочени към отстраняване на паднали дървета, разчистване на свличания и снегопочистване.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: СмолянРудозем
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крайно време е "бедствията" да обхванат и имотите на виновниците за съществуващото положение!Добре ще е имотите им непрекъснато да "бъдат" привеждани до "правилно" състояние - без ток,вода и топлоснабдяване,да бъдат заливани от придошли реки,да бъдат затрупвани от снежни преспи,да им се трошат колите по пътищата,да бъдат оставяни без здравна помощ,децата им да остават без знания и умения...Общо взето- да си спомним за постъпката на Андрешко...
12
0
 
2
 
! Отговори
Йончо попов преди 8 години
До WHAT THE FUCKКкато се казва, дебел сняг, богат урожай
11
1
 
0
 
! Отговори
Khuhce преди 8 години
Istnata e samo v alljazira:-):-):-)
10
0
 
10
 
! Отговори
do 8 преди 8 години
Ами нали това беше борбата съветниците в повечето общини които са от квотата на ГЕРБ са все собственици на строителни фирми и строителните разрешения си ги издават както си искат... в случая потърпевшите са защото са построили по втория начин... има си периферия около реките в която не се строи ама като толкова са искали ето сега резултата
9
1
 
2
 
! Отговори
дали? преди 8 години
До .."Но заможните и богати клиенти се научиха как се прави,въпрос на интелигентност."А дали не е въпрос на пари?я пак прочети, какво си написал, и си направи отново анализ на основната причина.
8
1
 
4
 
! Отговори
дали? преди 8 години
До .."Но заможните и богати клиенти се научиха как се прави,въпрос на интелигентност."А дали не е въпрос на пари?я пак прочети, какво си написал, и си направи отново анализ на основната причина.
7
8
 
4
 
! Отговори
Долу БКП преди 8 години
Сигурно пак Бойко Борисов е виновен!То няма кой друг!
6
4
 
14
 
! Отговори
.. преди 8 години
Аз съм строителен инженер с 32 г. стаж.Имам фирма и се занимавам с проектиране и консултиране на строителни обекти.В последните 10 г. не си спомням да съм имал клиент, който ще строи еднофамилна къща или някаква малка сграда,да потърси съвет,консултация,предпроектно проучване. Обикновения българин си въобразява,че всичко знае и може, специалисти не му трябват.После къщите пътуват към дерето и виновна е държавата.Но заможните и богати клиенти се научиха как се прави,въпрос на интелигентност.
5
4
 
3
 
! Отговори
случаен преди 8 години
До Hiterти май ни бъркаш с кърджалийско,тук еГЕРБ,а и никога не сме разчитали толкова много на София оправяме си се сами,видяли сме и по-лошо така че...
4
8
 
7
 
! Отговори
анонимна. преди 8 години
Какво са виновни тези хора , че съдбата така ги наказва, че живеят в този район.? Трябва предварително да се мисли.Нали щяха да хващат снежинките във въздуха?
3
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Продължавайте да изсичате гората! Още по добре ще става!
2
1
 
15
 
! Отговори
Герб преди 8 години
Трябва да качим още тия данъци .....глей кви ингели прай къщата на тоа !
1
0
 
9
 
! Отговори
Otrovena riba преди 8 години
Te si znaiat zasto....