Снегът докара Самуил до бедствено положение

Пътищата в общината се непроходими, села са без вода
7
Снегът докара Самуил до бедствено положение
Снимка: БТА

Заради тежката зимна обстановка е обявено бедствено положение в община Самуил за 24 часа, съобщи заместник-областният управител на Разград Нурие Црънгалова, цитирана от БТА.

Още по темата

Тя посочи, че все още няма достъп до част от населените места в общината, сред които са Голям извор, Ножарово, Хърсово и Владимировци.

По думите й са предприети всякакви мерки за разчистане на пътищата до тези населени места. Продължават без водоподаване да са общинският център Самуил, както и селата Хума, Хърсово и Голяма вода.

Със заповед на кмета д-р Бейтула Сали е удължена с още два дена принудителната ваканция на учениците, затворени до 20 януари остават и детските заведения на територията на общината.

По думите на заместник-областния управител обстановката в община Лозница също е усложнена. Все още са затворени за движение пътищата от общинската пътна мрежа. Затворен е и пътят от "кръговото" на Трапище към Лозница.

Изолирано е и село Костанденец в община Цар Калоян, изпратена е роторна машина за почистването на пътя и осигуряването на достъп до селото.

Црънгалова каза още, че са взети необходимите мерки за координация между институциите. От противопожарната служба са изпратили високопроходим автомобил до община Лозница за транспортиране на нуждаещи се от хемодиализа. Поради усложнената обстановка те ще останат за по-дълъг период в разградската болница, посочи заместник-областният управител.

Тя допълни, че през почивните дни служителите на областната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" са реагирали на 17 сигнала за паднали дървета, изпочупени клони и за пожари. Екипите са се отзовали и на сигнали за бедстващи хора, които са били евакуирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не се бойте .Б.Б i Цв.Цв.ще оправят нещата.
3
0
 
1
 
! Отговори
До varg преди 8 години
А като стъпиш в Хърсово или Голям Извор си в Индия.
2
1
 
4
 
! Отговори
ало преди 8 години
Някой да има запас 1-2 кг. брашно. Някой ще каже 21 век сме. Да ама управниците ни са такива. Що за техтология се прави за подържане на пътищата. Машините трябва да работят без спиране по време на снеговалеж.Забрана за тежко товарни коли и другите без вериги. Най вече когато е не спешно да си стоим в къщи.
1
2
 
7
 
! Отговори
Столичанин в повече преди 8 години
И паметникът на цар Самуил в София бе "ударен" от студа. Остана само с едно светещо око!