Чакат ни ледени дни, температурата до - 20°C

Още утре вероятно живакът ще падне под минус 15
35
Чакат ни ледени дни, температурата до - 20°C
Снимка: Булфото, архив

През следващите дни ще стане по-студено от обикновеното, от днес до неделя се очакват т.нар ледени дни, през които температурата не се вдига над нулата, а след седмица вероятно ще има и студове от порядъка на -20 градуса. Тази смразяваща прогноза направи климатологът доц. Георги Рачев.

Още по темата

Той обясни, че времето у нас се определя от циклона "Футаба", който е над Черно море. От него у нас е проникнал топлият въздух, донесъл силните валежи.

В Източна и Югоизточна България те бяха първоначално от дъжд, преди да преминат в сняг.

По думите на Рачев, ако последното не беше станало, речните нива са щели да станат още по-високи.

"Футаба" се измества на Изток, като страната ни остава в неговата периферия и минималните температури през следващите дни ще станат ясни от това кога небето ще се проясни. Още утре вероятно живакът ще падне под минус 15.

Климатологът посочи пред bTV, че след седмица в северната част от страната ни ще се стигне и до температури от порядъка на -20 градуса.

По думите на доц. Рачев, рекорди по паднал сняг няма, но вчера в столичния квартал "Овча купел" е имало почти 50 см, на 6-7 см от абсолютния максимум.

"Когато стане 35 см, снегоринът просто не върши работа", отбеляза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
4
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Както е казал шопа:"Не се косим, оти че ми мине!"Не се тревожете- след стотина дни какво слънце ще напече ? Ще Ви се прииска да сте цветенца, че да разцъфнете ! Такова нещо е живота - сега треперим и псуваме снега,утре ще ни е мъчно за него , че поне един снежен човек не сме успели да направим, за радост на децата !През зимата на 71-72 г. в гр.Русе бе голям майтап - гражданите чистят тротоара и ...на улицата! По улицата снегорин и ... на тротоара! И така до април - той оправи всичко !
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко ще спре снега.
17
3
 
4
 
! Отговори
До 29 Discovery преди 8 години
100% си бил в Норвегия да миеш чинии!Излизал си от ресторанта на годината един път.И като се приберете в България с малко пари в джоба и се мислите да Супермен.Гола вода сте;)
16
2
 
3
 
! Отговори
Ще стане преди 8 години
"Когато стане 35 см, снегоринът просто не върши работа", отбеляза той.----------------------------------------------------------------------------------------------------------Това важи за бедна българия!!В Норвегия пада 1 метър сняг и пътищата винаги са чисти.
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чак пък богатство е доста пресилена дума за четирите сезона, които реално са два. Ако цяла година беше такова снежно, или пък само жега щяхме да сме се приспособили и нищо да не ни изненадва.
14
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съвсем нормална зима започна, малко късно, затова пък снежна! Това му е хубавото на нашия благословен климат - имаме четири годишни времена. Гледай умно и ведро, българино! Радвай се на всеки ден, не се знае утрешният какъв ще е! Пийвай си ракийката, ама не прехвърляй нормата! Киселото зеленце е дар Божи - много витамини, ферменти, има противораково действие, чисти черволяка! Ще се преборим със злините и даже ще ги накараме (лошите!) да не ни посягат на ракийката. Виж, който не я препича - глоба
13
1
 
4
 
! Отговори
до 19 преди 8 години
Бързо забрави миналата седмица, когато беше +10 градуса, слънчево и приятно.Глобалното затопляне, драги мой невеж писателю, води до екстремни разлики във времето.
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бах тоя живак аз.
11
0
 
3
 
! Отговори
Див Петел преди 8 години
Айде на акумулаторите турбо дизелииииии!
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
a Mishata Mikov si pie vodchitcata i ne se kahari ....a geicho Sergeicho sigurno e nqkade na toplo na qhta s homo drujinka
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пред повечето жилищни сгради в центъра на София е почистено, така че вината не е на хората. Не почистено е по стълбите на подлезите, около спирките... все места на които чистят от общината. Моя работа е да изчистя пред входа си, но не и да върша работата на "Чистота" и да ходя да опесачявам стълбите на подлеза. В крайна сметка нали за това взимат пари и за това ние плащаме местни данъци.
8
1
 
2
 
! Отговори
Да, пак зима ... преди 8 години
До пак зимаКой точно, който се е родил и ходил по тая земя може да спре снега да вали ? Викам оставки да се хвърлят и да дойде някой, който може да контролира атмосферните условия с едно щракане на пръстите :)
7
0
 
3
 
! Отговори
силни реклами преди 8 години
Ще си изпозатискаме пръстите от хлопване на вратите да не избяга топлото-Ахилесовата ни пета когато става въпрос за икономия...
6
3
 
5
 
! Отговори
До 9 преди 8 години
Хайде стига с това дежурно прехвърляне на вината върху хората в София, когато очевАдно общината за пореден път не си е свършила работата по почистването на София. Пред повечето сгради в София е почистено. Има разбира се и такива пред които не е чистено, особено като там е магазин най-долу и е неделя магазина не работи. проблемът обае не е в тези относително малко неизчистени тротоари. Проблемът е в местата, за които отговаря общината, а там към обяд е изчистено около 10-15% от това, което трябва
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По- добре сега, отколкото през март. Нормална зима, аз също не разбирам цялото тръшкане, да, не е приятно, но не е и причина за дървени ваканции и т.н.
4
7
 
9
 
! Отговори
13 преди 8 години
До АнонименИ какво общо има кабинета със зимата и снега?Ти като знаеш много можеш ли да спреш снега?
3
2
 
25
 
! Отговори
12345 преди 8 години
като бях дете, на това време му викаме зима, сега снежно бедствие :)общината може и да не си върши работата перфектно, ама гражданите съвсем не си изпълняват задължението да си почистят около къщите и блоковете... тук да отбележа, че общината не си изпълнява задължението да ги глобява, а трябва, като ти пляснат един акт че не си си почистил, следващият път няма да чакаш на всевишния да ти оправи тротоара пред вас, който е твое задължение... да правилно прочете ТВОЕ ЗАДЪЛЖЕНИЕ
2
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе другонто го остави, ама най-викат тези, които въобще не чистят, оставят си колите по главните артирии на градоветеу а снегорините да се чудят, от къде и как да преминават!!!Най - отвратителни са обаче, тизи които дебнат да намерят някое разчистено място и да се набутат там , а после и скандали вдигат, че мястото било общинско и тои с право си паркиралтам!!!Сиреч, *** си бил чистилси, като искаш да паркираш чисти си отново!!!
1
5
 
27
 
! Отговори
Методи Л преди 8 години
"Когато стане 35 см, снегоринът просто не върши работа" ???Затова снегоринът трябва да си върши работата преди да чака да паднат тези 35 см.