Нивото на Тунджа край Елхово скача с 75 см за 24 часа

Водният стълб ще премине над оранжевия праг
19 яну 2016 14:00, Красимир Ангелов
4
Нивото на Тунджа край Елхово скача с 75 см за 24 часа
Снимка: Булфото

Очаква се нивото на река Тунджа при Елхово да се повиши с около 75 см за 24 часа, съобщиха от Министерството на околната среда и водите, позовавайки се на информация от НИМХ-БАН.

Според прогнозите нивото на Тунджа при Елхово ще се повишава, като ще премине над "оранжевия" праг днес. В останалата част от водосбора и притоците й нивата плавно ще започнат да се понижават.

Във водосбора на река Арда над язовирите нивата ще продължат да се понижават. Повишения днес са възможни само след язовирите, посочват от МОСВ.

Според системата за ранно предупреждение нивото на р. Мочурица при с. Воденичане е преминало "оранжевия" праг за предупреждение и се очаква да се задържи над него до сутрешните часове на 20 януари. Нивото на р. Мочурица при с. Чарда е преминало "оранжевия" праг за предупреждение, като пикът е преминал и се очаква задържане над него до сутрешните часове на 20 януари.

В Дунавския басейн днес и през следващите два дни водните нива ще се понижават или ще останат без съществена промяна. Водните количества в Искър, Янтра и Русенски Лом до 21 януари ще бъдат около и над средната многогодишна стойност, но под прага за внимание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: МОСВрека ТунджаEлхово
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Torro преди 8 години
Май се обърках - Тунджа не минава през Байконур, нали?
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е Одрин!
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази снимка май доста по-надолу от Елхово е правена :-) повече на Одрин прилича