Очаква ни студена неделя, на места ще бъде -20°

Максималните температури от -10 до 1 градус
23 яну 2016 17:33, Александър Попов
12
Очаква ни студена неделя, на места ще бъде -20°
Снимка: Reuters, архив

През нощта ще бъде ясно, тихо и много студено. В по-голямата част от страната минималните температури ще бъдат между минус 20° и минус 15°, в Югоизточна България температурите ще са малко по-високи между минус 10° и минус 12°, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Утре ще бъде предимно слънчево. В часовете преди обяд по поречието на Дунав ще има мъгла или ниска облачност. След пладне от запад облачността ще започне да се увеличава. Максималните температури в Северна България ще бъдат между минус 10° и минус 5°, а в Южна – между минус 4° и плюс 1°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево със слаб северен вятър. Максимални температури на въздуха между минус 2 и 2 градуса.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България облачността ще се увеличи, но без валежи. Ще духа силен северен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 8°, на 2000 метра - около минус 13°.

В понеделник ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен западен вятър. Преди обяд ще има по-значителни разкъсвания на облачността. На отделни места в Южна България ще има мъгла. По-късно облачността ще се увеличи и привечер и през нощта срещу вторник на места ще превали слаб сняг.

Температурите ще се повишат, повече дневните и максималните ще са между минус 5° и 0°, в Южна България до 2-3°. Във вторник повишението на температурите ще продължи. Облачността ще се разкъса, над много райони и ще намалее.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Дивото зове преди 8 години
А още сняг кога:-))))????Внуците и хъскито си играят на двора и се забавляват страхотно:-)Песа направо сякаш на генно ниво се е върнал в родината си по произход:-)Щурее от кеф и не мога да го прибера;-)
8
4
 
3
 
! Отговори
anonimous82 преди 8 години
Няма толкова гаден климат ,колкото е нашият...Много патриоти с празни глави продължават да твърдят че сме Раят!!Наиотвратителната държава,всичко тука е скапано!!
7
4
 
9
 
! Отговори
as преди 8 години
Колкото по-студен толкова по-малко *** по улиците.
6
3
 
10
 
! Отговори
Вуте преди 8 години
Нека бе,нека да е снежно и студено та да се получи и малко естествен подбор в отделни квартали! Знаете кои.
5
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"И като отваря хладилника, и като ме лъхне една топлина. ....."
4
3
 
2
 
! Отговори
Gost преди 8 години
Ко подкара два месеца кво правват ама да се присм иват и подиграват някои може ама де ги не си подават носа като един ама се присмива е ходи се присмиваи на тая долу и нея на тия години не съм я видял и масло да сменя ама знае кое кревата и дивана
3
3
 
15
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до 1Чудно как калпазаните бедняшки само с винце и сланинка прокопсват без да теглят кредити, а на теб ти трябват заеми от държавичката за да си купиш най-новия айфон. Чудно кой е беден....духовно!
2
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЕ СИ СПОМНЯМ ТАКВ ПРОДЪЛЖИТЕЛЕН СТУД. ДЪРЖАЛО Е ПО 2 ДНИ ДО МИНУС 10 И СЛЕД ТОВА ЗАПОЧВАШЕ ДА ВАЛИ СНЯГ И ВРЕМЕТО ОМЕКВАШЕ. ТЕМПЕРАТУРИТЕ СЕ ВДИГАХА ДО ПЛЮС 3 ГРАДУСА И ВСИЧКО БЕШЕ ОК. А СЕГА ОТ НЕДЕЛЯ КАТО ЗАСТУДЯ ТА ЦЯЛА СЕДМИЦА. СИГУРНО СЕ ДЪЛЖИ НА ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ!!!????
1
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На калпазаните им е все тая нали си има безплатно слънце , дай им мезенце , винце и ще си печем в гаража сланинка . Боли ме патката има си бързи кредити ще дръпна един да напазаря за 100 лв .