Уикендът идва с по-голям студ, градусите падат до - 20

Максималните температури пък ще са около 0 градуса
Обновена: 22 яну 2016 14:57 | 22 яну 2016 14:30,
4
Уикендът идва с по-голям студ, градусите падат до - 20
Снимка: архив, Ройтерс

През следващото денонощие ще бъде почти тихо и студено. На много места в Северна и по високите котловинни полета на Западна България минималните температури ще са ниски, между минус 20 и минус 15 градуса. В Горнотракийската низина и по Черноморието ще са между минус 10 и минус 5 градуса.

Преди обяд по поречието на Дунав ще бъде мъгливо и температурите там ще останат ниски, след обяд видимостта ще се подобрява. Над останалата част от страната ще бъде предимно слънчево. Максималните температури ще са от минус 7, минус 8 градуса - в Северна, до около нула градуса - в Южна България, съобщиха синоптиците от БАН.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се появи слаб северен вятър. Максималните температури ще са между минус 2 и 2 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево, студено и ветровито. Ще духа умерен, по високите и открити части - до силен, северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 9 градуса, на 2000 метра - около минус 15 градуса.

И в неделя ще бъде почти тихо и студено. На много места в Северна България и по високите котловинни полета на Западна отново минималните температури ще са около и под минус 15 градуса, в отделни райони - до минус 20 градуса. Дневните също ще остават отрицателни, най-ниски ще са по поречието на Дунав, където ще има ниска облачност или мъгла; в останалите райони ще бъде предимно слънчево.

В понеделник облачността ще се увеличи и след обяд и през нощта срещу вторник на места ще превали слаб сняг. Ще се появи слаб северозападен вятър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
У Австралия.... преди 8 години
.... па и градусите не са ви като хората....
1
2
 
2
 
! Отговори
от Ав$тралия, Сидни преди 8 години
ох дано не паднат върху някой невинен човек.Казвм от личен опит, веднъж чувам шум от хладилника, нещо се събаря вътре, отварям и какво да видя, паднали ми градусите