Снеговалежът спира, студът застъпва

В сряда ще е най-студено, на места до минус 15°, минус 20°С
17 яну 2016 17:45,
6
Снеговалежът спира, студът застъпва
Снимка: БТА

През следващото денонощие над страната ще преобладава облачно време. Снеговалежите ще бъдат слаби. Утре след обяд от запад ще започне процес на спиране на валежите и на разкъсване на облачността. Ще духа умерен, в Източна България силен и временно бурен север-североизточен вятър.

Ще има снежни виелици и ще се образуват преспи. Застудяването ще продължи и минималните температури ще бъдат между минус 10° и минус 5°, а максималните – между минус 6° и минус 1°, съобщиха то НИМХ към БАН.

Над Черноморието ще бъде облачно и ще продължи да превалява слаб сняг. Ще духа силен и временно бурен вятър от север-североизток. Ще има снежни виелици. Максимални температури между между минус 5° и 0°.

Над планините ще бъде предимно облачно със слаби снеговалежи. По-късно през деня над масивите от Югозападна България валежите ще спрат и облачността ще се разкъса. Ще духа силен северен вятър. Мразовито време с минимални температури по най-високите върхове минус 20°-минус 18°, а максималната на височина 1200 метра ще бъде около минус 10°, на 2000 метра – около минус 14°. Заради вятъра усещането ще е за още по-студено време.

Още през нощта срещу вторник валежите навсякъде ще спрат, облачността бързо ще се разкъсва и намалява. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от северозапад. Във вторник над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево, но студено. През деня вятърът още ще отслабва и ще стане западен, в югозападната част от страната ще е почти тихо.

В сряда ще е най-студено. Сутринта минималните температура ще се понижат на места до минус 15°, минус 20°. От запад на изток ще има временни увеличения на облачността, вятърът за кратко ще се ориентира от югозапад. В четвъртък облачността ще намалее, вятърът ще се ориентира от северозапад и в Северна България временно ще се усили.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
нн преди 8 години
Путин виновен за бедсвенно положение тук
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия врабчета първо ми заприличаха на японските снежни макаци.
1
3
 
5
 
! Отговори
? преди 8 години
Da vali pone ima kide da pada