Драма в снега: Една лавина, десетки спасители, две жертви

Спасител: Лавинната опасност на Витоша е много висока!
Обновена: 21 яну 2016 15:54 | 21 яну 2016 15:53,
4

Снимка: БТА

Лавинната опасност на Витоша е особено висока, обясни планински спасител в ефира на Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Припомняме, че двама мъже загинаха при нощно изкачване на Витоша след падането на лавина. Телата им бяха открити при спасителната акция тази сутрин.

Планински спасител обясни, че температурите са ниски (минус 8-9 градуса) и нагоре в планината духа силен вятър.

"Вчера е имало много силен вятър следобяда, който е довел до огромен пренос на снежни маси, които са предизвикали натрупването на тези снежни дъски", уточни планинският спасител Емил Нешев.

По думите му има опасност за всеки турист, който се намира в планината.

"Опасност има и за нашите екипи, които в момента работят под новонавята дъска на същото място. Лавинната опасност на Витоша е много висока", заключи Нешев.

Засега от ПСС отказват да обявят самоличността на намерените мъже. Първо трябва да бъдат уведомени роднините им. По случая работи полиция.

ПСС е организирала акцията по установяване на местоположението на двамата туристи, като в нея са участвали 14 спасители и 2 спасителни кучета.

Вижте още по темата във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
qwe преди 8 години
Законите за бездомните кучета са си много хубаво написани. Обаче няма кой да ги спазва и кой да следи за тяхното спазване. (Както и при другите институции, няма държава)
2
8
 
8
 
! Отговори
shady преди 8 години
Нямам нищо против тези кучета на ПСС или каквито и да било кучета към всякакви спасителни и др. служби. Кучетата домашни любимци също са ОК, стига обаче да не пречат на околните.Мразя обаче бездомните ***, като не мога да разбера защо не се приеме закон ако в рамките на да речем максимум 3 месеца дадено псе настанено в приют не бъде осиновено, то да бъде приспано завинаги. Проблемът би се решил за кратко време, а и би било икономически полезно и също в полза на общественото здраве.
1
2
 
20
 
! Отговори
куче спасител преди 8 години
Такъв красавец това куче спасител... колкото и анти кучета хора да се изказват в момент на нужда така биха се зарадвали на едно такова куче...