Тодор криел сърдечни проблеми от майка си, за да тренира

Разследващите със записи на охранителни камери в търсене на истината
Обновена: 23 яну 2016 14:38 | 23 яну 2016 07:30,
188
Тодор криел сърдечни проблеми от майка си, за да тренира
Снимка: архив, Булфото

Майката на 18-годишния Тодор, който почина миналата седмица във Враца след свада на пътя с братята Иван и Десислав Дамянови, не е знаела за проблемите му със сърцето, съобщава БНТ.

Ученикът умишлено прикривал заболяването си, като по този начин се надявал родителите му да не го спрат от тренировки.

Още по темата

Според становище на лекарите младото момче е можело да тренира, но не като професионален състезател, а просто за да поддържа форма.

Междувременно стана ясно, че разследващите разполагат със записите на охранителна камера на банков клон, намиращ се в близост до мястото, където се разиграла трагичната случка. Именно от кадрите следователите се надяват да изчистят противоречията, които възникнаха между свидетелите на свадата.

Вчера свидетел на фаталния инцидент заяви, че братята Иван и Десислав Дамянови са били повече Тодор, отколкото той тях.

"Удари ги някъде четири-пет пъти двамата, те обаче повече го биха. И в главата го удряха с плесници, ритаха го, в задното стъкло му удариха главата. По-слабият брат с крак удари лявото странично огледало", спомня си очевидецът Цветелин Милов, служител от Общински паркинги и гаражи във Враца.

Така основното твърдение на защитата и на задържаните за убийството на Тодор, че те не са го удряли, а само са се отбранявали, стана спорна. "Те го биха повече", категоричен е свидетелят.

По-рано вчера Мариян Иванов, който оказал първа помощ на момчето след свадата каза, че не е видял братята да го бият, но е видял как познат на момчето слязъл от такси и взел бокса от ръката на Тодор.

"Към момента, в който аз пристигам тук, виждам следната ситуация - Десислав със затворено, посинено око, след минута-две вече имаше оток, Иван беше с разбита уста, Тодор в средата стоеше, беше му доста забавно", твърди Мариан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
52
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Точно заради промиването на мозъци през последните 3 десетилетия, хората в България загубиха усещане за реолност.Особено по-младите си мислят, че животът е интернет игра. Умираш и следва "рестарт" ...Да, ама животът е един !Няма рестарт след смъртта !Ужасно тъпо е да го изгубиш заради неразумно шофиране, пиянско сбиване или среднощно селфи в планината.Не се влияйте от западната пропаганда !Тя ви превръща в лесни жертви на оная с косата ..
18
36
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно на журналистите добре им е платено . Почна се една кампания против убитото момче , която цели оправдаването на т.н. поничките , които са си престъпници от всякъде . Това е при нас . Който има милиони за него няма закони , а за кокошка няма прошка .
17
4
 
51
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Изводът е - не се бийте по никакъв повод. Това не са американските филми, в които след здрав бой някой със струйка кръв на устните казва - ОК съм. От едно падане само може да се повреди прешлен и това да е фатален край.От тези филми актьорите /и каскадьорите вземат много пари и са живи и здрави, а нашите облъчени с тях деца - по гробищатаВИЖТЕ АФИШИТЕ ПРЕД ВСЯКО КИНО!!!!!!!!! Къде е комисията, къде е цялото общество
16
3
 
33
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Какво стана с лекарското заключение? Има голяма разлика от сърдечен проблем и от предните - проблеми с бял дроб, с попаднало в него съдържание от стомах от удари и тн..........Абсолютно непрофесионално разследване, първоначални присъди и тн манипулиране на обществено мнениеНе могат всички участници в някакъв бой да лежат в затвора до живот поради някакво стечение на обстоятелства. Да се осъдят обстоятелствата!
15
2
 
38
 
! Отговори
аС преди 8 години
Няма противоречия между свидетелите. Спасителят е пристигнал , след приключването на боя.
14
4
 
43
 
! Отговори
Коко Тайсъна преди 8 години
Важното е кой ПРЪВ е посегнал да удря ...Другото е битка при самозащита...
13
3
 
56
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
"Вчера свидетел на фаталния инцидент заяви, че братята Иван и Десислав Дамянови са били повече Тодор, отколкото той тях. "Удари ги някъде четири-пет пъти двамата, те обаче повече го биха..........."Ами нормално е един срещу двама да получи минимум два пъти по толкова удари, колкото е нанесъл. Интересно че е успял 4-5 пъти да удря, без да го спрат
12
1
 
14
 
! Отговори
До 1 преди 8 години
Man...по добре не се опитвай да разсъждаваш много.
11
24
 
11
 
! Отговори
www преди 8 години
А СВИДЕТЕЛЯ КОГА ЩЕ БЪДЕ СЪДЕН ЗА ЛЪЖИТЕ ????
10
3
 
22
 
! Отговори
Безпристрастен преди 8 години
Явно Враца е пълна с Кошаревски свидетели,които никнат,като гъби след дъжд?
9
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
за лъжесвидетелстване какво е наказанието. първия свидетел очевидно не казва съвсем истини, като казва, че въобще не са го удряли.
8
9
 
8
 
! Отговори
Асен преди 8 години
Има запис с охранителна камера, но нищо не се вижда.Камерата евтина.
7
7
 
52
 
! Отговори
se преди 8 години
С трагедията на това семейство ни отклониха вниманието на слабостта и безхаберието на поредната управляваща мафия у нас.Борисов и компания се оказаха поредния кьорфишек.Лицемери и *** пред запада за тяхно благополучие политическата клика превърна страната ни в най отвратителното място в Европа.Децата на комунистите учили на запад превърнаха страната ни в бунище.Трагедии като тази са ежедневие. Жалко че агресията взима връх у нас но това се насажда всеки ден от екрана и медиите.
6
5
 
15
 
! Отговори
До 1 преди 8 години
Стига, не стига - добре е че не питат тебе кой да е свидетел и кой не.
5
3
 
41
 
! Отговори
Бай Коста преди 8 години
Ясно е, че всички с интерес към случката ще лъжат. Поничките, кифлата, дето вече си промени показанията, майката. Свидетелите ще казват каквото са видели и както са го разбрали. Има си институции, които да кажат как е било и кой колко е виновен. Ще речете - ама нашите не ги бива. Може, но у вас ако ножовете са ***, пак с тях си режете доматите, не с пластмасовата линийка на детето.
4
6
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дете на 18 г. , което тренира тайкундо и е с бокс на ръката ?Хайде стига лицемерие.Заради това лицемерие сме на това дередже.
3
9
 
61
 
! Отговори
До стига преди 8 години
А ти какво очакваш, приятелката му да каже, че той е бил виновен ли? Много надежден свидетел, няма що.Същото и майка му. То за тях децата им винаги са невинни, ако ще и да са най-закоравелите престъпници.
2
8
 
61
 
! Отговори
аз преди 8 години
да бяхте написали какво е тренирал.Егати тъпата статия.Според мен тоя отворко с бокса е искал да мутрее и да стане след време нацепена батка.
1
71
 
19
 
! Отговори
СТИГА.... преди 8 години
СТИГА ЛЪЖИ И СВИДЕТЕЛ НОМЕР ЕДНО КОЙТО Е ЛЪЖЕЦ ДОРИ НЕ Е ВИДЯЛ КАКВО СЕ Е СЛУЧИЛИ ВЯРВАТЕ ЛИ ЧЕ ТЕЗИ ОХРАНЕНИ МЪЖЕ НА ПО 100 КГ ЩЕ СЕ ОСТАВЯТ ДА ГИ БИЕ ЕДНО ДЕТЕ НА 18 ГОДИНИ?????????? ЗА МЕН СВИДЕТЕЛ Е ПРИЯТЕЛКАТА МУ КОЯТО Е БИЛА ДО ТОДОР НЕПРЕКЪСНАТО И ВИЖДАЛА ВСИЧКО - ЗАЩО ЗАБРАВИХА ВТОРИЯ СВИДЕТЕЛ А ДАВАТ КАКВО Е КАЗАЛ "ПРОФЕСОР КАРДИОЛОГА" МАРИЯН