Дават 6 млн. лв. за язовирните стени

МС отпуска над 1 млн. лева за три общински проекта
3
Дават 6 млн. лв. за язовирните стени
Снимка: архив, БулФото

Правителството одобри допълнителни разходи в размер на 6 197 638 лв. за контрол на язовирните стени.

Със средствата, които са предвидени в централния бюджет, ще се осигури финансова възможност на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор да изпълнява възложените й контролни функции за поддържане на язовирните стени и съоръженията към тях в изправно техническо състояние.

В края на миналата година бяха направени промени в структурата и функциите на ДАМТН, съобразени с измененията в Закона за водите за създаване на единен орган по контрола на язовирните стени и съоръженията към тях. Щатната численост на агенцията беше увеличена със 120 бройки.

Правителството одобри и допълнителни трансфери в размер на 1 040 000 лв. по бюджетите на три общини.

Казанлък получава 500 000 лв. за довършване на проекта за изграждане на Музей на розата. Експозицията по модерен и съвременен начин ще съхрани и представи над тристагодишната история на българската маслодайна роза и производството на розово масло.

За изграждане на многофункционална спортна зала се предоставят 500 000 лв. по бюджета на община Шумен, която има утвърдени традиции в областта на спорта и е домакин на Международния конкурс "Панчо Владигеров".

По бюджета на община Кърджали са предвидени 40 000 лв. за продължаване на археологическите разкопки на комплекс "Перперикон-Кърджали".

Предоставените средства се осигуряват чрез преструктуриране на разходи по централния бюджет за 2016 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: МСязовири
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво бре! За реставрация на ' Александър Невски" (където малцина се молят незнайно на кого) дават 20 милиона, а за язовирните стени ( които застрашават живота на хиляди хора) 6 милиона. "Браво" на "кадърните" ни управници! "Браво"!
2
0
 
4
 
! Отговори
Дават, А..ха,хаааа.. преди 8 години
НЕ Е ЛУД КОЙТО , ЯДЕ БАНИЦАТА ......А , КОЙТО "МУ Я ДАВА".....!!ЩОМ "ДАВАТ", без контрол......КАК ДА НЕ ВЗЕМЕШ ,БЕ...ХА,ХА,ХАААААААААААААА../...един у Хасково --умрел от "даване"..../ОТ "ВЗИМАНЕ"--------------у България , ..ни умрели ,...ни затворени...ни осъдени...ха,ха,хаааааа..
1
0
 
6
 
! Отговори
е да де преди 8 години
Ха-ха "дават шест милиона за ... ...." за какво ще ги боядисват ли през последните 26 години доколкото си спомням построиха един "Цанков камък" от който един "спец" хидролог стана милионер само от хонорара си.