Барове и кръчми "забравят" забраната за пушене

През 2015 г. РЗИ-Пазарджик наложили глоби за 30 хил. лева
Обновена: 20 яну 2016 09:55 | 20 яну 2016 09:37,
36
Барове и кръчми "забравят" забраната за пушене
Снимка: Булфото, ахрив

Глоби на стойност 30 800 лева наложи РЗИ-Пазарджик през 2015 г. за нарушение на забраната за тютюнопушене, съобщават от Здравната инспекция за БТА.

През годината са извършени 5457 проверки в обекти в областта, включително вечерни и нощни, със съдействието на служители от ОД МВР-Пазарджик.

За констатирани нарушения са съставени 26 наказателни постановления, от които 16 на физически лица, 3 на еднолични търговци и 7 на юридически лица.

Проверени са 820 обекта за хранене и развлечение, 995 детски и учебни заведения, 714 лечебни и здравни заведения, 2887 други закрити обекти с обществено предназначение - бръснарски, фризьорски и козметични салони, фитнес зали, хотели и мотели СПА центрове, площадки за игра, плувни басейни, транспортни средства и други.

Констатациите на здравните инспектори са, че най-честите нарушители са заведенията за обществено хранене и развлечения - кафе-аперитиви, барове и ресторанти.

Преобладаващата част от актовете са съставени на такива обекти. Друга част от нарушенията са извършени в помещения с обособени работни места, където се полага труд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
5
 
9
 
! Отговори
edin glupak преди 8 години
До един непушачАз пък искам в заведенията да няма и пияни, защото ми вредят на психиката, както пушачите ви вредят на здравето. Айде да им сложим едно кантарче и на килограм тегло, да се допуска определено количество алкохол, за да няма пияни? Правят отделни зали, или правят супер добра вентилация и това е. Аз съм бил в заведение, в което пушат почти всички и дишаш свежест, защото вентилацията директно нагоре го дърпа. Само че се променят законите, за да могат да печелят само, зали, тенти и т.н
8
8
 
9
 
! Отговори
Валентин преди 8 години
Един пристрастен към пушенето човек е толкова трезв в преценката си дали е редно да пали цигара или не, колкото и един наркоман.
7
11
 
3
 
! Отговори
До пушачите преди 8 години
Повярвайте ми изпбщо не ни е грижа за вас като сте решили да се самоубивате. Не отделни заведения, ако може направо отделна държава да ви направим!!! С УДОВОЛСТВИЕ !!! Само и само да не сте покрай нас!
6
3
 
6
 
! Отговори
един непушач преди 8 години
До един еколологза колите, нали си еколог, трябва да знаеш, че се планира до 2050 г., да спре производството на коли с ДВГ с бензин и дизел, т.е. да се мине само на електромобили и подобни. между впрочем автобуса е също е голяма кола, ще трябва да ходиш пеш, хаааах. между другото, аз нямам желание да се забраняват цигарите, който иска да си ги пуши, това което мен ме касае е да не ме осмърдяват и да не ме тровят.
5
5
 
8
 
! Отговори
художника преди 8 години
До един непушачА к`ъв ти е "основния проблем" ? Ти не караш ли кола? Що ме тровиш с газовете и? Качи се на каруца и живей в планината, като не искаш никой да те трови! И що лятото не стоите ВЪТРЕ в заведенията дето НЕ трябва да се пуши, а заемате масите отвън, на ПУШАЧИТЕ???
4
4
 
10
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Пушач съм, но подкрепям забраната за пушене в заведенията. Все по-често попадам на заведения, дори и в центъра на София, които нарушават забраната. Някой пак - хем взима заплата(от нашите пари), хем взима рушвет.
3
12
 
9
 
! Отговори
az преди 8 години
аз пък предлагам всички пушачи да си гледат работата и най-накрая да престанат да ни тровят с глупавото си и ограничено мислене!!!
2
10
 
10
 
! Отговори
един непушач преди 8 години
защо пушачите се правят на "утрепани" и не им оттърва да вникнат в основния проблем: пушенето е въпрос на личен избор! непушача избира здраве, респ. да не пуши, пушача избира цигарата! е защо 1 непушач да ходи на - 20 градуса, като е решил да ходи в заведение, което е за всички? пушиш или не , твоя работа, въпроса е да не пречиш на други, които не искат да пушат! пуши, като ти се пуши, никой не те спира, ама защо тротиш тия, които не го искат това?
1
1
 
14
 
! Отговори
художника преди 8 години
К`ва е тая "гражданска инициатива" бе? Римското правило важи за Българите в пълна сила. Докогаще се делиме на пушачи и непушачи, на "герберасти" и "***", на ЦеСеКа-ри и Левскари,на граждани и селяни, на Българи и ... българи?????Не разбирате ли, че най-лесно се управлява разединен народ!