Равносметката: Над 450 хил. абоната са без ток

Трите ЕРП-та и местните власти рамо до рамо в бедствието
17 яну 2016 18:15, Златко Желев
13
Равносметката: Над 450 хил. абоната са без ток
Снимка: БТА

450 690 абонати са без електрозахранване, екипи на трите ЕРП-та и ЕСО работят активно за отстраняване на авариите, обяви пред БНР министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

Още по темата

"Към настоящия момент картината е следната – на територията на EVN 160 населени места са без електрическо захранване или 147 хиляди абонати. Най-тежко е положението на територията на област Пловдив, където 61 населени места са без електричество, на територията на област Смолян са 38 населени места. На територията на ЧЕЗ – 400 са населените места без електрическо захранване, като този проблем се отнася до 183 690 абоната на ЧЕЗ. Най-тежко е положението в област Враца, където 96 населени места са без електрическо захранване, а на територията на област Монтана – 56 населени места са без електрозахранване.

На територията на Енерго Про също има проблеми. Без електрическо захранване са 397 населени места или 120 00 абонати. Най-тежко е положението на териториите на област Шумен – 68 населени места без електрическо захранване, на област Търговище - 67 населените места, на област Велико Търново – 118", пресметна министърът.

Тя уточни, че в момента се намира на територията на област Враца и пътува съм село Гложене, където е една от най-сериозните повреди по мрежата на ЧЕЗ.

"Всички екипи на съответните ЕРП-та и ЕСО са мобилизирани по места. Работи се съвместно с областните управители и с местната власт. Екипите на Агенция „Пътна инфраструктура” ни оказват необходимото съдействие, държим непрекъсната комуникация с колегите от Министерството на вътрешните работи. Надявам се с общи усилия да овладеем положението", допълни тя.

 


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Природните и обществените явления при капиталистическата демокрацията обективно се превръщат катастрофални природни бедсвия,обществени сътресения и революции!Предстои гилотинирането на тези,които ни доведоха до това състояние!При управлението на ***-демократите и д.ебил-икономистите,обучени в АОНСУ под ръководството на стратега Ал.Лилов и управляващи ни след 1989г,всеки дъжд ,сняг и вятър водят до национално бедствие!Но най-голямото бедствие са политиците ни!За 25 г преполовиха населението!
8
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
BEZ KRADEZA BOIKO STE ZA NIKADA.
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
DA GIVEE EVN,PRO I VSICKI OSTANALI MOSHENNIOCI.
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откъде накъде местнатяа власт ще е рамо до рамо? На мен местната власт не ми помага в частния бизнес. Значи на тях може да им помага, че и да не ги ГЛОБЯВА за това, че са оставили хората без електричество, въпреки че откакто са взели преносната мрежа хем не са направили ни една профилактика (а трябва да я правят веднъж годишно), хем никой няма да ги глоби за това, хем и държавата ще им помага - ей това са нерегламентирани държавни помощи. И понеже няма принуда, догодина ПАК без ток.
5
3
 
16
 
! Отговори
бг преди 2 години
Докато не вкарат кабелите под земята ,всяка година ще е така.А иначе парите си ги дават за бонуси и над 1000лв. заплати
4
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ми щооо? нали сме евроатлантици, държава членка на ЕС, да не сме Крим къдети хората гладуват и стоят без ток откакто диктатора Путин ги анексира!
3
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес БГ вие стее... Тая реклама за уголемяване на члена си я наврете в г.ъза. Пробвах... Не стана. Пак ми е малък.
2
2
 
11
 
! Отговори
Веселяка преди 2 години
Няма проблем нали имаме свободен пазар, министърката да изпрати търговците на ток и да започнат да им продават.
1
1
 
8
 
! Отговори
Alljazir kompir преди 2 години
Annaaaaa, polvin million patienti?!:-):-):-):-)