24-годишен загина от волтова дъга

Трагедията се е разиграла във Варна
23 яну 2016 18:23, Александър Попов
14
24-годишен загина от волтова дъга
Снимка: Булфото, архив

Млад мъж на 24 години загина при образуване на волтова дъга, съобщиха днес от полицията във Варна.

Инцидентът е станал около 13:30 часа в района на жп гарата в крайморския град. Мъжът, който е от Русе, е участвал в проверката на товарна композиция. Той се качил върху един от вагоните и там е бил засегнат от волтова дъга.

Също днес, около 15:00 часа, е избухнал пожар в жилищна кооперация в квартал "Аспарухово". Пристигналите на място пожарникари са установили, че е пострадал 84-годишен мъж. Той е настанен в болница с опасност за живота.

Причината за възникване на пожара е готварска печка с твърдо гориво, която е била поставена близо до легло.

По двата случая са образувани досъдебни производства.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Загиналият се казва Милен Кирилов и е охранител на фирма "Полисан", чието гориво се е товарило на вагоните на "Булмаркет ДМ"
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Веднъж в дъжновно време пресякох с чадър жп линията и се усети лека вибрация. Какво да говорим, ако се кача горе до жицата.
9
0
 
7
 
! Отговори
щирлиц преди 8 години
това си е трудова злополука.предполагам,че някой от шефовете му го е юркал за да свърши по-бързо работата и е пренебрегнал опасността.много работници загиват заради *** технически ръководители натягащи се пред директорите.
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лека му пръст на човека, но имам чувството, че служителите на бдж не минават на периодични инструктажи за безопасност. Изглежда смешно, човек който уж се води служител да не знае, че това негово действие му коства живата, лека му тръст
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като си сваляш пуловера статичния заряд е над 10kV, тъй че само напрежението нищо не говори.
6
1
 
13
 
! Отговори
Кратун преди 8 години
"Метър на 10kV" е просто бабешко правило, за да не ти се налага да помниш точно какво пише в правилника и да се прибереш вечер при семейството.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименИзолационното разстояние между части в ел уредбите е грубо 10 см на 10kV. За хора обаче важат разпоредбите на правилниа за безопасност и здраве, а именно:(2) По електропроводна линия, включена под напрежение, изпълнителят на работата има право да участва в работата само когато тя се извършва на разстояние от нивото на най-ниския проводник не по-малко от:1. за електропроводни линии с напрежение до 110 kV - 2,0 m;2. за електропроводни линии с напрежение 220 kV - 2,5 m;3. за електро
4
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Кратунспоред теб колко метра има от жицата го тавана на вагона?щото говориш глупости с тез метрив трафопостовете 20kv между изолаторите е 35 см
3
1
 
26
 
! Отговори
Кратун преди 8 години
До всички, които още не са разбрали, че от жицата бие ток! Напрежението на контактната мрежа е 27,5kV. Минималното изолационно разстояние, което ви гарантира сигурност ПРИ СУХО ВРЕМЕ е 1 метър на 10kV. ПРИ МЪГЛА И ВЛАГА - повече. За по-сигурно не се приближавайте на по-малко от 3 метра до жицата. Това измерено от най-близката до жицата точка - ръце, раница, или каквото и да е. Дори да си мислите, че е изолатор!
2
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ganiovski estesven podbor
1
40
 
7
 
! Отговори
Дарвин преди 8 години
Естествен подбор