Ниски температури – високи сметки за ток

В България се топлим на ток повече от другите в ЕС
Обновена: 21 яну 2016 14:45 | 21 яну 2016 14:37,
16
Ниски температури – високи сметки за ток
Снимка: Bulphoto, архив

С рязкото понижаване на температурите в последните дни потреблението на електроенергия се повиши. Товарите по мрежата на ЧЕЗ се увеличиха средно с 24% в сравнение с предходните дни, съобщиха от пресцентъра на ЧЕЗ България.

Процентът на домакинствата в България, които се отопляват на електричество, е значително по-висок от този в останалите страни от Европейския съюз.

Статистиката показва, че през зимата консумацията на електроенергия традиционно отбелязва ръст от 30-40 на сто спрямо потреблението през септември. Това се отразява и върху размера на месечните фактури.

Консумацията е основен фактор при формиране на сметката за ток. Затова ЧЕЗ призовава към разумно и отговорно потребление и съблюдаване на принципите на енергийната ефективност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: студтокЧЕЗпотребление
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига с тоя ток, че баце пак ще дигне ктъвното!
9
1
 
2
 
! Отговори
as преди 8 години
Евтин е тока затова.
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако газа за ЕС е 185 долара за 1000 кубика , ние не знаем колко е доставната цена за България от там идва объркването Знаем само крайната цена към клиента Отделно всяка зима вземат авансово изчислено на база предходната зима Иначе 185 долара са горе долу 333 лв за 1000 куб. 1000 куб. за зимата ще се живее супер комфортно от декември до март Всеки ще даде 120- 140 лв да му е топъл целия апартамент+ топла вода , но сега сметките са поне двойни
7
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всяко удоволствие се заплаща. Който иска да му е топличко ще се бърка в джоба. Безплатно е само сиренцето в капана за мишки.
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имам газ и какво от това ? Не е прозрачна цената , искат авансови плащания и на тримесечие изравняват , което много ме дразни . Иначе да , чисто , топло , командва се с дистанционно , топла вода денонощно , ако е и на нормална цена както е в другите държави съм твърдо ДАВ момента съм с инверторен климатик от висок клас и ще е така докато не видя нормална цена на газа Дървата не са опция , пък и не излизат по евтино от климатика така че .....
5
1
 
39
 
! Отговори
Неда преди 8 години
"Консумацията е основен фактор при формиране на сметката за ток"- те това е наистина гениално прозрение!!!
4
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еми какво предлага държавата за да промени този факт. В Европа няма град, който да не е газифициран и топлофициран, а у нас колко са газифицираните и топлофицираните градове? Друго не знам какво лошо има човек да се отоплява на ток? В Япония 80% от домакинствата се отопляват на климатици, респективно на ток. Ако в БГ всичко мине на отопление на твърдо гориво ще можем ли да дишаме нормално?
3
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На ток щот всичко друго не става. Топлофикация те клати като за последно щот тяхните тръби минават през мойта собственост. Газ тука има тука няма. Дърва и въглища единствен изход от въпросното енерго но пък не всеки иска да му мирише къщата.
2
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е задължително............ако си с юргана на главата.
1
4
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При високи температури сметките пак са високи ,така че не ни баламосвайте.