Българинът остава бедняк, дори и да си намери работа

Бедността в България като цяло обаче намалява
23 яну 2016 09:08,
146
Българинът остава бедняк, дори и да си намери работа
Снимка: архив, Булфото

Работата и получаването на заплата не гарантират отърваване от бедността. Близо 70% от безработните българи, които са намерили работа, продължават да живеят в крайна бедност.

 
Това става ясно от доклада на Европейската комисия "Заетост и социално развитие", пише 24 часа
 
По този показател България е на второ място в ЕС. По-лошо е положението само в Румъния, където работата дава възможност за измъкване от бедността само за 20% от хората. На трето място е Испания с показатели почти идентични с българските.
 
Като цяло 40% от населението на България живее в бедност. Заедно с Румъния това е най-високото ниво на бедно население в държавите от ЕС. Общо за съюза в бедност живеят 23,5% от населението.
 
Въпреки тези данни България и Румъния са посочени от ЕК като положителен пример в намаляването на бедните. Причината е, че година по-рано бедното население в България е наближавало половината население.
 
Една от причините за бедността е несигурността на работещите хора и намалената социална защита, пише в документа. Като лоша практика ЕК посочва работата на временни договори. Над 60% от работещите на непостоянен трудов договор в Българи са избрали тази практика принудително, става ясно от доклада. Най-високо е това ниво в Кипър, където на принудителни временни договори са 95%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
17
 
! Отговори
Мина преди 8 години
Процента на бедността е много по-голям, също и процента на безработицата е много по-голям, но нали искат да ни представят пред ЕС че сме добре лъжат постоянно, но явно Европа не им вярва, все пак и те си имат агенти у нас. Някой знаели от какво живеят хората в много от селата, след като нямат работа, колко са тия постоянно безработни. В градовете е същото, има хора от затварянето на предприятията не са на работа, сега когато трябва да се пенсионират няма да имат стаж, проблемите сега започват.
61
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така е,с работа в територията България няма как да не бъдеш беден,като изключим малка част от София,и още по-малка от големите градове и някой морски и зимни курорти.Ценете си силите и уменията,не се давайте за смешни пари.Със заплата от 500 или 600 лева не се живее,просто ще си бъдеш в матрицата,на 54 ще си беден и болен,като и излъган,че някой ден ще получаваш 200 лв пенсия,която няма да ти стига за лекарствата,ако изобщо има кой да ти я изработва.Едвали новите ''българи''ще работят за теб.
60
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-голяма непрозрачност в работата на правителството не е имало от времето на БКП.Също така по-безлични профсъюзи не е имало.Мафиоти скапани,дано Господ да ви накаже!
59
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да питам управляващите(има връзка с бедността на българина):Защо като китайците купиха пристанището в Пирея Новият път на коприната минава през Сърбия ,а не през България?Сърбите поискаха по-малко комисионни ли?*** ко*пелета сте ,ей!Дано да ви се върне!
58
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като стана дума за азиатска *** та се сетих за Конфиций.Всъщност е добре да се изучава въпросния в БГ училища.Между другото Конфуций е живял няколко века преди Христа и книгата "Изкуството на войната " е писана няколко века преди Конфуций.С други думи писна ми от величието на бялата раса дето не може да си почисти ***.Европа е много малка част от света,както и евроатлантическата общност.Човешката цивилизация не започва с нас въпреки ,че сме в състояние да я довършим.
57
8
 
14
 
! Отговори
Киро преди 8 години
До АнонименАзиатска *** е глупавата ти глава. Русия е велика страна с велик президент. Такива лузъри като теб са жалки картинки.
56
4
 
21
 
! Отговори
йио преди 8 години
В България всяка статистика е мъгла.Как като спаднал %-ът на безработните, се получават по-малко данъци.Ами ще ви кажа как: България отдавна вече не е държава! И тогава няма нужда от парламент!
55
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До РОССИЯМного богато живеете бе, чак да ви завиди човек. Знаем че ви е много хубаво в азиатската ***, но само неуравновесени русофили могат да се хванат на опашатите ви лъжи.
54
5
 
16
 
! Отговори
РОССИЯ преди 8 години
нищо не разбирам до вчера крещяхме че руснаците живеят много бедно че рублата пада а се оказа че българите живеят много по бедно.ама че сме *** гледаме в чужди чинии а наща чиния ч крием е то ес етови нато живейте си щастливо да живее есбългарите лека по лека исчезват като нация
53
1
 
4
 
! Отговори
Galin преди 8 години
Dobre kazano!
52
4
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бедняци сме поради няколко причини:-Политиците ни са продажници и некъдърници-Работодателите са алчни и крадливи-Народът е необразован и бездуховен,мързелив и злобен-Държавата се грижи за повече за русокосите викинги,отколкото за тези,които са блъскали цял живот и сега имат истинска нужда от помощ-Държавата я били фарът за всички нас-мене също ме боли фарът за държавата
51
2
 
34
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Това е гениалното на българският политически елит / тоест, на богатите/ -- да докараш народа си до такова дередже, че един човек като работи, да не може да си плати сметките за ел. ток, вода и отопление ! Да искат този човек да създава деца, да ги гледа, да растат, да останат в РБ. И то не за друго ----- ами да гласуват на избори отново за тях-- гениалните-- Ашколсун, браво, аферим кьопоолар -- казал бай *** !!!!!!!!
50
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Положението върви натам, че бг заплатите никога няма да станат с по още една 0 отзад като западните, но последните ще намалеят подобно на нашите. Прекалено много застояла продукция има, която няма кой да изкупи.
49
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лъжа и измама, не отчитат доходи, водят се бедни, а имат по 2 дарака (бмв, ауди) дето горят 20/100, и винаги са с последния АйФон/Галакси тези "бедняци", че и с марков анцуг задължително.
48
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
спокойно всичко е под контрол. Пари ще има но не за всички.
47
2
 
25
 
! Отговори
Грехота!!!!! преди 8 години
Грехота е управнициииии!!!!!!
46
3
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бедността намалява в България, защото намаляват българите! Просто като бел боб!
45
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато шефа на БНБ взема 50000 а 50 безработни не получават нищо, това все пак означава средна работна заплата 1000 лева с което в България се оцелява. А когато заплатата на шефа на БНБ стане 60000, вдига се и средната работна заплата а бедността забележимо намалява.
44
2
 
49
 
! Отговори
.... преди 8 години
Винаги съм се чудел едно нещо.Гръмна скандал преди време,че в България лекарствата са много по скъпи от съседни страни.Тези лекарства ги пият нашите деца и родители.ВЪПРОСА МИ Е:защо никой Българин НЕпротестира затова а протестира за бензин или винетки????????????????????????????? МНОГО СМЕ ЗЛЕ
43
4
 
43
 
! Отговори
три 888 преди 8 години
Кои са бедните? тези от Европата които получават по 2000-3000 евро или тези в България които получават по 200-300 евро. Бедността намалявала!!! глупости, напротив увеличава се.