Ново ледено утро. В Добрич падна рекорд от 1942-а

Най-студено е било в Главиница – минус 21 градуса
21 яну 2016 11:00, Красимир Ангелов
5
Ново ледено утро. В Добрич падна рекорд от 1942-а
Снимка: БТА

Температурата в Добрич тази сутрин падна до минус 15,5 градуса, което се оказа най-студения ден от 1942 година насам, съобщиха от метеорологичната обсерватория в града. Стойностите на термометъра са регистрирани в 8.00 часа сутринта.

Най-студено на този ден в града е било през 1942 година, когато термометърът е показвал минус 15 градуса, посочват от метеорологичната обсерватория.

Най-топлият 21 януари е останал в календара от 2007 година, когато температурата е "скочила" до 19,6 градуса над нулата.

Рекорд имаше и в Русе, където температура от минус 17 градуса бе измерена тази нощ в Русе. Предишният рекорд за 21 януари е бил през 1967 г., когато термометрите са отчели минус 14,5 градуса. Към 8.00 часа температурата на въздуха в Русе е била минус 14,9 градуса.

От Спешна помощ в Русе съобщиха, че до момента не са постъпвали сигнали за премръзнали хора. Тази сутрин екипи са транспортирали петима души до русенската болница с травми и фрактури на крайници, получени при падане по улици и спирки.

Също тази сутрин бе измерена температура от минус 21 градуса в силистренския град Главиница, съобщиха от Метеорологичната обсерватория в Силистра. Температурният рекорд за датата 21 януари в този град е регистриран през 2010 година - минус 21,4 градуса.

В Силистра температурата е минус 13,4 градуса, но в някои части на града достига до минус 15 градуса, показва справка от обсерваторията.

Днес няма учебни занятия в три от седемте общини на Силистренска област - Алфатар, Ситово и Кайнарджа. Причината са ниските температури. Пътищата в Силистренско са проходими, но са частично заснежени и са опесъчени, отчитат от областната управа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
1
 
! Отговори
Taka e преди 8 години
Ако някъде по света стане нещо ,то при нас винаги става обратното.Така е и с глобалното затопляне.При нас в България е в пълен ход локално застудяване!Яко,а?
2
4
 
6
 
! Отговори
питам преди 8 години
как ще има премръзнали,вие шегувате ли се,българите си седят на топличко,не си знаят имотите,отоплението безплатно,жулят мръвки и вино и както винаги се измъкват сухи от водата,никога не им се случва нищо лошо,нали господ е българин,кога ще дойде видовден за този самозабравил се народ,кога
1
3
 
21
 
! Отговори
Минчу Фестивалов преди 8 години
Бреееййй, такова чудо не е бивало, посред зима да е студено! Да беше юли, да ама през януари такива студове, мамата си е бало!