Сблъсък край Омуртаг: Два рейса, бус... и ранени

Автобусите пътували от и за Варна, двама са с тежки счупвания
Обновена: 22 яну 2016 16:24 | 22 яну 2016 16:24,
13
Сблъсък край Омуртаг: Два рейса, бус... и ранени
Снимка: архив Булфото

Два автобуса с пътници и микробус се сблъскаха в района на Омуртаг.  По първоначална информация няма загинали. Сред пътниците обаче има ранени, двама от които с тежки счупвания.

Инцидентът е станал при изпреварване малко преди 15 часа. Пострадалите се транспортират към болниците в Търговище и Омуртаг. Със сериозни наранявания е млада жена, съобщи Нова тв.

Катастрофиралите автобусите са на "Юнион Ивкони", пътуващ по линията София - Варна, и на "Биомет", по линията Варна - София. И двамата шофьори са пострадали, единият е със счупена ръка.

Сблъсък е станал, когато микробусът изпреварва автобуса на "Биомет" и се удря челно в този на "Юнион Ивкони".
В автобуса на "Биомет" е имало 26 пътници, като по-тежко е пострадал шофьорът. 

В автобуса на "Юнион Ивкони" няма тежко пострадали, но хората са уплашени, а някои са с охлузни рани. 15 са били пътниците в него.

Пътниците, които не са пострадали, ще бъдат транспортирани с алтернативни автобуси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Радвам се, че нямаше тежко-пострадали и смъртни случаи.. Аз бях също една от хората, в автобуса на Биомет, какво да ви кажа, беше нещо страшно! ...
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Хари: Еми чудех се и аз как може да има такива хора. Преди една седмица снимаха как убиваха човек, сега снимаха катастрофата. На народа му дай хляб и зрелища. До 10: първо биомет удари отзад буса, който го изпреварваше, после ивкони удари буса, и накрая двата автобуса се блъснаха. Пак казвам, цяло чудо е, че няма тежко пострадали. Все пак в двата автобуса е имало общо към 50 човека.
7
0
 
9
 
! Отговори
жорко преди 8 години
някой *** ***, дето си е купил книжката, и няма основно образование /реално/ е предприел маневрата да изпреварва автобуса , не могъл е се блъснал челно в другият.
6
0
 
8
 
! Отговори
Батакист преди 8 години
Тези с големите автобуси се кротнаха малко, наскоро забелязах че превишават скорост оснвно в населени места където карат 60-70, извън населено не смеят да ката над 90, защото това май се регистрира от тахограф или нещо подобно.
5
0
 
16
 
! Отговори
???????? преди 8 години
Някакво вътрешно състезание за най-малоумно заглавие ли си правите?
4
2
 
11
 
! Отговори
Хари преди 8 години
До Анонимен 4Чудно ми е тия с колите, които минават и снимат без да спрат, дали са наясно със закона, а отделно от това имат ли грам съвест, че в пострадалите МПС-та може да има хора, които са на ръба на живота си и имат нужда да им се помогне. В него си има съответните членове за такива ситуации и си пише, че са ДЛЪЖНИ да спрат и да окажат помощ. Записвайте им номерата и прокуратурата да вземе да се задейства, защото тяхното неспиране си е чисто престъпление.
3
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хора, спрете с простотиите. Аз бях в единия автобус и е жив късмет, че няма смъртни случаи. Достатъчно беше, че колите които минаваха покрай нас снимаха, без един да спре да пита дали сме добре, има ли ни нещо и т.н. Да не ви случва подобно нещо и да нямате шофьор като този на микробуса срещу себе си.
2
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Помашките неволи немат край.
1
1
 
21
 
! Отговори
маке преди 8 години
простотийте на пътя може да закъсняват но никога не прощават