Жълт код за студ в 16 области с максимални –10°

"Най-топло" ще е в Южна България - до 5 градуса
21 яну 2016 08:37,
6
Жълт код за студ в 16 области с максимални –10°
Снимка: Reuters. архив

Жълт код за ниски температури е обявен в 16 области на страната, съобщават от БТА.

Кодът е в сила за областите Перник, София, София-област,Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Силистра и Добрич.

В областите с обявен жълт код ще бъде студено с минимални температури между минус 15°и минус 10°, като очакваните максимални температури също ще бъдат отрицателни. Код за мъгливо време е обявен за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Търговище, Шумен и Силистра.

Днес ще преобладава слънчево време. На места в Северна и котловинните полета в Западна България ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Около обяд с появата на слаб до умерен запад-северозападен вятър видимостта ще се подобри. Привечер от североизток ще започне увеличение на облачността.

Максималните температури в Северна България ще са между минус 6° - минус 1°, а в Южна предимно между 0° и 5°, за София – минус 2°, съобщиха от Националния институт по метрология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. По северното крайбрежие до обяд ще има ниска облачност, но с появата на слаб северозападен вятър ще намалее. Максималните температури ще са от 3 до 5°. Температурата на морската вода е 4°-6°. Вълнението на морето ще бъде около 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време, но след обяд над масивите от Западна България облачността ще се увеличи. Без валежи. Ще духа умерен до силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра – около минус 7°, привечер ще започне ново застудяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който има суджук, червено вино и дърва, от студа вън не се плаши.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Жълт код за студ в 16 области с максимални 10"===Максимални или минимални? Грешка ли е или се опитвате да правите сензация?
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тате маа пръжки с лук....