Зорница е добре, любовна драма причина за кървавата вендета

Радослав вероятно е бил пиян, двамата постоянно се карали
Обновена: 19 яну 2016 10:22 | 19 яну 2016 09:00,
72
Зорница е добре, любовна драма причина за кървавата вендета
Радослав. Снимка: Facebook

Състоянието на 15-годишната Зорница, която беше прободена 13 пъти с нож от приятеля си Радослав, е стабилизирано, съобщи д-р Иван Евлогиев, шеф на реанимацията в пернишката болница, където е настанено момичето.

Още по темата

По думите му критичният период от първите 24 часа при такива тежки наранявания е преминал и вероятността за добър изход е все по-голяма.

Д-р Евлогиев посочи пред bTV, че Зорница е в съзнание и днес лекарите ще приложат по-лек режим на обдишване, за да преценят дали да я откачат от апаратната вентилация.

Любовна драма стана причина за бруталното нападение над ученичката. Зорница и Радослав са имали връзка около 4 месеца.

28-годишният мъж е от Радомир и е осъждан многократно за наркотици, грабежи и хулиганство.

В деня след нападението близките на Зорница се молят 13-те удара с нож в тялото й да не са фатални.

Семейството е настоявало тя да приключи връзката си с два пъти по-възрастния Радослав. Той обаче не искал да се отказва от деветокласничката.

"Той я биеше. Няколко пъти синини имаше. Постоянно се заканваше - и за нас, и за всички, ще я пребие, ще я убие, ще ни пали къщите", разказа бабата на момичето Зорка Иванова.

Във фаталния ден Радослав проследил момичето още от дома й в Радомир.

Приятелите на Зорница нямат обяснение за случая. Казват, че двамата се обичали, но връзката им била проблемна.

"На мен ми изглеждаше, че се страхува, обаче като я питам - не казва, не се била страхувала", сподели братовчедката на Зорница – Михаела.

"Те по принцип постоянно се караха", заяви и Виктор Данчев, братовчед на Радослав.

"Той е едно много добро момче, ама явно е бил пиян, затова го е направил. Алкохолът вероятно е причината", допълни той.

Близките на Зорница не са сигнализирали в полицията за заплахите на Радослав. "Той има връзки навсякъде, а ние сме обикновени хора. Едничко ни е детенцето", каза бабата на пострадалото момиче.

Радослав е обвинен в опит за убийство. Днес Окръжният съд в Перник ще реши дали да го остави за постоянно зад решетките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
10
 
! Отговори
чичо преди 8 години
Оправяй се бързо,Зорница! После си хвани 40-годишен! Този е млад и буен! И сега сериозно: Къде бяха родителите та това дете върти любов с големи и несе прибира? А сега сълзи и сополи. Или ги е подпомагала финансово?
53
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Блокиран в Дневникне трябва да те учудва това ! биологично е заложено!женския индивид винаги търси физически и агресивен мъжкар!първо да може да осигури прехраната на потомството и второ да може да го защити!жените се обвързват с такива индивиди и после се опитват да ги променят по техния възглед!
52
0
 
1
 
! Отговори
? преди 8 години
Как произнасят в Перник Уйлям.
51
0
 
6
 
! Отговори
www преди 8 години
Случаят е много показателен, не е уникален. За съжаление! Какво да направи момичето и близките и в една такава ситуация? Оня очевидно е ненормалник, протектиран от властта.Как си мислите, че се е чувствало другото момиче с кмета, дето уж бил арестуван от прокурор?!Как си мислите, че се е чувствата преди години Сесил Каратанчева и баща и пред напъните на премиера Борисов? А на другата ученичка от квартал Редута?Как са се чувствали жертвите на малък Тошко, внука на диктатора на НРБ Бай Тошко?
50
2
 
16
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Любовта боли, особено в Перник.По принцип винаги ме е учудвало, че жените си падат по агресивни ***. И онзи ке-леш дето преби човек в Бургас - и той се обзавел с мацка.Най-хубавата мацка в нашия университет си хареса един бивш затворник.После се чудиш, защо всички се държат като *** - ми нали искат да се харесат на жените?
49
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Той е едно много добро момче, ама явно е бил пиян, затова го е направил. Алкохолът вероятно е причината", допълни той. --->>> 28-годишният мъж е от Радомир и е осъждан многократно за наркотици, грабежи и хулиганство.
48
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Mislia, che u mnogo bulgari ima neshto uvredeno, niamame reakcii na normalni, dobri hora.
47
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Почнаха тия брутални наркотици да ги ядат като бонбонки, после се чудим какви чудовищни неща се случват. Нямате си идея какво става в мозъка на някой, който е смесил алкохол и наркотици.
46
2
 
14
 
! Отговори
8 преди 8 години
А КЪДЕ БЯХА ДО СЕГА РОДИТЕЛИТЕ?!
45
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АБЕ КАК КАТО СЕ НАПИЕТЕ НЕ ИДЕТЕ ДА СЕ УДАВИТЕ,АМИ ВСЕ НА ДРУГО ВИ ИЗБИВА????
44
5
 
5
 
! Отговори
До 50 преди 8 години
Прелъстяването не е престъпление, така че за какво обвинение пишеш?!
43
2
 
9
 
! Отговори
Обективен преди 8 години
Това непълнолетно момиче /малолетни са тези, които не са навършили 14 години/ по принцип е в една много странна възраст, когато всички помним, какво е било с всеки от нас. Страшното тук е, че няма кой да я защити от този, защото народът не вярва на МВР, съд и прокуратура, които в очите на народа са заедно с останалите престъпници. Това е основното в случая, а не защо непълнолетно момиче се хванало с 28 годишен, което може и да не е вярно.
42
2
 
2
 
! Отговори
До 48 преди 8 години
Не е точно така. Носи отговорност за престъпления, а тук няма такова, при това тази отговорност е под условие - ако разбира "свойството и значението на деянието", както пише в НК.
41
1
 
8
 
! Отговори
Наказателен кодекс преди 8 години
Според член 31 на Наказателният кодекс, пълнолетни са навършилите 18 години, а непълнолетни са тези между навършилите 14 и ненавършили 18 години.Според член 32 на Наказателния кодекс, малолетни са тези, които не са навършили 14 години.--Та като пишете, пишете вярно! В случая момичето не е малолетна, а е непълнолетна, със съответните особености важащи за непълнолетните.
40
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На 15 години не е малолетна ...
39
7
 
14
 
! Отговори
една преди 8 години
Защо скачате срещу момичето? Защо решихте, че родителите й са позволили тази връзка? Знаете ли колко лесно един 28 годишен мъж може да завърти главата на едно 15 год. момиче, та нея в момента я тресат хормоните на пубертета и тя не знае все още какво се случва с нея, ще разбере след 3-4 години как да се справя с това.... Точно затова на тази възраст не се носи отговорност. В цялата история 28 годишният е виновен и носи цялата отговорност, дори и затова, че си е позволил да прелъсти малолетна.
38
1
 
6
 
! Отговори
ззз преди 8 години
Всяко обвинение различно от: " Опит за убииство, неуспешен по независещи от обвиняемия причини, с утежняващи вината обстоятелства и в условия на рецидив" ще говори пределно ясно дали има съдебна система у нас.
37
2
 
12
 
! Отговори
до 36 преди 8 години
Лесно е да се съди и нужно. Тая история не е за съжаление а за пример. Ясно ми е че не всички имат възможности и борбеност. Но не мисля че се иска много, да знаеш че не е ок, детето( тя е дете) да си ляга с 28 годишен рецидивист. За това, когато го позволяваш и си пиеш ракията и не ти дреме, получаваш това и нека е ясно - липса на възпитание и чалга култура, водят до такива неща.
36
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И тоз добро момче бил.... Много добри момчета се навъдиха напоследък, а крими хрониката по-злокобна става.Един и на мен преди много години ми се канеше, да пали къщи и прочее, докато баща ми не го хвана на тясно и му наля мозък в главата по трудния начин. Сега като се видим се смеем по случая, и му е благодарен даже. Той боят не да разгражда, той изгражда...
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"...28-годишният мъж е от Радомир и е осъждан многократно за наркотици, грабежи и хулиганство..." Затова в нормалните държави дават "ДОЖИВОТ", а в някой щати и "СМЪРТ" :(((