НАП провери 190 българи с лимузини, но с чужди номера

Те не сменят регистрацията, за да не плащат данъци
22 яну 2016 10:30,
20
НАП провери 190 българи с лимузини, но с чужди номера
Снимка: Reuters, архив

190 българи, които притежават луксозни автомобили с чужди номера в страната, са проверени от НАП, пише "24 часа". Проверките са стартирали в края на миналата година.

По искане на данъчните КАТ издирил пълната документация за всеки автомобил, както и имената и точните адреси на техните собственици.

През април м. г. по време на бала на КРИБ премиерът Бойко Борисов призова притежателите на коли с чужди номера да ги пререгистрират и да си платят данъците. Той дори се закани колите, паркирани отпред, да бъдат снимани.

Данъчните установили, че коли с транзитни номера се водели фирмена собственост, но се използвали основно за лични нужди. Така се връщало неправомерно ДДС.

Около 70 човека от проверяваните побързали да сменят регистрацията на колите и си платили налозите.

За 23-ма собственици била разпоредена данъчна ревизия, след като станало ясно, че са с ниски доходи или имат фирми на загуба, но карали лъскави коли.

По правилата транзитни номера могат да се използват у нас до три месеца. След това колата трябва да се регистрира и да се платят акциз и местни данъци.

Ако автомобилът е на фирма, трябва да се обяви пред НАП за какви цели ще се ползва, за да не се връща ДДС, ако е за лични нужди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
до 9 преди 8 години
БАЙ ПЕТКО Е ПРАВ който иска да кара кола с Десен Волан да Заминава да Бръмчи в АнглияВ Повечето Страни Членки пререгистрацията на Автомобили с Десени волани не се извършва Пък дори и Шасито да се модифицира трябва да има Сертификат от Фабриката Пройзводител което би излязло доста поскъпо от това да си купиш Автомобил пригоден за нашите пътища
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прах в очите на избирателите! Като започнат да дават отчет от къде са им парите за вилите в Гърция, луксозните имоти на брега на незнам си кое езеро или крайбрежие, тогава работата може и да потръгне.
12
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 17А защо да плащат данъци,а?За да има за такива сополи като теб да точат социалната система ли?Или да има кинти за магистралки за Боко да си лапка комисионки?Или да има за "усвояване" през обществените поръчки ли?За това ли да плащат данъци??Не пуша, благодаря!
11
6
 
0
 
! Отговори
Сашо до 9 преди 8 години
И изведнъж ще престанат да се случват катастрофи ли? Какъв е % на колите с десен волан в катастрофите има ли 0.01% ?
10
0
 
8
 
! Отговори
Мирослав преди 8 години
Би трябвало закона да ги задължава щом живеят в България да пререгистрират колата си до няколко месеца след вноса. Другото което си мисля - дали след като тази кола се кара с немски номера да речем, не е свалена от отчет и в Германия? Защото без адрес там, не може да остане с немски номера? Демек се получава, че карам кола с някакви чужди номера и не плащам нищо! Нито в Бг, нито в другата държава... Застраховка на чужди номера може да се направи вече и в България! Правят си каквото си искат...
9
2
 
5
 
! Отговори
хах преди 8 години
до 11Съвсем спокойно могат да те накрат да си смениш номера - в Германия го правят след 3 или 6 месеца, тук закона не знам какъв е
8
1
 
5
 
! Отговори
xax преди 8 години
До БочкоМнението ти може да е смислено, но 500 знака с 30 грешки си е направо рекорд.
7
0
 
3
 
! Отговори
inatut преди 8 години
Да проверят и доходите на жителите на Schwaebisch Hall.. SHA-но ЩАД
6
2
 
18
 
! Отговори
бай Петко преди 8 години
Ами променете законите де, и коли с десен волан да не се регистрират в България .
5
2
 
27
 
! Отговори
Бочко преди 8 години
Тази акция е като новогодишен фоерверг ! Интересно как ще обяснат строежите на Ахмет Доган , останалата гмеш в парламента и още един куп държавни служители които никога не са създавали собствен бизнес но са закупили имущество за милиони да не кажа милярди ? Първият сополанко който НАП трябва да зачекнат е дясната рачичка Цветан Цветанов за който е публична тайна че е много крадлив безродник притежаващ много апартаменти и куп сметки а е бил само служител и никога не е имал бизнес !
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А тези,които карат години наред с временни номера, КОГА???
3
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Остави колите, я вижте къщите яхтите и прочие. Там да не се окаже, че пак социално слаби са управители или собственици на фирми? За какво е тая икономическа полиция? По-добре ги прехвърлете като зоополиция, та поне да свършат нещо полезно у целия си живот!
2
0
 
30
 
! Отговори
A преди 8 години
190!?!?!?! Та те са поне 19000 само в София такива... И са все на псевдо-гъзари S-класи,7-ци,А8-ци и прочие...
1
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И кво ? Първия мандат на Тиквата нали вдигнаха PR-хеликоптерчето да снима имотите на мафиотите.И кво последва ?ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО !