Русенчета напират да хакнат сайта на просветния инспекторат

Искат във ваканция, но няма нито "грипна", нито "дървена"
7
Русенчета напират да хакнат сайта на просветния инспекторат
Снимка: Булфото, архив

След като вчера кметът на Бургас Димитър Николов беше засипан със съобщения с искане за ваканция, "ако има сърце“, днес примера на учениците от морския град последваха и тези от Русе.

Още по темата

Преди това обаче някои от тях атакуваха сайта на Регионалния инспекторат по образованието (РИО) и опитаха да обявят ваканция. След това сформираха групи в социалните мрежи и разпространиха невярна информация, съобщи БНР.

Още рано тази сутрин млади информатици се опитаха да разбият сайта на Регионалния инспекторат по образованието в Русе.

След като опитът им бе прекъснат от защитата срещу хакери, скоростно се сформираха групи в социалната мрежа Facebook с настояването да се обяви ваканция.

В една от тях 537 тийнейджъри са написали съобщения до кмета Пламен Стоилов с настояване за прекъсване на учебните занятия.

Разпространени бяха и публикации от местни медии от миналата година, когато по същото време беше обявена грипна ваканция. Началникът на инспектората по образованието Димитър Райнов обаче попари всичките им надежди.

Няма да има грипни ваканции. Заболеваемостта е под праговете. Това е по информация на РЗИ - Русе, така че към момента промяна няма да има на така обявения график за неучебни дни, каза той.


7
Още по темата: ваканцияученициРусе
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
Умен преди 2 години
Безпросветният инспекторат
3
8
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Грешно е на писано заглавието имали са пред вид "русначета"а не русенчета самО, руснаците и русначетата правят лошото на БЪЛГАРИЯ.ДНЕС.БГ поправете си заглавието.
2
1
 
6
 
! Отговори
ined преди 2 години
“Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто - да го направиш.”
1
1
 
9
 
! Отговори
тото хакпот преди 2 години
тея да се учат от "хакерите" тотошари