Българинът остава бедняк, дори и да си намери работа

Бедността в България като цяло обаче намалява
23 яну 2016 09:08,
146
Българинът остава бедняк, дори и да си намери работа
Снимка: архив, Булфото

Работата и получаването на заплата не гарантират отърваване от бедността. Близо 70% от безработните българи, които са намерили работа, продължават да живеят в крайна бедност.

 
Това става ясно от доклада на Европейската комисия "Заетост и социално развитие", пише 24 часа
 
По този показател България е на второ място в ЕС. По-лошо е положението само в Румъния, където работата дава възможност за измъкване от бедността само за 20% от хората. На трето място е Испания с показатели почти идентични с българските.
 
Като цяло 40% от населението на България живее в бедност. Заедно с Румъния това е най-високото ниво на бедно население в държавите от ЕС. Общо за съюза в бедност живеят 23,5% от населението.
 
Въпреки тези данни България и Румъния са посочени от ЕК като положителен пример в намаляването на бедните. Причината е, че година по-рано бедното население в България е наближавало половината население.
 
Една от причините за бедността е несигурността на работещите хора и намалената социална защита, пише в документа. Като лоша практика ЕК посочва работата на временни договори. Над 60% от работещите на непостоянен трудов договор в Българи са избрали тази практика принудително, става ясно от доклада. Най-високо е това ниво в Кипър, където на принудителни временни договори са 95%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
2
 
0
 
! Отговори
payakan преди 8 години
До ДЕФАКТОКъдето и да отидеш ще си олицетворение на бай ***. И забелязах, че в три изречения си противоречиш три пъти.
101
2
 
0
 
! Отговори
payakan преди 8 години
До ДЕФАКТОКъдето и да отидеш ще си олицетворение на бай ***. И забелязах, че в три изречения си противоречиш три пъти.
100
1
 
2
 
! Отговори
payakan преди 8 години
До ДЕФАКТОТи си пълен ***. Докато бяхме зависими от Русия, бяхме по добре. Точно независимостта ни съсипа. Сега някой нещо дава ли ни? Не, използват ни и ни обират кой както може.
99
1
 
1
 
! Отговори
човек народен преди 8 години
До P : За образователен ценз при гласуване сме съгласни, но да се каже че *** гласуват за Борисов-това не е вярно! Както не е вярно това, че пенсионери гласуват за БСП-пенсионерите, които гласуваха за БСП вече не са между живите, това са хора от много по-старото поколение ! В Хасково пенсионерите гласуваха за Б. Борисов, а ***-против!
98
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мисля, че сега ще е катастрофално и жестока операция за прекъсване на България и Русия. Тази ужасна операция, всъщност вече е завършен. Останаха някакви конци.
97
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ДЕФАКТОНо ето лъжа не ни трябва! Това е обидно! Човек лъжи издържат дълго време и не ще. Лъжа унизительна!
96
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въпреки тези данни България и Румъния са посочени от ЕК като положителен пример в намаляването на бедните.ХАХХАХАХАХАХАХАХАХААХАХААААААААААААА...................
95
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ДЕФАКТОКато цяло 40% от населението на България живее в бедност. Заедно с Румъния това е най-високото ниво на бедно население в държавите от ЕС. Общо за съюза в бедност живеят 23,5% от населението.А какво отношение има това към руския народ???
94
2
 
2
 
! Отговори
Tapanar преди 8 години
Статията е изключително глупава и не отговаря на действителността. Журналистите,стоплете си кафенцата и се огледайте навън колко ''богати'' българи има.
93
1
 
6
 
! Отговори
P преди 8 години
Видях ги избирателите на Тиквата преди 4-5 години в Пловдив. Шайка 30-40 цветнокожи от махалата. Всички опасани с тениски на герб и знаменца, викащи и скандиращи...Докато не се наложи образователен ценз за гласуване няма да се оправим.
92
1
 
7
 
! Отговори
ME преди 8 години
Как няма да намалее процентно бедността при положение, че всяка година България напускат десетки хиляди хора..Статистики, стъкмистики...Докато онези тикви в парламента не се научат да мислят за хората така ще бъде...От зле на по-зле...
91
1
 
1
 
! Отговори
Georgi преди 8 години
До МихалDa i ot kade tochno imash tezi stanni vijdaniq Balgaria, che injiner i lekar vzimat po malko ot policai? Do kolkoto znam injineri vzimat ot 1000lv na gore zavisimost v koi grad jiveqt a lekari ot 3000 nagore pak v zavisimost. Vuv Varna edin injiner vzima nad 3 bona, a za lekarite v koqto i da e ot dvete bolnici i specialno hirurzi shte govorq znam che vzimat 8000lv na mesec. Edinstvenite vechno nedovolni v BG sa tochno fatmacite koito si mislqt, che v Germaniq shte napravqt miliona.
90
2
 
27
 
! Отговори
Бизнесмен преди 8 години
Търся да наема инженер по кибернетика, до 25 години, с пет години стаж по специалността, да е родил, да има шофьорска книжка-всички категории, да знае писмено и говоримо английски, немски, френски, руски, италиански, турски, гръцки, арабски и китайски,да е готов за работа в екип/ т.е. да върши работата на другите/, предлагам гъвкаво работно време/ работи се от 8 до 21 часа, събота и неделя/, ЗАПЛАТА-500 лева!...и как да няма емиграция.....
89
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Ха,ха,хаааааааа.118По-добре Българска бедност и тъпота!
88
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Ха,ха,хаааааааа.117Глупост е смешна двойно, когато тя е на някой друг!
87
10
 
4
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа.117 преди 8 години
Блажен съм, определено ----ЩОТО Е ИСТИНА!А ...... ти си мечтай за Тато и.. руския Комунизъм!
86
3
 
4
 
! Отговори
Блажени са вярващите преди 8 години
До Ха,ха,хаааааааа...Мечти....Мечти.....Мечти....
85
6
 
5
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
НЯМА ИЛЮЗИИ 115...!!!ТАМ ---НА... ЗАПАД СА ПАРИТЕ..!ВСИЧКИ БЕГАТ НАТАМ---не забелязваш ,ли...ха,ха,хаааааааааааа...ТИ 115---- ПОНЕЖЕ.... "явно си ПО-ЦЕНЕН"----бегай на изток .ха,хааааааааа....ШЕ ТИ ПИШЕМЕ ....НЕ ТЪГУВАЙ!!!
84
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 113 "АЗ БАЧКАМ НА ЗАПАД-----ТАМ "КОМУНИЗМА"Глупаво толкова дълго бягане с с европейските ценности. Глупаво е да вярваме и да се надяваме, че "външните ни помогне", и да живеят илюзии. Живот на илюзиите е приятна, но до тогава до време.
83
13
 
7
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
ВЧЕРА ЕДИН ,КАЗВАШЕ ---ЧЕ МУ БИЛО МЪКА ЗА ТАТО....ХА,ХА,ХАААААААААА....НАПРАВО , НЕ ГО РАЗБИРАМ:..и до днес ----ВСЕ НИ УПРАВЛЯВАТ "ХОРАТА НА ТАТО"..ХА,ХА,ХААААААААААА.....и всички "УПРАВЛЯВАШИ" ---са ИЛИ ОТРОЧЕТА ... ИЛИ ЧЕНГЕТА ОТ ДС/БКП .ЗА КАКВО --НЕДОВОЛСТВАТЕ ,БЕ ДРУГАРИИИ....??!!!!ПАК ---Я КАРАМЕ ...БЕЗ ТАТО--ПО "татовски"....!РАДВАЙТЕ СЕ, БЕ......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!